perjantai 13. maaliskuuta 2009

Herkullinen bataatti-quinoasalaatti

salaatti 2
Tein quinoasalaattia suositun Tel-Avivilaisen kahvilaravintolan(Orna&Ella) reseptiä mukaellen. Vaikka muutin sitä aika lailla alkuperäisen reseptin ainesten puutteesta johtuen, tuli siitä hurjan hyvää ja varmasti teen uudelleenkin.
Quinoa-bataattisalaatti

  • 4 dl quinoaa


  • 6 dl vettä quinoan keittämiseen


  • 2 keskikokoista bataattia


  • 2 valkosipulinkynttä


  • 2 kevätsipulia


  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta


  • 2 rkl sitruunamehua


  • 5 rkl oliivi-tai rypsiöljyä


  • 5 rkl tuoretta silputtua minttua


  • 3 rkl tuoretta silputtua oreganoa


  • 3 rkl tuoretta silputtua salviaa


  • suolaa ja mustapippurua maun mukaan


  • (fetajuuston tapaista juustoa)

Tätä salaattia voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. Jos syöt sen lämpimänä, silppua ensin yrtit, paloittele kevätsipuli pieniksi paloiksi , leikkaa valkosipulit veitsellä ohuiksi paloiksi.Raasta sitruunankuori.
Keitä quinoa vedessä hiljaisella lämmöllä kannen alla, kunnes se on aivan kuivaa.Jos siinä on vielä nestettä, voit vielä antaa sen kuivahtaa ilman kantta sekoitellen,kunnes kosteus on haihtunut pois. Laita quinoa syvään astiaan. Kuori ja paloittele bataatit pieniksi kuutioiksi.Aseta kuutiot öljyllä voidellun talouspaperin päälle, ripottele päälle  pari ruokalusikallista öljyä, ja kypsennä  uunissa 200C asteessa noin 20-25 minuuttia,kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita. Paista  viipaloidut valkosipulin palat sekä silputtu salvia ja oregano parissa ruokalusikallisessa öljyä pannulla,kunnes valkosipulin palaset alkavat saada vähän väriä.Katso,etteivät ne pala.Sekoita minttu, sitruunankuoriraaste, suolaa, pippuria, ruokalusikallinen öljyä, sekä sitruunamehu quinoan joukkoon.Sekoita varovasti joukkoon bataatin  palaset sekä valkosipulinpalaset ja yrtit öljyineen. Tähän voi vielä lisätä mukaan festajuuston palasia.
Alkuperäisessa reseptissä käytettiin quinoaa sekä basmati-ja villiriisin sekoitusta.Sitruunankuoren korvasi kuivattu lime.  Kevätsipuleista käytettiin vain vihreät varret.Salaattiin lisättiin fetajuustoa, jota en itse tässä käyttänyt.Pidin tästä omasta versiostani kovasti ja teen varmaan uudelleen.
Salaatti 1

21 kommenttia:

  1. Mulla onkin avaamaton quinoa-paketti kaapissa. Suostuisvatkohan pojat syömään?

    VastaaPoista
  2. Krisu:Mä itse tykkään ihan hurjasti quinoasta.Vaikea sanoa tykkääkö pojat,mutta jospa sekoittaisit sen riisin kanssa ensin?

    VastaaPoista
  3. Voi tama oli varmasti hyvaa!

    VastaaPoista
  4. Ihana ohje! Quinoa on tosi kätevää, koska kypsyy niin nopeasti. KÄytän sitä paljon juuri siitä syystä esim. riisin asemesta. Lapset on suhtautuneet vähän hmm.. varauksella, mutta syöneet kyllä kiltisti kaiken.

    VastaaPoista
  5. Nämä on juuri sellaisia ohjeita mistä saa vaihtelua tähän supisuomalaiseenkin ruokavalioon... Minä olen joskus aikoinaan ruokapiirin kautta tilannut tuota quinoa - silloin sitä ei oikein osattu käyttää... ei ollut oikein ohjeitakaan, ei sitä tavallisissa ruokakaupoissa edes myyty - nykyisin kaiketi saa jo marketeistakin tai ainakin luontaiskaupoista...

    VastaaPoista
  6. Okriina:Jeps, quinoa tosiaankin kypsyy nopeasti, ja pidän paljon sen rakenteesta.Lapset ehkä vähän epäluuloisempia,jos eivät ole tottuneet.

