perjantai 28. huhtikuuta 2017

Mintunraikas kesäkurpitsasalaatti sumakilla

Näin jokin aika sitten videon ateriasta  jossa tarjolla oli myös houkuttelevan näköistä kesäkurpitsasalaattia. Se kummitteli mielessä jonkun aikaa kunnes valmistin salaatin,  Tein salaatin kuten  kuvittelin sen olleen videolla, sillä ohjetta ei ollut , mutta tiesin että salaattiin tuli kesäkurpitsaa ohuina siivuina , sumakkivinaigrettia  ja minttua.   Alkuperäisessä salaatissa oli myös pistaasipähkinöitä jotka jätin pois, sillä en erityisemmin pidä pähkinäpaloista ruuassani. Salaatista tuli ihanan raikasta ja hyvää, ja tätä tulen kyllä tekemään toistekin.
============================================================
Mintunraikas kesäkurpitsalaatti sumakilla
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa ,mahdollisimman ohuina viipaleina 
  • kourallinen tuoreen mintun lehtiä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl valkoviinietikkaa (muutkin etikat käyvät)
  • 2 tl sumakkia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa,pippuria
============================================================
Kuori  kesäkurpitsat niin että niihin jää pinnalle muutama "viiru", Viipaloi kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuita  suikaleita pituussuuntaan (käytin juustohöylää..). Valmista sumakkivinaigrette: blendaa oliivöljy, sitruunamehu, valkosipuli,valkoviinietikka ,sumakki ja hunaja kastikkeeksi.Maista ja lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Kaada vinaigrette kesäkurpitsasuikaleiden päälle, ja sekoittele hyvin.  Salaatin annetaan vetäytyä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan, jonka jälkeen siihen sekoitetaan kevyesti pilkotut mintun lehdet.  Sumakki kuuluu lempimausteisiini , ja antaa tällekin salaatille tosi hyvän maun.
Ihanan raikasta ja hyvää:)
Viime vuoden puolella postasin intialaisista dosa-letuista, joita olenkin tehnyt aina silloin tällöin, mutta vasta äskettäin söin niitä ravintolassa,  Tel Avivin keskustassa sijaitsevassa  Dosa Barissa.  Ystävä tarjosi lounaan, ja päätimme jakaa kaksi erilaista dosa-annosta joista ensimmäinen oli kuvassa näkyvä sinipunainen dosa. Sen mukana tuli tofupaloja ja vihanneksia punajuurikastikkeessa, punajuurikeittoa, kaalisalaattia ,punajuuritahinia sekä cashew-tsatsikia. Tämä dosa-lätty ei ollut valmiiksi täytetty vaan täytteet olivat pienissä kauniissa astioissa. Sinipunainen dosa oli tosi herkullinen:)
Toinen jakamamme dosa oli ns. vihreä dosa ,joka oli täytetty mm. perunalla,mangoldilla,pinaatilla, kurpitsalla  ja kevätsipulilla . Lautasella oli myös pieni annos linssikeittoa, kaalisalaattia ja vihreää kookoschutneytä. Eteläisen Intian kasvisruoka on kyllä tosi hyvää:)
Nämä pienet kulhot ovat aika kivat!

34 kommenttia:

  1. Kulhot ovat ihania. Hyvältä näyttää myös salaattisi. Rakastan minttua, se on niin monikäyttöistä.
    Mukavaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tosi kivat pikku kulhot tuolla.,Ja kiitos,salaatti oli todella hyvää. MInäkin rakastan minttua,täällä käytetään sitä paljon. HYvää viikonloppua sinullekin

      Poista
  2. Kaunis salaatti, niin raikkaan näköinen.

    VastaaPoista
  3. Kaunis oli se asia mikä ekana tuli minullekin mieleen. Tämä pitää muistaa kun taas alkaa kesäkurpitsaa pukkaamaan nopeaan tahtiin. Siis kun räntäsateet loppuvat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MbKarhu1:kiitos:) Toivottavasti räntäsateet pian loppuvat ja tulee aurinkoa,,,

      Poista
  4. Raikkaan näköinen salaatti ja herkullisia lettusia. Nyt on vain käytävä googlettelemassa, mitä on sumakki;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess: Kiitos Lady,oli herkullinen salaatti ja ihanat gluteenittomat lettuset. Sumakki on nykyään kai sellainen trendimauste...

      Poista
  5. Kyllä mullekin tuo sumakki herättää enemmän kysymysmerkkejä. Täytyypä tutustua ja tehdä tätä salaattia, sittenhän salaisuuskin selviää.

