lauantai 25. heinäkuuta 2009

Kookosmansikkajääpuikkoja ja muffineitakin….

Puikko 1

Siskot kokkaa-blogin Nellen postattua joku aika sitten mehujääpuikoista,muistin talvella ostetun  mehujäämuottini,ja alkoi kovasti tehdä mieli mehujäätä. Tein kuitenkin tällä kertaa kookoksisen version. Kookosmaitona oli itse puristettu kookosmaito(ostin talvella 3 kookospähkinää,puristin maidot  ja pakastin) tai oikeastaan kerma, sillä sen verran paksuhkoa ja kermaista se oli. Eli tässä voi käyttää kookosmaitoa,ja jos haluaa hieman täyteläisemmän version,niin voi sitten käyttää kookoskermaa.Puikkoni olivat myös sokerittomat, sillä käytin makeuttajana makeutusainetta sekä light-mansikkamehutiivistettä.

Blenderissa

Kookosmansikkajääpuikot(sokerittomat)

-purkki kookosmaitoa tai kermaa

-runsaasti  mansikoita (omani olivat pakastetut,täältä ei saa kesäisin tuoreita)

-makeustusainetta ja light-mansikkamehutiivistettä maun mukaan

-pari tippaa vaniljauutetta

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa sileäksi ja tasaiseksi massaksi. Kaada muotteihin ja jäädytä.

Muotit Löysin talvella tällaisen silikonisen mehujääpuikkomuotin. Puikoista tulee aika pieniä,mutta ne on tosi helppo saada irti muotista!

muffini suklaa Tein myös muffineita aikaisemin valmistamani  suklaakakun reseptiä mukaillen. Laiton näihin vähemmän tofua, ehkä 200 gr, ja sokerin määrää vähensin reilusti seuraavista syistä:

-banaanini olivat jo ihan ruskeita,ja makeita,.Kannattaa siis käyttää tähän jo ihan ylikypsiä banaaneja, niin silloin voi vähentää sokerin määrää,kun banaanien oma makeus toimiin makeuttajana.

- osan kaakaojauheesta korvasin carobjauheella,joka sekin toimii makeuttajana.

Jauhoina käytin spelttijauhoja. Näistä muffineista tuli tosi herkullisia ja tätä paranneltua versiota tulen varmastikin vielä usein käyttämään.

Lopuksi kuorrutin muffinit kylmäpuristetun kookosöljyn, agavesiirapin ja kaakao+carobjauheen sekoituksella.

17 kommenttia:

  1. Onpa kivoja nuo itsetehdyt jäätelöpuikot joista saa kehitettyä terveellisiä versioita. OIkein harmittaa kun meillä ei ole muotteja mitä voisin heti mennä testailemaan :D Pistetään taas tämäkin idea korvan taakse.

    VastaaPoista
  2. Nam-muffineita! :)
    Kunpa jonain päivänä taas jaksaisin innostua leipomisesta. Into lässähti kaikenlaiseen leipurinhommaan, kun sairastuin pahaan laktoosi-intoleranssiin, ja sitten taas uusi lässähdys tuli murtaessani hankalasti oikean olkavarteni. Mukavuudenhalu voittaa silloin ja sen kerran, kun joku kaipaa tai tarvitaan muuten vain leipomuksia.

    Tulin ilmoittamaan, että otin itselleni talteen keittolaani raa'an kukkakaalisalaatin reseptisi.
    Sainhan ottaa?
    Kiitos!:)

    VastaaPoista
  3. Rita>mehujääpuikkoja varmaankin näin kesällä löytyy helposti kaupoista, vaikka Etolasta ja sen sellaisista.Ovat hyviä olla olemassa kun haluaa tehdä jää/telöpuikkoja ,jotka ovat terveempiä kuin kaupan puikot.

