Marketissa oli kauniita kyssäkaaleja, ja ostin muutaman , joista toinen oli aika iso. Tein kyssäkaalista herkullisia kuutioita, jotka yhdistin jugurttikastikeen kanssa. Käytin tässä kypsennettyä jugurttikastiketta, joka sopii tosi hyvin kasvisten kanssa (myös kalan kanssa, eri tavalla maustettuna). Jugurtin rakenne hajoaa helposti kuumennettaessa, joten saostin sitä Maizenalla, ja tuloksena oli paksu, kermainen kastike, jossa tuntuu jugurtin makua. Tätä ruoka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
Kyssäkaalia ja jugurttikastiketta
- 1 iso tai kaksi pientä kyssäkaalia, kuorittuna ja kuutioituna
- 1 tl kuivattua timjamia
- ripaus mustapippuria
- ½ tl suolaa
- noin 1 rkl öljyä paistamiseen
Jugurttikastike
- 1.5 dl jugurttia
- 0.75 dl vettä
- 1 rkl Maizenaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 tl oliviöljyä
Laita kyssäkaalikuutiot astiaan, ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna kyssäkaalikuutioiden pehmentyä vedessä, kunnes vesi on haaleaa. Anna kyssäkaalikuutioiden kuivahtaa jonkun aikaa lävikössä.
Kaada noin 1 rkl öljyä pannuun, lisää kyssäkaalikuutiot, ja mausta ne timjamilla ja mustapippurilla. Paista kyssäkaalikuutioita keskilämmöllä, aina välillä sekoittaen, kunnes kuutiot saavat väriä. Mausta suolalla maun mukaan.
Valmista jugurttikastike: Sekoita (tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella) jugurtti, vesi, Maizena, suola, valkosipuli ja oliiviöljy tasaiseksi seokseksi. Kaada seos kattilaan, ja anna seoksen lämmetä kiehumispisteeseen , alemmalla keskilämmöllä, koko ajan vatkaten. Kiehumispisteen lähestyessä seos sakenee, ja ota kattila silloin pois liedeltä , ja vatkaa sitä vielä noin minuutin verran. Kastikkeen tulee olla paksuhkoa,
Tarjoile jugurttikastiketta kyssäkaalikuutioiden kanssa. Maistuu sekä kylmänä että lämpimänä:)
Voitko kuvitella, että söin ensimmäisen kerran kyssäkaalia vasta kun aloitin työt päiväkodissa. Kyssäkaali tikkuja on usein lapsilla välipalan lisukkeena. Minä tykkään kyssäkaalista, se ei ole liian vahvaa ja sopii minun vatsalleni oikein hyvin.
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Jael <3
Outi;Mä tutustuin kyssäkaaliin vasta täällä, en muista SUomessa silloin nähneeni kun vielä asuin,mutta nythän sitä löytyy helposti. Mustakin tosi hyvää, sekä raakana että kypsennettynä. OIkein hyvää viikonloppua sullekin Outi:)
PoistaKyssäkaali on hyvää! Tuo jugurttikastike on kiinnostava. Olen erilaisia kastikkeita tehnyt ja kokeillut, mutta en ole maistanut Maizenalla suurustettua jugurttikastiketta. Kiitos reseptistä! Hyvää viikonloppua sinulle!
VastaaPoistaTarja:Kiitos💚Kyssr onkin hyvää, sekä raakana että kypsennettynä. Tuo Maizenalla suurustettu kastike olikin hyvää, ja tuollainen toimii hyvin myös jälkkäreissä. Oikein hyvää keskiviikkoa sinulle
PoistaSå gott med yoghurtsås till.
VastaaPoistaKatarina:Den här yoghurtsåsen var nog gott, 💙
PoistaI usually just treat kohlrabi like a potato and throw it into soups, but I like the idea of really featuring it like this! Sounds great!
VastaaPoistaNäyttää makoisalta. En ole tainnut koskaan edes maistaa kyssäkaalia. Nähnyt kyllä kaupassa.
VastaaPoista