Ohjeen näille supernäteille maapähkinäsuklaaruuduille näin täkäläisessä ruokasivustossa mutta ohje oli lainattu amerikkalaiselta sivustolta. Pidän paljon maapähkinävoista ja kun tässä oli vielä suklaata....maapähkinän ja suklaan liittohan on hurjan hyvä:) Päätin tehdä näitä tytölle jonka ohjaaja olen ollut muutaman vuoden ja jonka syntymäpäivä on viikonloppuna;hänkin pitää suklaasta ja maapähkinävoista. Maapähkinäruutujen valmistus on helppoa sillä nämä valmistuvat uunitta..Pääaines ruuduissa on maapähkinävoi ja se tuntuukin ruuduissa ,ja sileä maapähkinävoi on paras vaihtoehto näille..Kaikista parhaiten ruutujen valmistus hoituu monitoimikoneella.
Suklaamaapähkinäruudut
Maapähkinäkeksipohja:
- 200 gr keksejä (Marie-keksejä/Petit Beurre-keksejä/graham-keksejä)
- 120 gr maapähkinävoita
- 70 gr voita,sulatettuna
Suklaakerros
- 200 gr tummaa suklaata
- 30 gr maapähkinävoita
Maapähkinämarmorointi
- 30 gr maapähkinävoita
Voitele ensin kevyesti pohja 20x20 sentin astiassa ja aseta leivinpaperia päälle.Sulata voi maapähkinäkerrosta varten.Jauha keksit hienoiksi murusiksi Lisää maapähkinävoi ja sulatettu voi ja jauha seos tasaiseksi massaksi. Seos kaadetaan astian pohjalle ja tasoitetaan tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa maapähkinävoin kanssa ja sekoita tasaiseksi.Kaada suklaamassa maapähkinäkeksikerroksen päälle.Sulata 30 gr maapähkinävoita juoksevaksi ja kaada sitä sinne tänne suklaakerroksen päälle. Marmoroi pinta.
Ja jotta ohje olisi todella havainnollinen niin tässä teko-ohjeet,musiikilla.
Muutama vinkki :
- Käytin makeuttamatonta maapähkinävoita ja koska suklaakin oli 70% suklaata,oli makeus näissä ihan minimissään. Eli jos nähin haluaa kunnolla makeutta niin kannattaa valita tummaa suklaata jossa on vähemmän prosentteja kuin tuo käyttämäni 70% suklaa,ja makeutettua maapähkinävoita tai sitten lisätä pohjakerrokseen hieman tomusokeria.
- Osan tummasta suklaasta voisi korvata valkosuklaalla,mikä antaisi näille enemmän makeutta.
- Oikeastaan nämä eivät kauheasti makeutta kaipaakaan. Palaset ovat aika tuhteja.
- Minusta paras tapa tarjota näitä on leikata ne suupalan kokoisiksi palasiksi.Kiva ja nätti tarjottava juhlilla tai ruokatuliainen.
Muutama viikko sitten tein myös Aleksanterinleivoksia. En ollut koskaan ennen tehnyt niitä ja ovat kyllä tosi hyviä.Ohjeena käytin Arlan ohjetta.
Ooh, tuollaiset maapähkinävoiherkut ovat kyllä aivan vastustamattomia! Näyttävätkin tosi hienoilta marmoroinnin kanssa.
VastaaPoistaPaula:käytän tosi paljon maapähkinävoita esim, aasialaistyylisissä kastikkeissa ja muutenkin pidän siitä.Tuon voisi veganisoida vahtamalla voin vaikka kookosöljyyn tai kaakaovoihin.
PoistaVoi miten kauniita!
VastaaPoistaCampasimpukka:kiitos,tuo marmorointi teki niistä tosi nättejä:)
PoistaKyllä sinä osaat!
VastaaPoistaMatkatar:kiitos ihanainen:) Tuota videota kun katsoo niin tuollaisen tekee helpostikin:)
PoistaOvatpa kauniita!
