perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pienet keltaiset juustokakut

Kristitty pääsiäinen ei näy täällä omalla suunnallani; sen sijaan täällä vietetään Pesahia eli juutalaista pääsiäistä. Vaikka meille tutun pääsiäisen merkkejä ei täällä näykkään (paitsi että suklaamunia voi kyllä löytää jos etsii) niin Jerusalemissa, missä pääsiäistä vietettiin ensimmäistä kertaa, voi todella kokea pääsiäisen tunnelmaa. Kaipaan hieman Suomessa pääsiäiseen liittyvää tunnelmaa, virpojia,kevään ensimmäisiä merkkejä, sen värejä ja herkkuja. Mietin joku aika sitten jotain kivaa pääsiäiseen sopivaa jälkiruokaohjetta  ja mietinnän tuloksena syntyivät nämä pienet suloisen keltaiset juustokakkuset. Näissä  ei ollut taikinapohjaa alla, vaan ovat kokonaan juustomassasta tehtyjä. Käytin kakkusissa rahkan tapaista vähärasvaista  valkoista juustoa (5%) ja halusin hieman enemmän rasvaisuutta kakkusiin jotta niistä ei tulisi liian kuivat. Päädyin lisäämään juustomassaan Bonredin punaista palmuöljyä,josta tuli tämä ihastuttavan keltainen väri. 
******************************************************************************
Pienet keltaiset juustokakut
  • noin 500 gr rahkan tapaista juustoa 
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 2 rkl Bonredin punaista palmuöljyä
  • 2½ dl tomusokeria
  • ½ dl Maizenaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
******************************************************************************
Lisää juustoon sitruunamehu,kuoriraaste,palmuöljy,tomusokeri ,ja vatkaa seos kuohkeaksi. Sekoita Maizena ja jauhot pienen juustomassamäärän kanssa ja lisää se juustomassaan,sekoitellen. Kaada juustomassa kevyesti öljyttyihin muffini  ym. vuokiin, ja paista kakkusia  175 C -asteisessa uunissa 15-20 minuuttia,kunnes juustokakut ovat jähmettyneet. Tarjoile juustokakkuset kylminä,sen jälkeen kun ne ovat viettäneet joitakin tunteja jääkaapissa. Kakkuset voi tarjoilla marjaisen -tai muunlaisen kastikkeen kanssa.
Herkullisia olivat,myös ystävän mielestä.
Täällä on koko viikon vietetty (arkenakin) Pesah-juhlaa ,jonka viimeinen päivä (pyhäpäivä) osuu ensi maanantaille,samanaikaisesti  pääsiäismaanantain  kanssa. Molemmat pyhät osuvat joskus samaan aikaan keväällä. Pesah-viikolla syödään matsea eli happamatonta leipää (kuvassa). Kaupoissa ja marketeissa ei näy tavallisia leipiä eikä leivonnaisia;sen sijaan gluteenittomia leivonnaisia näkee paljonkin.Tosin Tel Avivissa ei ole mikään ongelma löytää tavallista leipää tänä aikana. Ostin paketillisen matsea,vaikken erityisesti pidä siitä.  Halpismarketti SuperCofixista löytyi täysjyvämatsea luomuna. Kun päällä on voita ja juustoa,on se hyvää. Näistä tulee mieleen vesikeksit.
Halpiskahviketju Cofixin pisteissä kaikki kakut,leivät ja piirakat ovat tällä viikolla olleet gluteenittomia..

8 kommenttia:

  1. Onpa kauniita nuo juustokakkuset, ihanan keltainen väri.
    Mukavaa pääsiäistä Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: tuolla punaisella palmuöljyllä saa aikaiseksi aivan ihanan keltaisen värin:) Kiitos,ja hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin:)

      Poista
  2. That sunny yellow color is so cheerful, perfect for any spring celebration!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet: that sunny color comes from red palm oil,and it gives a perfect color for the cakes:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack snälla du ,och riktigt glad påsk till dig också:)

      Poista
  4. Ihania marmorimunia ja nuo pikku kakkuset niin herkullisen näköisiä <3. Hyvää pääsiäistä sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari;kiitos paljon,ystäväni piti paljon näistä kakkusista:) Hyvää pääsiäistä myös sinulle Sari:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...