Näin sitrusten aikaan tapaan tehdä erilaisia sitruspohjaisia hilloja. Tällä kertaa postaan kahdesta erilaisesta appelsiinisesta hillosta, joista tämä appelsiini&banaanihillo on ensimmäinen. Tämä hillo syntyi kun piti käyttää pois hyvin kypsyneitä banaaneja ja olin juuri ostanut myös appelsiineja. Tein hilloa aika pienen satsin, yhden purkillisen, mutta tämä oli sen verran hyvää että tätä voisi tehdä lisääkin.
Appelsiini & banaanihillo (yksi purnukka)
- 2 isoa, kypsää banaania
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 3 dl appelsiinimehua
- 2 dl sokeria
- ripaus vaniljaa
Tämä on tosi helppotekoinen hillo: banaanit kuoritaan ja paloitellaan. Yhdestä hyvin pestystä tai luomuappelsiinista raastetaan kuori, ja mehua puristetaan hedelmistä kunnes koossa on 3 dl mehua. Mukaan tuli myös vähän appelsiinin hedelmälihaa, mikä on ihan ok. Lisätään sokeri ja vanilja.
Seosta keitetään kiehumispisteeseen korkealla lämmöllä, minkä jälkeen hillo saa poreilla hieman alle korkeimman lämmön kunnes se alkaa muuttua hieman paksummaksi , eli noin 20 minuutin ajan. Välillä hieman sekoittelin hilloa, ja kuorin pois vaahtoa. Hillon annetaan hieman jäähtyä , minkä jälkeen sitä kaadetaan purkkiin. Käytin tässä ruokosokeria mistä tulee hillon tummempi väri. Vanilja antaa kivasti lisämakua tälle hillolle, joka hyytyy jäähtyessään.Toisessa appelsiinisessa hillossa on vihreää omenaa, ja tekotapa vaatii enemmän tekemistä.
Appelsiinihilloke vihreällä omenalla
- 3 appelsiinia
- 2 vihreää omenaa
- 2 dl appelsiinimehua
- 2 dl sokeria ( sokerittomassa versiossa 1 dl tiivistettyä omenamehua ja steviaa)
Pomeransseja ja purkillinen sokeritonta hilloketta |
Olen usein tehnyt tällaista hilloa pomeransseista tai löytämistäni villiintyneistä appelsiineista, mutta halusin kokeilla miten sama hillo onnistuu tavallisilla appelsiineilla, Tämä hillo on sosemainen, ja olen tehnyt sitä sekä sokerittomana että sokerin kanssa. Sokerittomassa hillossa olen käyttänyt esim. tiivistettyä omenamehua sekä steviaa. Sosemaista hilloa tai hilloketta olen lisännyt tuorepuuron tai jugurtin sekaan.
Yksi appelsiineista oli veriappelsiini kun sellainen sattui olemaan appelsiinien joukossa.Kuoret ja siemenet ovat mukana koska niissä on pektiiniä. Pomeranssit ja villiintyneet appelsiinit ovat aika kirpeitä, ja niin on niistä tehty hillokin ollut, mutta tavallisilla appelsiineilla tästä tulee makeampi.
Ihanan näköistä ja makuista varmaankin.
VastaaPoistaKiitos Unelma, hyvää on🍊
PoistaAi ihana! Hyvä kun muistutit. Suomessa kun hillontekoaika on käytännössä vain kesällä ja alkusyksystä, niin ei tule mieleenkään että sellaista voi tehdä keskellä talveakin. Täytyykin tehdä hilloa nyt niin kauan kuin veriappelsiinit ovat parhaimmillaan :)
VastaaPoistaTuplaespresso:hih, om täälläkin kesällä hillontekoaika kesällä kun persikat ja aprikoosit kypsiä, mutta sitrushilloja tykkään tehdä eniten 🍋🍊
PoistaWhat vibrant preserves! These are so bright and bold, like a little bit of edible sunshine in a jar.
VastaaPoistaBittersweet:Thank you Hannaj🍊🍋
Poista💛 Appelsiinit maistuvat juuri tähän aikaan vuodesta! 💛 Nämä reseptit tulevat käyttöön ! Hyvää viikonloppua ja huomista ystävänpäivää 🌹
VastaaPoistaTarja:Sitrukset ovat suosikkejani ja niistä saa twhtyä ihania hilloja🍊🍋Oikein hyvää viikkoa sinulle💗
PoistaOj, oj så goda och säkert gott att ha på scones :) Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina:Citrus marmelader/sylt är nog så goda🍊🍋Ha en fin vecka
PoistaBanaani hillossa onkin aivan uusi asia minulle. Pitäisi ihan vain sen vuoksi testata :)
VastaaPoistaIloa viikonloppuusi Jael <3
Birgitta:Banaani hilloissa on tosi namia, olen aiemminkin täällä blogissa julkaissut banaanisen hillon🍌Ihanaa viikkoa Birgitta💗
PoistaBanaani ja appelsiini sopivatkin ihasti yhteen. Me teemme tuosta yhdistelmästä usein smoothieita. Pitäisikin tehdä pitkästä aikaa jotain hilloa. Tästä on varmaan pari vuotta jo mennyt, kun viimeksi tein hilloa.
VastaaPoistaIhanaa ystävänpäiväviikonloppua sinulle Jael <3
Nampsis! Tuo banaaniversio lähtee kyllä kokeiluun :)
VastaaPoistaHerkullista!💚🌷
VastaaPoistahttp://jasukuvaa.blogspot.com/