VastaaPoistaRommirusina:kiitos:) Tuo marmorointi teki niistä tosi kauniit:)
PoistaMä aloin ihan vakavissani miettimään, että onko laillista laittaa tällaisten herkkujen kuvia tänne blogiin. :D
VastaaPoistaOikeasti nämä näyttävät niin herkullisilta. Pitäisiköhän ostaa matka sinne, niin voisit tehdä mulle muutamia blogissa näkyneitä herkkuja.
Outi:apua mitä teen;D Oli kyllä tosi hyviä. Laitoin piiloon että pystyn pitämään ne sunnuntaihin asti kun menevät sille ohjattavalleni. Hih,olis kyllä kiva kokata sulle:)
PoistaAivan upeita!
VastaaPoistaPaula:kiitos:;)
PoistaÅh, bästa kombon ju! Vill ha :)
VastaaPoistaHovkonditorn> absolut en av de bästä kombon<D
PoistaJael rakastaisin noita, aion tehdäkin jossain kohden kun tulee vieraita. Jos teen itselleni syön kaiken. Pakko olla jotain aivan mielettömän hyvää. Kauniitakin vielä. <3
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua <3
Tiia: varmastikin rakastaisit.Eilen maistoin yhtä ja aamulla kahvin kanssa söin siitä loput,oli vielä parempi seuraavana päivänä.Toivottavasti näiden saajakin tykkää.. Kiitos,tuo marmorointi teki näistä tosi nätit:)
PoistaOi joi - täällä se herkkulakkoa taas kerran aloitteleva kuolaa houkustusten perään;)
VastaaPoistaLady of the Mess:Tsemppiä vaan herkkulakolle,ei ole helppo juttu;D
PoistaKyllä on nättejä! Ja näyttää vielä nätimmältä kun luin ettei nuo ole sellaisen hampaissan narskuvan makeita ;).
VastaaPoistaMerja:;itsekin noita ihailin:;) Ja kun en pidä kauhean makeasta niin minusta nuo olivatkin tosi hyviä:)
PoistaOi mahdoton, mikä herkkua - nam nam!!!
VastaaPoistaNina:tosi herkkua,toivottavasti saajakin tykkää:)
PoistaVau, nämä ovat varmasti superherkkua. Olet niin ihanan taitava!
VastaaPoistaBirgitta:kiitos:) Jos tykkää maapähkinävoista niin ovat tosi herkkua:) Tuon videon kanssa oli kyllä helppo tehdä näitä:)
PoistaKauniita leivoksia!!
VastaaPoistaKuulostaa niin namilta ja resepti oikein musiikin kera ilahdutti!
Kaunista viikonloppua!
Susanna:kiitos ja hyvää viikonloppua sinullekin:) Videoohje olikin tosi havainnollinen:)
PoistaNäyttää todella hyvältä - molemmat. Aleksanterit ovat yksi lempiherkuistani ja luulenpa että nuo toisetkin putovat samaa kategoriaan. Ei noista aineista voi tulla mitään muuta kuin todella hyvää! Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos Maria:) Lapsuudessa Aleksanterit kuuluivat lempileivoksiini enkä ollut aikoihin syönyt niitä,niin tuli tehtyä ja hyvät ovatkin:) Niinkuin myös nuo maapähkinäiset:)
PoistaTodella herkun näköisiä :). Maapähkinävoi ja suklaa muodostavat kyllä yleensä kauniin makuliiton, joten voin kuvitella näidenkin makua jo. Ehkä jossain vaiheessa "joutuu" testaamaan ;).
VastaaPoistaCelebration Treats4U>kiitos:)Todellakin hyvä makuliitto,kaikista parhaiten se toimii valkosuklaan kanssa,jos maapähkinävoi ei ole makeutettu.
PoistaNäyttää niiiiiiin hyvältä!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Heidi:kiitos,hyvää olikin:)
Poista