Nyt on sitten arvonta suoritettu ja arpa osui Soul Kitchenin Annalle! Onnea Anna;paketti lähtee sinulle päin lähipäivinä.Ja kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille ja ihanille kommenteillenne:)
Löysin jääkaapistani sinne unohtuneen ja ihan vain pikkuisen pehmentyneen punajuuren,joka tietenkin piti käyttää pois. Tein siitä herkullisen alkupalan,johon tykästyin niin,että tätä ehkä teen toistekin.
Kauniin herkullinen punajuurialkupala
- 1 punajuuri
- 4 medjoultaatelia + liotusvesi
- 2 rkl balsamietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ruususuolaa
- mustapippuria
- chilihiutaleita
- mikroversoja (vaikka herneenversoja,minulla tässä oli mikroversosekoitusta)
- auringonkukan-tai kurpitsan siemeniä
Poista ensin siemenet taateleista ja laita kulhoon,lisää sen verran vettä että taatelit peittyvät. Anna liota vähintään tunnin.Valmista kastike: laita taatelit liotusvesineen,balsamietikka,öljy ja mausteen tehosekoittimeen ja sekoita kastikkeeksi.Jos seos on liian paksua,lisää hieman vettä joukkoon. Kuori punajuuri ja leikkaa se tasaisen paksuiksi pyöreiksi viipaleiksi;ei kuitenkaan yhtä ohuiksi kuin carpacciossa. Laita punajuuripalat astiaan ja kaada kastikettä päälle(jätä jonkun verran kastiketta myöhemmäksi).Sekoita niin että kastiketta tarttuu punajuuriin. Laiton punajuuret muutamaksi tunniksi pehmentymään kuivuriin, mutta punajuuripalat voi myös laittaa uuniin alhaiselle lämpötilalle joksikin aikaa.Punajuuren tulee olla jonkun verran "al dente" ,ei siis liian pehmeää. Anna jäähtyä ja asettele punajuuriviipaleet lautaselle,lusikoi jäljelle jäänyttä kastiketta päälle ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä (olisin mieluummin käyttänyt kurpitsansiemeniä,mutta ne olivat loppu). Koska tuo punajuuri oli jo hieman hävikkivaiheessa (mutta ihan hyvä tähän alkupalaan)sopiikin tämä hävikistä herkuksi-kategoriaan .
Oi, näyttää herkulliselta! Jos tekisin tämän, siemenet varmaan vaihtaisin pinjansiemeniin, sillä ne ovat jo jopa Keski-Suomen kaupoissa ns. peruskauraa.
VastaaPoistaPunajuuresta on niin moneksi!
PS. Ja onnea voittajalle!
VastaaPoistaPitääkin muistaa ostaa ruususuolaa. Sormisuolaa on pöydällä tarjolla jo kaiken aikaa.
Leena:punajuuresta on moneksi tosiaankin.Tämän punajuuren olin ihan unohtanut salaattien alle.Pinjansiemenet ovat ihania,mutta tähän olisin mielelläni laittanut vihreitä kurpitsansiemeniä,jos niitä olisi ollut. Joo taisimmekin kesällä puhua ruususuolasta,muistaakseni....
VastaaPoistaVoi onnenpäivä, kiitos vaan kun noukit lappuni arvontahatusta :)
VastaaPoistaAnna:)
VastaaPoistaKaunis kuva ja ihanat värit. Punajuuri on esteetikkojen ruokaa :) ja muutenkin kiva resepti.
VastaaPoistaMinullakin on punajuuret pörränneet mielessä. Makeaa taatelia en kyllä olisi osannut siihen yhdistää. Jännältä siis kuulostaa. Ja väri on mitä parhain.
VastaaPoistat täti punainen
Outi:kiitos:) Tämä oli tosi hyvää,maut meni hyvin yhteen ja haluan tehdä tätä lisää.Ja kaunis annos on aina plussaa:)
VastaaPoistaPaula:punajuuri on kyllä ihana aines,eikä vain hurmaavan värinsä puolesta.Taatelin makeutta tasoitti tuo balsamietikka,ja tuosta tui tosi hyvää.täti punainen;D
Onnea voittajalle.
VastaaPoistaKaunista salaattia, tuota pitää kokeilla, tykkään punajuuresta.
Nam, upean näköinen punajuuriherkku :)
VastaaPoistaUnelma:tuo olikin paitsi kaunis,myös hyvää:)
VastaaPoistaAnnemi:kiitos,oli hyvää!
On herkkua myös silmälle - ihanat värit herättää ruokahalun! Tuo kastike ja taateleiden makeus tuo veden kielelle ... Mmmm!
VastaaPoistaNina:kiitos:)taatelinen kastike balsamietikalla terästettynä sopikin kivasti tuon kauniin punajuuren kanssa:)
VastaaPoistaTodella kaunis salaatti! Punajuuretkin on maukkaita juureksia ja taipuvat moneksi. Onneksi viikolla saatiin taas kellariin talven punajuuret, niin pääsee kaikenlaista punajuuriruokaa tekemään.:)
VastaaPoistaMaistuis varmaan sullekin;kiitos,tämä olikin tosi kaunis ,itsekin tuli sitä ihailtua;D Ihanaa kun teillä on juurekset ihan omasta takaa:)
VastaaPoista