    Nurkkalintu:Harmi kun läsähti tuo innostuksesi olkapään ja laktoosi intoleranssin johdosta. Laktoosi intoleranssi muuten ei ole mikään este, mun leipomuksissa ei yleensä ole maitotuotteita lainkaan.
    Tottakai saa, senhän takia nämä reseptit täällä ovatkin....

    VastaaPoista
  4. Kiitos :)
    Juu, tiedän, ettei se laktoosivaiva ole se este. Olin silloin vain niin hirveän kipeä kauan ja minua hoidettiin vatsahaavana. Kaikki lässähti ja oli ihan lytyssä. Kun siitä notkosta nousin, tuli tämä olkavarsimurtuma, joka ei ole kuntoutunut entiselleen. Taas lässähti ja meni lyttyyn.
    Nyt vanhana näyttää siltä, että olen laiska ja ostan leipurilta :)
    Tulevaisuuden innot jäävät nähtäviksi.

    VastaaPoista
  5. no jopas on söpön pinkkejä nuo kookoksella ryyditetyt! :) Tulisi nyt vaan lämpimiä kelejä niin voisi vaikka kokeilla, ensi viikolla kun olemme saamassa tänne lomalle seuraksemme lainalapsenkin A:n kaveriksi:) Voisi nuorille miehille mehujää kelvata...

    VastaaPoista
  6. ai niin, mä ostin mehujäämuottini Ikeasta.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa (mut ei saa kroppaa pilata ihmeellisillä makeustusaineilla ja light-tuotteilla)

    VastaaPoista
  8. (kyllä nykyään kaupankin jäätelöt hyvistä aineista,
    jos ei ihan halvinta osta)

    VastaaPoista
  9. Nelle:kylmäkö siellä on, taisi olla ne hellekelit juuri mun vierailun aikana!Varmaankin kelpaisi tällaiset mehujäät nuorille herroille!
    IKEAssa siis on noita muotteja,hyvä tietää.Mulla on ollut vaikka millaisia muotteja vuosien aikana,mutta nämä silikoniset on loistavia ,kun niistä saa niin helpolla irrotettua ne mehujäät:-)

    Hannele.Niin ,niitä makeutusaineita ei pitäisi paljon käyttää,mutta joskus kohtuudella ihan ok...

    VastaaPoista
  10. Oih, tahtoisin tuommoisen mehujään... näyttää ylihyvältä, ja on vielä hauskan värinenkin. :-)

    Ja varmaan käteviä nuo silikonimuotit - mun mehujäiden tekoinnostus tyssäsi mun aataminaikaisiin muotteihin, kun meinannut saada mehujäitä irti niistä.

    VastaaPoista
  11. Hippu>Mullakin on ennen aina tyssännyt tuo mehujäiden teko juuri sen takia.Näistä se superhelpolla! Juu, ja näistä tuli hyviä!

    VastaaPoista
  12. Kuulostivat herkuilta varsinkin aurinkoisina päivinä nuo jäätelöpuikot.

    Muffinsit ovat myös suklaisen herkullisen näköiset

    VastaaPoista
  13. I can't wait til it gets warm again! Your food looks so good but it's so cold here so I have to wait but I enjoy the vicarious thrill :D

    VastaaPoista
  14. Arleena:Juuri sellaisina päivinä ovatkin hyviä tuollaiset puikot!

    Lorraine:Thanks! Hope it gets warm soon in your part of the world..

    VastaaPoista
  15. Nam Nam Nam, tuo muffini nayttaa niin houkuttelevalta ja tuon kylla voisi syoda ihan hyvalla omallatunnolla. Kun mulla on uuni kaytossa, niin kokeilen noita heti.

    VastaaPoista
  16. Itkupilli>Joo,nämä oli tosi hyviä,eikä sokeriakaan (ruokosokeria) tarvinnut kauheasti laittaa,kun banaanit oli niin makeita.

    VastaaPoista
  17. What cute popsicle molds! They're so unlike anything you can find over in these parts... Oh, and the treats you froze with them don't look half bad either. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...