Täälläpäin vietettin tänään itsenäisyyspäivää ja se olikin hyvä syy mennä myöhäiselle lounaalle tuttavaseurueen kanssa.Menimme italialaiseen Rustico-ravintolaan (linkin takana englanninkielinen menu),jossa ruoka ja palvelu on aiemminkin todettu hyväksi
Ensin pöytään tuli muutama antipasto,kuten ensimmäisessä kuvassa näkyvä annos,jossa paahdettua munakoisoa ,paahdettua paprikaa,fetajuustoa sekä tuoretta oreganoa.Suurin osa seurueesta (meitä oli 7 henkeä) otti kuvassa näkyvän kala-annoksen,jossa oli kultaotsa-ahvenen fileitä,viherpapua,artisokkaa ja kuulemma erittäin herkullista sitruuna-ruohosipulikastiketta mantelilastuilla.
Minä taas valitsin sellaista,mitä syön äärimmäisen harvoin ravintoloissa,nimittäin pastaa.Tässä annoksessani oli linguinepastaa,kevyesti paahdettua tuoretta tonnikalaa.,rucolaa ,oliiviöljyä,tuoretta chiliä, valkosipulia ,sitruunaa sekä parmesaanilastuja.Sitruuna tekee pastasta ihanan raikkaan ja tämä annos oli yksinkertainen,mutta ah niin hyvää:) Ja helppo tehdä kotonakin.
Aah, ahven näyttää kyllä tosiaan aivan erityisen hyvältä :P Jotenkin tulee tuoretta tonnikalaa syötyä erittäin harvoin kun sushissa en pidä siitä erityisemmin - tai lohi menee ainakin sen ohi. Ehkä noin paahtamalla siihen saa makua ja toimii paremmin?
VastaaPoistaEn itse maistanut tuota ahventa mutta sitä kyllä kehuttiin tuolla. Tuore tonnikala on todella hyvää kun sitä on vaan kevyesti käytetty pannulla,tosin erittäin harvoin tulee sellaista syötyä.
PoistaVoi vitsit, että näyttää hyvälle...ihan mahassa asti tuntuu. Meillä syödään useasti pastaa, johtuu siitä, että mieheni on asunut Italiassa ja oppinut valmistamaan siellä super herkkuja patsasta.
VastaaPoistaOnnea Israelille.
Nelli,no teillä sitten varmaan tehdään tosi hyvää pastaa! Tämä oli kyllä tosi hyvää:)
PoistaNo kyllä teillä on ollu herkut! Toi pasta kuulosti kyl pirun hyvältä.
VastaaPoistamyös toi sitruuna-ruohosipulikastike kuulostaa kokeilemisen arvoiselta
Herkut oli.Jälkkäreistä en sitten muistanut ottaa kuvaa,mutta tiramisu kuulemma oli hyvää ja ravintolan lahjoittama semifreddo kahvilla(koska jouduimme hieman odottelemaan annoksia) oli tosi hyvää. Tuo pasta oli hurjan herkullinen tosiaankin:)
PoistaSitruunaista täälläkin :)
VastaaPoistaJuu huomasin;D
PoistaIhania herkkuja olet päässyt syömään :) italialainen ruoka on suurta herkkuani ja kaikki sitruunaiset ruoat myös!
VastaaPoistaRuoka tuolla onkin tosi hyvää:) Italialainen keittiö on hyvää,tosin aika hiilarivoittoista mutta hyvää:) ja sitruuna raikasti pastaa ihanasti:) En kauheasti pidä kermapohjaisista kastikkeista joten mieluummin noin.
PoistaIhania ruoka-annoksia. Söisin vaikka kaikki.:) Ja vaikuttavat siltä, että aika helppo toteuttaa kotonakin tai ainakin ottaa osittain vinkkiä. Nuo kastikkeen mantelilastutkin on käyttökelpoisen oloinen idea. Ja munakoiso-paprika-fetajuttu olisi kesälläkin kiva grilliruokien lisukkeena.:)
VastaaPoistaTodellakin oli hyviä annoksia ja sellaisia,joita voi kotonakin soveltaa.Esim. tuo pastani olisi hyvää myös ilman tuota tonnikalaa. Munakoiso-paprika-fetaruoka taas on aivan ihanaa:)
PoistaTodella ihania herkkuja. Minuakin houkuttavat alkuruoka (alin jo suunnitella tekeväni sitä tuota pikaa) ja sitruuna-ruohosipuli-mantelilastukastike. Nam!
VastaaPoistaTuo alkuruoka onkin tosi ihana(milloin ei munakoiso olisi;D).Kastiketta en itse maistanut(mantelit olivat muuten paahdettuja) mutta kaikki kalan ottaneet kehuivat.
PoistaMinäkin olisin ottanut tuota kalaa. Kyllä teidän on tuolla kelvannut.
VastaaPoistaEhkä olisi pitänyt ottaa sitä kalaa....mutta kyllä tuo pastakin maistui;D
PoistaOnpas siitä aikaa, kun olen täällä käynyt. :-D Tai niin, kävinhän minä niitä taateleita äskettäin katsomassa. ;-) Täällä näyttää ihan yhtä herkulliselta kuin ennenkin.
VastaaPoistaPasta on mulle sellainen ruoka, että voisin syödä sitä joka päivä.
Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi näin sut täällä kommentoimassa joten oli erittäin mukavaa nähdä tuttu nalle (ja sinut) tuossa pikkukuvassa;D
PoistaPasta on hyvää mutta painaisin varmaan tonnin jos söisin sitä joka päivä,niin että tosi harvoin vain...