sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Limepiirakkavispis

Rakastan sitruksia,ja yksi suosikeistani on limesitruuna. Sitä vaan ei saa täällä kuin joskus kesän loppupuolella:lime tykkää hyvin lämpimästä säästä.  Niinpä päätin kesän loppuvaiheessa  pakastaa niitä  jotta voisin käyttää limesitruunoita sitten kun tekee mieli. Miten limeselviytyi pákkasessa? No,sisus eli mehu ja hedelmäliha olivat aivan kuin tuoreessa limessä mutta sulattelun jälkeen kuori oli tosi pehmeä. Huomasin että jos raastan kuoren limen ollessa vielä jäinen sujuu se helpommin.   Pakastin piti muutenkin tyhjentää sillä halusin täyttää jenkkijääkaappini suhteellisen pienen pakastimen mansikoilla, Limet piti pian käyttää johonkin ja tuli mieleen että sopisivat maustamaan vispipuuron, ja jotta vispiksestä tulisi enemmän limepiirakan tapaista,tuli tähän myös kondensoitua maitoa. 
******************************************************************************
Limepiirakkavispis
  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • 3/4 purkillista vettä (kondensoidun maidon purkki)
  • 1,5 dl limemehua
  • 3 tl raastettua limekuorta
  • ½ tl  ksantaania
  • 1 dl mannaryynejä
  • (veitsenkärjellinen vihreää elintarvikeväriä;käytin Wiltonin vihreää sävyä "Leaf Green")
Kaada kondensoitu maito sekä vesi kattilaan. Anna maidon saavuttaa kiehumispiste ja lisää mannaryynit. Sekoita koko ajan. Lisää limemehu -ja kuori vasta tässä vaiheessa.Sekoittele vispipuuroa miedolla lämmöllä kunnes se paksunee. Anna vispipuuron jäähtyä,ja vispaa se se sen jälkeen kuohkeaksi. Koristele limepiirakkavispipuuro vaikka paahdetulla kookoksella ja  limekuoriraasteella.

Koska kondensoidun maidon lisäksi tässä vispiksessä oli myös muita nesteitä, ei tästä tullut erityisen makeaa. Jos lime piirakkavispipuurosta haluaa makeamman voi siihen lisätä keittovaiheessa muutaman ruokalusikallisen tomusokeria.Sitrus hajoittaa hieman maitopohjaa,joten lisäsin kiehumisen jälkeen ksantaania vispipuuroon. Tarjoile kylmänä .
******************************************************************************
Limepiirakka toimii näinkin;D
Sitrukset kukkivat täälläpäin juuri nyt,ja samalla niissä voi olla pienten hedelmien alkuja,kuten tässä greippipuussa.Sitruksen kukinnan tuoksu on mielettömän ihana.

7 kommenttia:

  1. Minä myös olen sitrusten ystävä ja tällainen raikas vispis kuulostaa kyllä todella hyvältä.
    Ihanaa alkavaa viikkoa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti:sitrukset ovat niin ihania:) Tuli kyllä kivasti erilainen vispis taas;) IHanaa alkavaa viikkoa sinullekin Outi:)

      Poista
  2. Det här låter så fräscht och gott.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Vispgröt är nog så gott,och mycket gott med lime:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nelli:lime antaa kyllä ihanasti makua vispiksellekin:)

      Poista
  4. Kuinka hauska idea! Lempimakuni jälkiruoissa on sitruuna ja lime, jotne tämä menee meillä aivan varmasti kokeiluun :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...