Mitä tehdä kun banaanit ovat kypsyneet liian pehmeiksi? Kakkuja,raw-pikkuleipiä,erilaisia jälkiruokia,mutta entä hillo? Luin lehdestä eräästä kibbutsilaisesta,joka muisteli entisajan taukohetkiä,joihin kuului banaanihillo ja koska keittiössä oli juuri sopivasti ylikypsiä banaaneja; etsin netistä banaanihillo-ohjeita,joita löytyikin vaikka minkälaisia: kanelilla maustettuja,vaniljalla maustettuja,muihin hedelmiin yhdistettynä ym. Joissain ohjeissa oli liian paljon sokeria ja joissain lyhyt keitinaika,kun taas joissain hilloa keitettiin kauankin. Yhdistin sitten joitakin ohjeita,ja hillosta tuli aivan ihanaa;muistutti hieman banaanitoffeeta! Banaanihillo sopii hyvin vaikka jugurttiin,täytekakkuun tai vaikka paahtoleivän ja keksien päällysteeksi.
banskut olivat jo todella pehmeitä |
Vaniljainen banaanihillo
- 5-6 hyvin kypsää banaania(kuorineen hillooni tulevat banaanit painoivat 760 gr)
- 3½ dl luomuruokosokeria
- hieman yli ½ dl limesitruunan mehua
- 3/4 tl vaniljajauhetta tai ½ tl suoraan vaniljatangosta raaputettua vaniljaa
- ½ tl pektiinijauhetta
Muussaa banaanit kunnolla,lisää ruokosokeri ,johon on lisätty pektiiniä tai hillosokeria,vaniljaa sekä limesitruunamehua.Keitä alhaisella lämmöllä kunnes sokeri on sulanut,ja anna seoksen kiehua hyvin alhaisella lämmöllä noin 20-30 minuuttia tai kunnes hillo on sakeentunut.Jäähdytä ja kaada hillo steriloituihin hillopurkkeihin.
Puistossa kukkivat rosmariinit |
Indiedays Inspiration julkaistaan vihdoinkin huomenna! Beta-versio on nyt täysin avoin ja sinne pääsee täältä
Käsittämätöntä että en oo koskaan tajunnut tehdä banaanista hilloa!
VastaaPoistaT. yksi jota Banskuksikin kutsutaan :D
Nonnis-Bansku:no sittenhän sun pitääkin tehdä tätä;D
VastaaPoistaSinä olet kyllä hämmentävän innovatiivinen. Eipä olisi tullut mieleenkään, että banaanista saa hilloa. Tosin minä pidän muiden mittapuulla raa'oista banaaneista ;-)
VastaaPoistaOlen aina ajatellut, että banaanihillo olisi tosi äitelää, kun banaani kypsennettäessä muuttuu omaan suuhuni vähän turhankin makeaksi. Mutta hyvä tietää, että ylikypsiä banskuja voisi kokeilla joskus johonkin muuhunkin kuin jäätelöön :)
VastaaPoistaBanaanihilloa! Vau, eipä olisi tullut itselle mieleen. Hauska idea!
VastaaPoistaNam, banaanitoffee kuulostaa ihan liian hyvältä. ;-) Mä teen vähän jo tummuneista banaaneista maustekakkua (ossain päin maailmaa tätä vissiin kutsuttaisiin banaanileiväksi, mutta kakkua se mun mielestä on).
VastaaPoistaJos talvella löydän edullisia banskuja, niin tätä kokeilen.
VastaaPoistaJonna:en ollut minäkään erityisesti sitä ajatellut,ennenkuin luin jutun,jossa vanhempi mies kaipasi niitä entisajan ruokataukoja,joissa oli tarjolla banaanihilloa.Tuli mieleen,että sellaista täytyy tehdä! Kypsät banaanit taitaa olla myös sellaiset,jotka jakaa mielipiteitä;D
VastaaPoistaOuti:Minusta tämä ei ollut äitelää(itse asiassa söin hieman ihan lusikalla),sillä tuo limemehu tasoittaa hieman sitä makeutta.Limemehun määrää voisi varmaan lisätä enemmänkin,jos vierastaa kypsän banskun makua.Minusta tämä oli tosi hyvää:)
Jokihaka:tosi kiva hillo! Tänään söin sitä jugurtissa ja oli hyvää.Voisin kuvitella tuon sopivan tosi hyvin vaniljajäätelön kanssa.
Riitta: En itsekään tajua miksi sellaista nimitetään banaanileiväksi kun se on enemmän kuin kakkua;itsekin on sellaista tullut tehtyä.Hillo oli tosi hyvää:)
Unelma:Kokeile ihmeessä,Eikä tuohon tarvitse edes monta banaania.
Varmasti tosi ihanaa just kakuissa ja jätskin kanssa jne. Mua ei makeus ainakaan pelota, banaanijutut on yleensä ihani ;) Tosi kiva uusi idea kyllä.
VastaaPoistaMausteinen manteli:
VastaaPoistaajattelinkin just että vaniljajätskin kanssa tuo olisi tosi namia:) Ja voihan tuosta sitä sokeria vähän vähentääkin,tosin se ei sitten ole yhtä säilyvää.
Nam, kuulostaa niin hyvältä! Itse kyllä olen ehkä hieman poikkeava (outo) henkilö, sillä minun täytyy kypsyttää banaani todella tummaksi. En voi sietää keltaisia banaaneja saati sitten vähän vihreitä! Lisäksi banaanin pitää olla pehmeä ja lämmin, jotta voin syödä sen. :P
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBakerinta:tuo hillo on tosi namia:) Et ole poikkeava sillä minäkin pidän sekä keltaisista ja jo ruskeapilkkuisista banskuista;tosin nuo jälkimmäiset sitten menevät jonkun muun sekaan.Mutta tykkään banskuistani kylmänä;D
VastaaPoistaMahti-idea. Tässä yhteydessä en malta olla käyttämättä tilaisuutta mainostaa banaaniketsuppia :)
VastaaPoistahttp://polkkapossu.blogspot.fi/2008/01/bantsuppi.html
Polkkapossu:kiitos ja banskuketsuppikin kuulostaa mahtavalta,tulen katsomaan....
VastaaPoistaIhana blogi sulla, oli pakko päästä lukijaks, ruuan laitto ja leivonta on mun mieleen (:, käyhän kurkkaa mun leivonta juttuja jos kiinnostaa pinskunpuuhastelut blogspot.fi tai googleta
VastaaPoistaPia:tervetuloa ja kiitos sanoistasi:) Tulenkin katselemaan sinun blogiasi...
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä. Tätä pitää joskus tehdä.:) Banaaneista olen tehnyt curdia, ja kesällä saatiin tuttavalta raparperi-banaanihilloa. Sekin hillo oli hyvää, kun raparperi toi mukaan kirpeyttä.:)
VastaaPoistaBanskuhillo kuulostaa kyllä tosi eksoottiselta. :) Ja komppaan Jonnaa, olet kyllä todella innovatiivinen! :)
VastaaPoistaMaistuis varmaan sullekin:raparperibanskuhillokin kuulostaa tosi ihanalta:) Banaani tosiaankin tarvitsee tuossa hillossa vähän kirpeyttä:)
VastaaPoistaRiikka: ei lainkaan niin eksootinen kuin miltä kuulostaa...Ja kiitos:)