perjantai 14. joulukuuta 2018

Pikakeitto ja torikierros

Tässä olisi herkullinen vihanneskeitto,  jonka tekoon ei montaa minuuttia kulu; tosin  keittämiseen kuluu jonkun verran aikaa niinkuin keitoissa yleensä..  Pikakeittoni syntyi kun yhtenä harvinaisena kylmänä päivänä täällä (talvella voi sisällä olla kylmempää sisällä kuin ulkona...)  teki mieli jotain lämmittävää,  ja sellaista joka syntyisi helposti ja  nopeasti....
Niinpä laitoin keiton ainekset  pieneen tehosekoittimeeni,  lisäsin  hieman maapähkinävoita joka tekee keiton rakenteesta  todella hyvän,   vettä ja mausteita,  ja tadaa ,  keitto oli valmis keitettäväksi. Tästä tuli tosi  hyvä keitto ,  ja keiton aineksia voi tietenkin muunnella  miten haluaa.

Pikakeitto
  • noin 250 gr tomaatteja (käytin kirsikkatomaatteja
  • ½ sipuli
  • pari valkosipulin kynttä
  • pala punaista paprikaa
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • ½ sellerin varsi
  • 1½  rkl soijakastiketta
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl yrttimaustetta
  • ½ tl chilihiutaleita (voi jättää pois)
  • 7 dl vettä
Kaikki aineket soseutetaan joko tehosekoittimessa  tai sauvasekoittimella.  Keittoainekset kaadetaan kattilaan,  ja keittoa lämmitetään  kiehumapisteeseen,  jonka jälkeen kattila peitetään kannella, ja keittoa keitetään miedolla lämmöllä  noin 25 minuutin ajan.  
Keitto on valmis!
Tällä viikolla kävin Ramlan torilla,  joka  ei ole yhtä trendikäs ja täynnä pieniä ravintoloita kuten Tel Avivin Carmel-tori, mutta on kuitenkin tori jossa on mukava käydä aina välillä.  Tämä tori on katettu, toisin kuin Carmel-tori.
Meloneita 
Tässä myydään burekas(börek) -piirakoita.
Mansikat ovat vielä liian kalliita.
Pähkinöitä .
Talvi on vihannesten ja hedelmien puolesta lempiaikaani, jolloin sitrukset,  avokaadot ja  kiivit ovat parhaimmillaan.   Sekä kaalit:)
Paahdettuja siemeniä ja kuivahedelmiä.

14 kommenttia:

  1. Vilken enkel och god soppa! Roligt att gå på torg.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina> Tack snälla du, enkel att laga och gott:) Och älskar att gå på torg här:)

      Poista
  2. voi näitä teidän toreja, niin täynnä ihanan näköisiä tuoreita vihanneksia ja muita ruokatuotteita, olen niin kade, mutta ihanaa kun edes päästään vilkaisemaan kuvien kautta, kiitos siitä Jael <3.
    Keitto kuullosti herkulliselta, nam.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ystäväiseni <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari: Nämä torit onkin yksi niistä jutuista mistä pidän eniten täällä:) Ja ihanat kasvikset tuollakin. Mutta ottaisin mielelläni tänne myös Lidlin, turha toivo tosin... Kiitos , kiva kuulla että tykkäsit Sari,ja kiitos kommentistasi:) Oikein ihanaa viikonlooppua sinullekin ihanainen:)

      Poista
  3. Pidan kovasti tuosta Ramlan torista. Harmillisen harvoin tulee siella asti kaytya.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu: Kiva ja vähän eksoottinenkin Carmel.toriin verrattuna tuo Ramlan tori:)

      Poista
  4. Onpa herkullisen ja kauniin värinen soppa! Nuo torit on niin ihania, melkein haistan ruudunkin välityksellä nuo tuoksut!
    Ihanaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos, oii hyvää ja syntyi niin helposti:) Torit täällä ovat tosiaankin ihania, olen ihan hulluna niihin;D Ihanaa viikonloppua sinullekin Outi:)

      Poista
  5. Nuorena Kibbutsissa ollessani keräsin Avokadoja :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika:Kiva kuulla, avokadot ovat niin hyviä:) Tässä lähelläni kasvaa yksi avokadopuu, jonka okaat on suurimmaksi osaksi kadulle, mutta ei yhtäkään avokadoa tai avokadon alkua siinä juuri nyt.

      Poista
  6. Ihanan näköinen ja kuuloinen soppa! Hitsi, nyt muistinkin, että ostin alkuviikosta kurpitsan palasen, kun minun piti tehdä siitä keittoa, mutta siellä se on edelleen jääkaapissa. :-D

    VastaaPoista
  7. What an interesting looking market. I can't read it (I think the translate option is not there any more?) but it looks great :D

    VastaaPoista
  8. Soppa näyttää maukkaalta, nam!
    Kyllä näyttää toritarjonta kovin erilaiselta kuin täällä ( nyt ) lumisessa, kylässä Pohjolassa ! Hallissa on kyllä aika kivat näkymät joten sinne suunnistan perjantaina.
    Hyvää Joulua Jael !

    VastaaPoista
  9. Nuo teidän torinäkymät on aina yhtä ihania. Mikä kirjo kaikkea hyvää onkaan tarjolla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...