Tein eksä no. 1 synttäreille tällaisen voileipäkakun. Tarkoitus oli ensin tehdä ihan makea kakku,,mutta kun hän mainitsi ,ettei niin kauheasti enään välitä makeasta, muuttui kakku suolaiseksi. En ole aikaisemmin tehnyt voileipäkakkuja,joten tämä oli ensimmäinen. Kakku on aika pieni ja hieman levottoman näköinen,koska ahdoin ehkä vähän liian paljon juttuja tuonne ylhäälle.
Kerrosten välissä on joko cream cheese-tahnaa ja kylmäsavulohta, tai tekemääni tonnikalatahnaa,johon tuli: tonnikalaa, tilliä, etikkakurkkua, sitruunankuoriraastetta,hieman chilihiutaleita, sitruunamehua, mustapippuria,suolaa ja valkoista rahkan tapaista juustoa. Leipäpalat on kostutettu veteen säilötyn tonnikalan nesteellä ja sitruunamehulla.Kakun päällä on porkkanaruusukkeita, lohta, kurkkusydämiä, ruohosipulia ja paahdettua punaista paprikaa. Kakku päällystetty tuolla cream cheese-tahnalla ,ja samaa tahnaa olen käyttänyt kuorrutukseen:osan värjäsin elintarvikeväreilä vihreäksi.
niin ne makeat vähenee, tuota tekis mieli lounaaksi..
VastaaPoistaUpean näköinen! Olen aika tykännyt hurjasti voileipäkakuista, taisin viimeksi syödä vajaa 14 vuotta sitten kun ystävät tekivät toivomuksestani pari tupaantuliaisiimme :) (Nyyttärityyppiset juhlat)
VastaaPoistaNopealla vilkaisulla hieman makean kakun näköinen, johtuu pursotuksista. Komee! Ja varmaan ihanan makuinen!
VastaaPoistaVoileipäkakkua en tee koskaan, jostain syystä. Syön kyllä mielellään aina juhlissa.
Hieno kakku! En ole minäkään muuten koskaan tehnyt voileipäkakkua. Etukäteen ajateltuna niissä tuntuu olevan aivan kauheasti hommaa, vaikka niinhän kakuissa vissiin yleensäkin. :-)
VastaaPoistaRakastan voileipakakkuja! Ihanan runsaan nakoinen tama sinun kakkusi. Kylla maistuis mullekin!!!
VastaaPoistaHannele:-)
VastaaPoistaRita:Kiitos:-)onpa siitä pitkä aika kun olet viimeksi voileipäkakkua syönyt!Täälläpäin sellaisia ei tehdä lainkaan,ja kun ostin leipää tähän, pyysin myyjää leipomossa olla leikkaamatta,koska teen siitä kakun,ja myyjä katsoi ihmeissään eikä pystynyt ymmärtämään,miten teen leivästä kakun!
Sooloilija;vähän taitaakin makeaa kakkua muistuttaa ,juuri noiden pursotusten takia. Toivottavasti tämä maistuu päivänsankarille, itse en jää sitä maistelemaan.Teen kyllä mieluummin makeita kakkuja,
Hippu;tätä oli kyllä ihan kiva tehdä,mutta makeita on kyllä vielä kivempi tehdä.Ja taisi tässä olla vähän enemmän työtäkin.
Tuula:-)Joo,tosi paljon tavaraa tuli tuonne päälle! Mäkin tykkään voileipäkakuista,viimeksi söin ystävättären luona Suomessa vuosi sitten.
Taitaa olla tosiaan voileipakakku aika suomalainen juttu. Vai tehdaanko sellaisia muissa maissa?
VastaaPoistaAnu: Ei ole sellaisia ainakaan tullut muualla vastaan,ja se leipomon myyjäkin oli ihan ihmeissään..
VastaaPoistaVoileipäkakkua saa ihan liian harvoin, en muista milloin viimeksi olisin syönyt. Kakkusi vaikuttaa überherkulliselta!
VastaaPoistaToihan onkin jännän näköinen, kun olet käyttänyt värejä, hyvä idea.
VastaaPoistaElsbet: Varsingin täällä asuessa on tosi harvinaista;niinpä piti tehdä itse;-)
VastaaPoistaAllu: Kuorrutin tuon cream cheesen kanssa ihan kermavaahdon tavoin,ja oli kätevää värjätä se elintarvikevärillä.
VastaaPoistaAhh brilliant! I know exactly what this is as I made one for a Swedish themed party we had a few yers ago. Well done! :)
VastaaPoistaLorraine:Thanks:-) Yours must have been very tasty!
VastaaPoistaKiva idea tuo värjääminen, en ole kyllä aikaisemmin huomannut kenenkään värjäävän voikkariin! Menee siis kokeilulistalle!
VastaaPoistaMielestäni voileipäkakku pesee tavallisen täytekakun 6-0, suolaisen ystävä kun enemmän olen. =)