lauantai 4. maaliskuuta 2023

Kauraiset mansikkavanukkaat

Teen usein kauravanukasta, johon tulee jonkinlaista hedelmää tai marjoja. Tällä kertaa mansikoilla. 🍓🍓

Kaurainen mansikkavanukas
  • 1.5 dl kaurahiutaleita
  • 6 dl vettä
  • käytin 2 tl steviaa ja 3 rkl kookossokeria, makeutus voi olla mitä vain
  • 2 dl mansikoita, tuoreita tai pakastettuja
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1.5 rkl tapiokatärkkelystä
  • muutama mansikka vanukkaan pinnalle
  1. Aloitan aina liottamalla kaurahiutaleet huoneenlämpöisessä vedessä. Lämpimällä vedellä hiutaleet pehmenevät nopeammin. 
  2. Kun hiutaleet ovat pehmenneet, surautan nesteen ja hiutaleet tasaiseksi seokseksi(sauvasekoittimella), minkä jälkeen seos kaadetaan lävikköön, ja seoksesta puristetaan neste pois. 
  3.  Kauraneste/maito kaadetaan kattilaan, johon lisätään makeutus ja vaniljauute. 
  4. Tapiojajauhe sekoitetaan pieneen vesitilkkaan, ja seos lisätään kauranesteeseen, hyvin sekoittaen. 
  5. Mansikat jauhetaan soseeksi, ja lisätään muiden ainesten joukkoon. 
  6. Mansikkaista vanukasta keitetään ensin korkealla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saavuttaa kiehumispisteen, minkä jälkeen lämpö alennetaan minimiin. Tässä vaiheessa  seos paksunee, ja sitä sekoitellaan kunnolla muutaman ninuutin ajan, kunnes seos on kunnolla paksua. 
  7. Mansikkainen kauravanukas kaadetaan tarjoiluastiaan/astioihin, ja astia/astiat siirretään jääkaappiin jäähtymisen jälkeen
  8. Kylmän vanukkaan pinnalle lisätään pieniksi palasiksi leikeltyjä mansikoita🍓
Tarjoillaan kylmänä. Oma vanukkaani oli vain miedosti makea🍓

8 kommenttia:

  1. Kauran terveyshyödyt on monessa yhteydessä mainittu, joten tämäkin vanukas olisi varmasti aika hyvä vaihtoehto herkutteluun. Näyttää sitä paitsi raikkaalta! Tykkään kauran pehmeästä mausta, mutta vanukasta en siitä ole tehnyt. Vain puuroa :) Tapiokajauhettakaan en ole koskaan kokeillut. Hmm.. kiinnostava ohje. Kiitos taas Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Totta, ja tekee niin hyvää vatsalle(minulle ehdottomasti). Kaura on niin ihanan monipuolinen aines, josta saa tehtyä niin paljon erilaisia herkkuja. Tapiokajauhoa /tärkkelystä löytyy helposti aasialaiseen ruokaan erikoistuneista kaupoista, mutta voi tässä käyttä sen tilalla vaikka Maizenaa. Oke hyvä Leena, ja hyvää tulevaa viikkoa 💐

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tack Katarina, mycket gott🍓Ha en fin söndagskväll

      Poista
  3. Voi nam! Nyt kyllä maistuisi tällainen kaurainen vanukas.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tosi hyvää onkin, ja vähäsokerinen🍓Oikein ihanaa sunnuntain jatkoa ja tulevaa viikkoa Outi ❤️

      Poista
  4. Lovely and healthy! I would be happy to serve this for both breakfast and dessert!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...