Kun tein porkkanoita sardellilla maustettuna, säilykerasiaan jäi vielä muutama sardellifilee jotka halusin käyttää pois. Ne lisäsin pestoon, johon tuli basilikan lisäksi myös persiljaa, mutta ei juustoa eikä pähkinöitä. Sardellifileet (tässä voi käyttää myös sardellitahnaa) ovat sen verran suolaisia, ettei suolaa tarvitse lisätä. Sardellipesto on tosi hyvää pastan kanssa , ja päälle voi tietenkin raastaa juustoa.
Pestoa sardellilla
Kaikki ainekset jauhetaan tasaiseksi . Sardellipesto säilyy jääkaapissa 3-4 päivää. Paitsi pastan kanssa, niin hyvää myös vaikka leivän päällä, johon on lisätty vaikka juustoa.
Kävin tällä viikolla Tel Avivin toisella ruokatorilla, Hatikva-torilla, joka sijaitsee eteläisessä Tel Avivissa, Hatikva-kaunpunginosassa , joka on köyhempää aluetta. Hatikva-tori ei ole trendikäs kuten Carmel-tori, mutta sieltä voi löytää paljon sellaista mitä ei ehkä löydä Carmel-torilta. Tämä tori on myös katettu, joten siellä ei kastu sateisina päivinä.
Kävin siellä hyvin aikaisin ; ennenkuin kuin kaikki vielä oli kunnolla auki.
Vesimeloneja
Chilejä, joista olen täysin riippuvainen...
Tässä näkyy kibbehiä, burgulista tehtyjä täytettyjä piirakoita, jos niitä voi sellaisiksi kutsua. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, riippuen mistä maast on kyse , ja esimerkiksi Turkissa nämä tunnetaan nimellä Icli Köfte.
Hatikva-torin alussa, vasemmalla on jemeniläinen Saluf leipomo ,jossa voi myös syödä aamiaista tai lounasta. Aamulla vitriinissä näkyivät nämä brioche-tyyppiset, kubaneh-leivät. jotka ovat Jemenin juutalaisten sapattileipiä. Kubaneh valmistetaan perinteisesti yön yli, tällaisessa astiassa. Kubaneh-leivästä on viime aikoina tullut suosittua myös New Yorkissa: ja sitä on kesällä avatun Nur-ravintolan listalla , samoin kuin Timna-ravintolan listalla. Jos kubanehia haluaa leipoa itse niin ohje löytyy täällä.
Herkullisen värinen pesto!
VastaaPoistaKiva tori ja ihania herkkuja. Todella kaunista tuo leipä!
OUti:kiitos:) Tuo tori on kiva vaikka tykkään enemmän Carmel torista,joka on suosikkini. Leipä on nätti,ja jotkut tekevät tuosta tosi nättejä versioita. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Outi:)
PoistaTuolla on mukava seurata sitä torielämää..vilinää ja vilskettä päivällä varmaan riittää:) Tuo Kubaneh-leipä näytti hyvältä! Mukavaa alkavaa viikkoa♥
VastaaPoistaPäden paja:) Mukavaa on toreilla tosiaankin seurata elämää, niin värikästä:) Kubaneh on tosi hyvää,itse tosin en ehkä jaksaisi sitä leipoa.Kiitos samoin sinulle oikein hyvää alkanutta viikkoa:)
PoistaKaymme aina silloin talloin Tikvan torilla kun pitaa tehda paljon ostoksia. Siella on tilavaa liikkua jopa perjantaisin ja parkkipaikkakin helpompi loytaa. Carmel on inhottavan ahdas.
VastaaPoistaTuo Kubaneh ohje on kylla vahan niin ja nain. Kylla sen pitaa olla uunissa koko yon jotta maku tekeytyy.
Anu: Totta,Tikvan torilla on enemmän tilaa kulkea, ja ihan mukavaa poiketa sinne välillä, Minä vaan ihmettelin kun yrtit siellä maksavat enemmän kuin Carmelilla, eli olivat parissa paikassa missä kysyin 4 shekeliä nippu ,kun taas Carmelilla ostan Carmella-kojusta 2 sekelillä nippu. Väittivät Tikvan torilla että heidän yrttinsä muka ovat parempi laatuisia,höpö höpö. Varmaankin kubaneh on parasta kun sitä tehdään perinteisen ohjeen mukaan.
PoistaSå mycket godsaker.
VastaaPoistaHovkonditorn:man hittar nog massor med goda saker på torget:)
PoistaKatsoinkin etta onpa tutun naköista ja icli köfteahan se, en ole koskaan tehnyt itse silla ovat suurtöisia. Tuo sardellilla vahvistettu pesto kuulostaa aivan loistavalta, nailla helteilla kaipaa juuri jotain suolaista.
VastaaPoistaPetra:varmaan on ottomaaneilta tullutkin,tosin niin monissa maissa sitä tehdään että missäköhän se ihan ensin tehtiin. Kerran olen yrittänyt sienitäytteellä,ei kauhean hyvin onnistunut. Sardellilla maustettu pesto on tosiaankin hyvää pastan kanssa ,tai leivän päällä:)
PoistaKaunista pestoa, onko sardelli sama kun sardiini? Muhkiita leipee!
VastaaPoistaUlla: Kiitos:) Ei ,sardellia kutsutaan Välimeren maissa anjovikseksi ,mutta ei ole sama anjovis mitä Suomessa käytetään. Sardellia pitäisi saada säilykkeenä suuremmista kaupoista,sitä käytetään paljon italialaisessa ja espanjalaisessakin keittiössä. Tässä linkki Wikipedia sivustoon sardellista (suomeksi) https://fi.wikipedia.org/wiki/Sardelli
Poista