En ollut ennen mikään suuri punajuuren ystävä,mutta nykyään pidän siitä paljonkin,etenkin raakana. Punajuuri on makeampi kuin mikään muu kasvis,mutta kaloriarvoltaan kuitenkin matala.Punajuuri on hyvä B-vitamiinin lähde;siinä on myös C-vitamiinia, magnesiumia, rautaa,potassiumia ja terveellisiä kuituja.
Seuraava resepti syntyi eilen, kun mietin mitä tehdä 2 jääkaapissani olevalle punajuurelle.
Ihana punajuurisalaatti
- 2-3 punajuurta
- 2 kevätsipulin vartta
- ½ dl silputtua korianteria
- ½ dl silputtua minttua
- 1 sitruunan tai limen mehu
- 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- 3-4 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- cashewpähkinöitä (ei välttämätön)
Luulenpa, että ensi viikolla on käytävä kaupassa ostamassa punajuuria.
VastaaPoistaKuulostaa kokeilemisen arvoiselta! En ole koskaan edes maistanut punajuurta raakana.
VastaaPoistameillä onkin mukavasti pari punajuurta jääkaapissa. taidanpa testata tätä.
VastaaPoistasaimme muuten ystäviltä Ranskan tuliaisina punajuuresta tehtyä sokeria. oletko maistanut? ihanan toffeista, muttei mitään äkkimakeaa kuten vaikkapa fariinisokeri.
Unelma:Juu tätä kannattaa kokeilla,olisin syönyt enemmänkin jos olisi ollut enemmän punajuuria.
VastaaPoistaAnu:Ehdottomasti kokeilun arvoinen.Punajuuri on raakana tosi hyvää,olen tehnyt siitä eri juttuja raakana.
Merituuli:-) Olenkin joskus lukenut,että punajuuresta tehdään myös sokeria.Onko se punaista?En ole koskaan nähnyt tai maistanut....
Minäkin pidän punajuurista. Nyt ne ovat täällä parhaimmillaan.
VastaaPoistaTaidanpa toteuttaa tämän salaattisi.
se on sellaista vaaleanruskeaa, hennompikiteistä kuin meidän taloussokerimme. ihanan makuista. suosittelivat sitä esim. letuille. ystäväpariskuntani miehen äiti laittaa sitä kuulemma makarooninkin päälle ja mies itse joskus aamupalaleipien ylle.
VastaaPoistaArleena:Syksyn punajuuret ovatkin hyviä!
VastaaPoistaMerituuli:Kiitos infosta tuon sokerin suhteen;pitää pitää silmät auki jos sitä vaikka löytyisi jostain...
Mielettömän kauniin värinen salaatti, pitää kokeilla ehdottomasti :)
VastaaPoistaJa hauska kuulla tuollaisesta punajuurisokerista, ihan uusi juttu :D
Hanna: Kokeile,tein jo uudestaan kun tykkäsin siitä niin paljon! Minäkin vasta nyt kuulin ensimmäistä kertaa tuosta punajuurisokerista...
VastaaPoistaPunajuuri on todella hyvä ja monipuolinen. Käytän yleensä myös naatit. Nekin on hyviä salaateissa.
VastaaPoistaOkriina:Punajuuri onkin tosiaan monipuolinen.Täällä harvemmin saa niitä naattien kanssa, mutta sellaisia ihan pikkuisia punajuuren lehtiä on valmiissa salaattisekoituksissa yleensä,ja torilla yhdestä paikasta voi niitä ostaa kilohinnalla.Ne ovat sellaisia minilehtiä,ja tosi hyviä ja kauniin värisiä.
VastaaPoistaMäkin olen vasta viime vuosina oppinut syömään punajuurta raakana. Joskus ihan vaan kuorin ja pilkon ja syön - samoin kuin kaalirapia - karkkien tai sipsien asemasta, ainakin yhtä hyvää ja vähän kaloreita.
VastaaPoistaAllu;Mä en koskaan kauheasti välittänyt keitetystä tai muuten tehdystä punajuuresta,mutta tuossa salaatissa rakastan sitä! Tuo sitruksen mukanaolo ja pieni määrä makeutta tuovat punajuuren hyvän maun esille,ja nuo yrtit sopivat siihen tosi hyvin.Juu,paljon parempaa kuin karkit ja sipsit!!!
VastaaPoistaUna ensalada buenisima y muy apropiada para el tiempo...un beso
VastaaPoistaMªJose:Muchas gracias y tambien gracias por visitar mi blog:-)
VastaaPoistaOi kun on nätti salaatti! Itsekin olen innostunut käyttämään varsinkin punajuurten lehtiä vähän pinaatin tapaan.
VastaaPoistaNiina:Kiitos;-) Punajuuri antaakin niin ihanan värin mihin tahansa! Punajuuren lehtiä minäkin käytän salaateissa, vihreissä smoothieissa,täällä myydään pieniä punajuuren lehtiä
VastaaPoistasalaattiaineksina.
kiitos inspiroinnista!
VastaaPoista(vasta) tänään sain aikaiseksi raastaa punajuuria (ei kuitenkaan niistä samoista juureksista joista mainitsin tuossa kommenteissa ylempänä ;)) ja oli superhyvää. hiukan erilainen tuli meidän raasteesta raaka-ainepuutteiden takia, mutta hyvää oli meilläkin!
No niin, nyt sain tata kokeiltua ja oli yllattavan hyvaa!
VastaaPoistaNo niin, tata tuli nyt kokeiltua ja hyvaa oli! Lahetan jossain vaiheessa kuvankin.
VastaaPoistaMilla muuten raastoit nuo punajuuret? Minun raastinraudallani ei saa tuollaista jalkea, vaan joko ihan hienoa ja lastuja.