    Nuo kulhot ovat todella kauniita. Voisin hankkia tuollaisia kotiinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: Sumakki on nyt jo niin trendikäs että sitä pitäisi löytyä isommista marketeista. Siinä on hieman sellainen kiva kirpeä maku. Kulhot on tuotu Intiasta ,tosi sievät:)

      Poista
  6. Minulla on iso purkki sumakkia. Taas tuli yksi vinkki sen käyttöön! Sumakki tuntuu sopivan vähän kaikkeen perunoihin, salaattiin, broilerille ja lohelle ainakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppukokki:kiva jos löytyi käyttöä sumakille:) Totta,se tosiaankin sopii niin moneen:)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack.både salladen och dosa plättörna var så goda:)

      Poista
  8. Tätä täytyy kokeilla! Sumakkipurkkini on jäänyt vähälle käytölle, kun en ole löytänyt hyvin mieleisiä reseptejä. Voisin veikata, että tämä saattaisi jäädä vakkarilistalle etenkin silloin kun kasvimaa pukkaa kesäkurpitsoja - vielä ei edes kannata kylvää taimia, täällä on niiiinn kylmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja:oli tosi hyvää tuo sumakki tässäkin salaatissa. Sumakkihan sopii tosi moneen,joten rohkeasti vaan sitä käyttämään,ja hyvä muistaa että se purkki on parasta säilyttää jääkaapissa. Toivottavasti pian tulee teille jo lämmintä.

      Poista
  9. Onpa raikkaan näköinen salaatti! Tässä jutussa tuli minulle paljon uusia juttua, tuo sumakki. Sanot sen olevan trendimauste, pitää googlettaa. Ja dosa - näyttää letulta. Mutta kyllä söisin, niin herkullisen näköisiä ovat.
    Iloista Wappua, Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula: Kiitos,olikin tosi raikasta:) Sumakki tosiaan taitaa olla trendimauste,se tuli esille kun googlasin suomeksi;D Dosat ovat ihania linsseistä ja riisistä tehtyjä gluteenittomia lettuja,tosi hyviä:) Kiitos,ihanaa viikonloppua sinulle Tuula:)

      Poista
  10. Such a beautiful presentation! The recipe is deceptively simple but the end results are so elegant, you could serve this at the fanciest affair. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:thank you very much Hannah,this was indeed simple but a very delicious salad:) ANd looked so pretty too:)

      Poista
  11. En olekaan tiennyt, että sumakki pitäisi säilyttää jääkaapissa. Säilyykö aromit paremmin vai miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppukokki:se eltaantuu nopeasti,etenkin jauhettuna,joten paras säilytyspaikka on kylmässä.

      Poista
  12. Ihanan raikas salaatti ja rakastan intialaista ruokaa. <3 Muiskuja vappuun ihana Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia: Tosi raikas ja intialaisessa ruuassa on niin ihania makuja:) Oikein ihanaa viikonloppua ihanainen:)

      Poista
  13. Näyttää niin hyvältä! Taidanpa kokeilla kotona. Kiitos! Ihanaa Vappua sinnekin puolelle maailmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nella:kiitos ihana:) Tämä olikin tosi hyvää. Kiitos,täällä ei nyt ollut vapputunnelmaa vappuana kun oli kaatuneitten päivä mutta sen jälkeistä itsenäisyyspäivää juhlittiin sitten sitäkin iloisemmin;D

      Poista
  14. Voin läpi ruudun tuoksutella tuota raikkaan minttuisaa salaattia, pitääpä ottaa sumakki taas käytöön : ) Noista dosistä olen haaveillut jo pitkään, rakastan täytettyjä ohukaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Minttu kyllä maustaa niin kivasti ,samoin sumakki,josta tykkään tosi paljon ,eli kannattaa ottaa taas käyttöön:) Kokeile dosia ihmeessä,helppo tehdä ja tosi hyviä:)

      Poista
  15. Oi, tulee taas Intia mieleen noista dosa-letuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:oli kyllä hyvät dosat,itsekin teen välillä. INtian keittiö on täynnä hienoja makuja:)

      Poista
  16. Hyvä, tuon kesäkurpitsasalaatin kirjasin itselleni Suomeen ja tietenkin Kyprokselle myös. Kyproksella kasvaa vuorilla sumakkia, täällä Unkarissa pihoilla myös, täytyy ottaa selvää, käykö kumpikaan mausteeksi. Aina luonnosta saisi parempaa kuin kaupasta. Ali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ali:vautsi,en tiennyt että Unkarissakin kasvaa sumakkia. En osaa sanoa käykö sellaisenaan ne marjat mausteeksi,mielenkiintoista kuulla sinulta sitten kun tiedät.

      Poista
  17. Tässä yhdistyy kaikki rakastami ainekset, kesäkurpitsa, minttu ja sumakki. Täytyy muistaa tämä ohje, kun kesäkurpitsat ( jos se kesä sieltä tulee )vaan kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:kiitos:) Tässä onkin sellaiset maut,että olen tehnyt parikin kertaa,sillä kesäkurpitsat täällä just nyt ovat tosi edullisia ja parhaimmillaan:) Toivottavasti kesäkurpitsat teillä kasvavat kunnolla:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...