    Marke: Tämä oli tosi hyvää, ja sillä saa hyvää vaihtelua ruokavalioon. Nykyäänhän saa Suomessa quinoaa ihan kivasti marketeista.

    VastaaPoista
  7. Anna:Kiva kun piipahdit täällä:-) Oli tosiaankin hyvää...

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa hyvältä ja sattumalta meiltä löytyy kaikki ainekset kotoa eli pitää kokeilla. Opin muuten Suomen matkalla, että quinoa on suomeksi kvinoa tai kinua, mutta en kyllä tavannut yhtään ihmistä, joka sen olisi tuntenut, vaikka muuten ovat kasvisruoan ystäviä. Samoin bulguria emme löytäneet mistään Helsingin kaupasta.

    VastaaPoista
  9. Allu: oli tosi herkullista tosiaankin.Kerro sitten miten onnistui..Pitäisi kai käyttää tuota kvinoa-sanaa,mutta se tuppaa unohtumaan.Mä kyllä olen ihan hyvin löytänyt sekä kvinoaa että bulguria Helsingistä;kvinoaa löytyy ihan kivasti marketeista ja bulguria olen ostanut etnisistä kaupoista.

    VastaaPoista
  10. Onpa ihanan kuuloista ja näköistä! Ja mä rakastan bataattia! :-)

    Siitä on aika kauan, kun olen tuota kvinoaa käyttänyt, ja muistaakseni luin silloin jostakin, että sitä pitäisi muka huuhtoa moneen kertaan lämpimällä vedellä, ettei se olisi kitkerää. Mulle jäi vähän hämäräksi, että pitääkö se muka oikeasti esikäsitellä noin? Ei varmaankaan?

    VastaaPoista
  11. Hippu:Kiitos, oli tosi herkullista, tekee mieli jo uutta satsia!kvinoassahan on luontaisesti saponiinia,joka antaa vähän saippuaisen maun.Mä yleensä huuhdon kerran haaleassa vedessä ,ja luulen, että nämä kaupan kvinoat on varmaan käsitelty niin,ettei sitä saponiinia enään ole paljon tai sitten yhtään.Mutta parempi kai huuhdella ainakin kerran.

    VastaaPoista
  12. Minäkin ihastuin tähän salaattiin, kun luin postauksesi.
    Meille sopivaa, oidämme salaattiaterioista ja siihen tämä sopii

    VastaaPoista
  13. Arleena:tämä olikin erittäin herkullista!

    VastaaPoista
  14. Ihanan ruokaisa salaatti tai sitten vaikkapa lisuke lihalle niiden iän ikuisten riisin/perunan tilalle. Bataattia en ole kovinkaan montaa kertaa tehnyt.. nyt tekisi erityisesti mieli kun on hyvä resepti jota kokeilla!

    VastaaPoista
  15. Risulinna:makea bataatti on ihanan monipuolilen lisäke,ja tähän salaattiin se sopi loistavasti!

    VastaaPoista
  16. Juuri tänään ostin kaksi bataattia. :-)

    VastaaPoista
  17. Blogisi tuli vastaan, kun etsin bataatti-kvinoa salaatin ohjetta järjestämäämme kasvisruokailtaa varten. Oon tehnyt Minä syön itse kirjasta vastaavaa lapsiversiota sormiruokailevalle tytölleni ja itselleni, mutta kiva kun löyty tää ohje iltaan. Blogisi pääsi suosikkeihin, ihania ohjeita, kuvia ja ruokatunnelmia. Jos joskus teen matkan Israeliin, otan blogin ruokamatkaoppaaks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elina,kommenttisi tuli vasta nyt vastaan kun yleensä viikkoa vanhemmat kommentit joudun hyväksymään erikseen enkä ollut huomannut.Kiva kuulla tällaista palautetta,:)

      Poista
  18. Tämä on jäänyt kestosuosikkeihin, mutta nykyään välillä suomennan sitä vähän, tänään vuorossa raitajuuri ja palsternakka ja kvinoa tilalla gluteeniton kaurarouhe. Lisänä vielä appelsiiniglaseersttyja tofupaloja. Yrtit tähän vuoden aikaan kuivattuina, mutta öljyssä herätettynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Elina❤️Ja tosi herkulliselta kuulostaa myös tuo sinun versiosi. Mukavaa viikonloppua

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...