lauantai 14. marraskuuta 2020

Gluteenittomat valkopapublondiet

Keitin aika suuren määrän valkopapuja: osan  pakastin, osasta tein valkopapuhummusta ,  ja loppu meni sitten näihin ihanan herkullisiin valkopapublondie-ruutuihin.  Tehdessäni näitä muistin että olin postannut täällä blogissa aiemmin valkopapublondieista,  mutta koska nämä ovat erilaiset ( ilman munia`)  ja edellisiä herkullisemmat,  postaan tämänkin version valkopapublondieista. Valkopapujen keitinnestettä , aquafabaa, käytin kananmunien korvikkeena. Nämä olivat niin hyviä,  että kun tarjosin niitä eksälleni ja vein torin pienen kahvikaupan myyjälle, minulta kysyttiin teenkö näitä toistekin, ja niinpä tein valkopapublondieita kaksi kertaa.

Gluteenittomat (ja munattomat) valkopapublondiet, toinen versio
  • 335 gr keitettyjä valkopapuja
  • 3 dl aquafabaa (papujen keitinlientä , voi vaihtaa 3 kananmunaan)
  • 3 dl sokeria
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 100 gr valkosuklaata
  • 1 appelsiinin kuoriraaste -ja mehu
  • ½ pulloa Lidlin Butter-Vanilla leivonta-aromia 
  • käytin tässä   sekoittamaani gluteenitonta jauhoseosta: 1 dl riisijauhoa, 1 dl tummaa riisijauhoa, 1 dl tapiokajauhoa, ½ dl perunajauhoa, 1 dl mantelijauhoa, ½ dl kikhernejauhoa.  2 dl  kookoshiutaleita  Tässä voisi käyttää 4 ensimmäisen aineksen sijaan  kaupan valmista gluteenitonta jauhoseosta,  ja lisätä niihin manteli-ja kikhernejauho sekä  kookoshiutaleet.
  • 1 tl leivinjauhetta
  • öljyä vuokaan
  • valkosuklaata kuorrutukseen 
Jos käytetään aquafabaa,  se vatkataan sokerin kanssa  kuohkeaksi.

Valkosuklaa sekoitetaan vesihauteessa .Pavut,  leivinmauste , appelsiinimehu, öljy on parasta jauhaa tasaiseksi joko tehosekoittimessa  tai  sauvasekoittimella.  Papuseos, sula suklaa  ja vatkattu aquafaba yhdistetään vatkaamalla tasaiseksi.
Lidlin  Belbake-leivonta-aromit ovat ihania, ja viimeksi Suomessa (tasan vuosi sitten...) ostin Lidlistä muutaman tuollaisen pakkauksen.  Butter-Vanilla on suosikkini, ja antaa ihanaa makua näihin valkopapublondieihin,

Kosteat ainekset ja kuivat ainekset sekoitetaan keskenään,   ja seos kaadetaan  voideltuun,  suorakaiteen muotoiseen vuokaan.  Papublondieita kypsennetään uunissa  180 C asteessa, 35-40 minuutin ajan, uunista riippuen.  Papublondien pitää jähmettyä kylmässä ennenkuin niitä leikataan ruuduiksi. Lisäsin valkosuklaata kuuman leivonnaisen   päälle, heti uunin jälkeen, ja levittelin suklaata pinnalle lastan avulla.
Juuri uunista tulleita. Ensimmäisellä kerralla  leivoin kahdessa pienemmässä vuoassa, toisella kerralla yhdessä suuremmassa. (minulla oli Pyrex 40x30)

Nämä ovat niin hyviä!  Jos valkosuklaa korvataan vegaanisella  valkosuklaalla , on  leivonnainen myös vegaaninen.
Nam:)
 
Pavut ostan eräästä maustetorin pienestä kaupasta.
Pikantteja pikku chilejä.

Pavuista on aiemmin leivottu mm. tällaista.

10 kommenttia:

  1. Olet kyllä ihan uskomattoman keksiliäs näiden reseptien kanssa. Hyvältä näyttää leivonnaiset!
    Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos ihana ❤️Nämä ovat niin hyviä että näistä in tullut suosikkileivonnaisiani💛Oikein hyvää sunnuntaita sinulle

      Poista
  2. There's nothing that beans can't do! Love this sweet use for them. Happily, vegan white chocolate is becoming easier to find these days, too!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:Hannah,yes,beans are so versatile 💚And yes,with that small change these are also vegan

      Poista
  3. De ser så goda ut och det är roligt att baka med bönor. Ha en skön söndag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katariina:Tack snälla du❤️Bönor är nog mycket passande gör bakning också 😁Tack det samma

      Poista
  4. Näyttää niin herkulliselle.

    https://villananna.vsikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Kiitos;) Nämä onkin tosi hyviä, eikä pavut tunnu näissä ollenkaan:)

      Poista
  5. Mikä idea & toteutus! Näyttää kyllä ihan testaamisen arvoiselta : ) Onnistunee vegaanisella valkosuklaalla myöskin...? Laktoosin vuoksi yritän välttää tavallista valkosuklaata, kun vatsa ei siitä niin tykkää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Kiitos ihana:) Tottakai onnistuu vegaanisella suklaalla. Minunkaan vatsa ei kestä laktoosia, joten otin laktoosipillerin ennen kuin maistoin....

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...