Bataattikin on tosi hyvää raakana, vaikka sitä yleensä syödään kypsynnettynä.Tässä olen marinoinut bataattiraasteen limemehussa ensin yön yli,jolloin sen happo hieman kypsentääkin raastetta (kuten se tekee kalalle cevichessä).
Bataattiraastesalaatti- 1 bataatti
- 2-3 limen menu (sitruunatkin käy)
- 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa tai agavesiirappia
- suolaa,mustapippuria
- 1 kevätsipulin varsi kokonaan
Raastoin tällaisella raastimella,jolla saa tehtyä kivan ohutta ja litteää raastetta.
Tein myös raakasuklaata
Tähän tuli kaakaovoita, carobjauhetta,hieman kylmäpuristettua kookosöljyä, agavesiirappia,ripaus suolaa, kaakaojauhetta, kuivattua limekuoriraastetta ja cashewpähkinöitä. En muista tarkkaan määriä,sillä en esimerkiksi tarkistanut kaakaovoin määrää. Cashew-pähkinät jauhoin ensin hienoksi sileäksi tahnaksi ,jonka sitten lisäsin suklaamassaan. Cashewtahna teki suklaan rakenteesta ihanan pehmeää ja sileää. Raakasuklaassa ei ole samanlaista kiiltoa kuten tavallisessa suklaassa, mutta maku ja rakenne ovat ihania!
Ihanan näköistä raastetta! Ja loistava idea tuo bataatin marinointi, se varmasti pehmittää sitä hyvin. Ehdottomasti kokeillaan, kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaBataatti on ihanaa, ja oranssi väri suorastaan hurmaava. Sun suklaasta puhumattakaan :) Kivaa alkavaa viikkoa sinne kauas!
VastaaPoistaEn tietänytkään, että bataattia voi syödä myös raakana.
VastaaPoistaPerjantaina söimme bataattimuusia, siinä pikkuisen perunaa mukana.
Seuraavaksi kokeillaan raastetta.
Aletheia;My pleasure:-) Oli tosi raikkaan makuista tällaisena..
VastaaPoistaRita:Bataatti on hyvää,monilla tavoilla,ja tässä raasteena erinomaisen raikkaan hyvää.Laitoin lautasella sitä ja punajuuriraastetta,ja oli ihanan värikäs annos.Mukavaa viikkoa sinnekin!
Unelma:Bataatti on hyvää raakana,kun sitä marinoidaan ensiksi.Bataattimuussikin on hyvää.
Tuo suklaa kiinnostaa! Kaakaovoita, mista sita saa? Teetko useinkin tuollaista? Onko sulla jotain silikonimuotteja vai mihin laitoit suklaat kovettumaan?
VastaaPoistaTuula:Täältä on saanut jo pitkään kaakaovoita ja nykyään saa Suomestakin. Silloin tällöin teen,tykkään kokeilla kaikenlaisia erilaisia vaihtoehtoja ja tämä on paljon terveellisempää kuin tavallinen suklaa, kun ei ole kuumennettu kuin vain vähän. Mulla on silikonimuotti,mistä tulee tuollaisia nättejä kukkia.
VastaaPoistaEipä ole käynyt mielessäkään, että bataattia voisi syödä näinkin!
VastaaPoistaSöin juuri vähän vastaavaa salaattiia porkkanasta tehtynä ja uskon että bataattiversio on myös vallan mainio. Ihania noi pienet makeismuotit. Silikonia? Olen myös tehnyt viime aikoina pari raakasuklaakokeilua ja muita nameja ei sen jälkeen enää kaipaakaan! Sitä tulee vaan syötyä vähän liikaa, kun on niin terveellistäkin.. ;)
VastaaPoistaElina:Oli itseasiassa tosi hyvää näin.
VastaaPoistaOkriina;Porkkanasta varmaan tosi hyvää myös,mutta bataattikin kun on makea niin oli tosi ihana näin.Tuo marinointi oli aika tärkeä vaihe tässä salaatissa,koska se pehmensi bataatin rakennetta. Silikonia on muotti.Mulla oli viime vuonna jonkinlainen himo silikonimuotteihin ja tuli niitä hankittua jonkun verran;tämä millä nämä on tehty on suosikkejani.Jeps,raakasuklaa on tosiaankin niin hyvää,ettei tavallinen,liian makea suklaa enään maistukaan.
Samat sanat kuin parilla aiemmallakin: eipä ole tullut mieleen, että bataattia voisi raakanakin syödä - tai punajuurta, mistä bloggasit myös! Pitääkin tarkemmin tutustua näihin resepteihin joskus..
VastaaPoistaKte: Monet kasvikset, joita olemme tottuneet syömään vain kypsennettyinä,ovatkin ihan hyviä myös raakana,ja bataatti näin laitettuna tosi hyvää.
VastaaPoistaThat's so interesting! I've never eaten them raw but I should definitely try it! Thanks Yaelin :)
VastaaPoistaEipä ole tullut mieleen käyttää bataattia raakana. Jännä vinkki. Raakasuklaata on tullut vastaan viime aikoina monesta paikkaa, että pitäisi varmaan kokeilla itsekin, ainakin maistaa sitä. Huomaan olevani tässä asiassa hieman ennakkoluuloinen, paha juttu. Maistan kuitenkin, jos kohdalle sattuu.
VastaaPoistaLorraine:Sweet potato actually is very good raw when marinated for some time.
VastaaPoistaRauna:Yllätyin ihan miten hyvää se oli näin laitettuna. Raakasuklaa onkin lyönyt itsensä lävitse nyt kun niitä aineksiakin saa Suomesta;täällä niitä on ollut kauemmin saatavilla.
En kauheasti tykkää bataatista raakana, mutta tällä tavalla marinoituna se uppoaisi vamasti paremmin. Loistava idea, kiitos!
VastaaPoistaToihan on jännä idea syödä bataattia, kopsasin reseptin muistiin. Pitää vain ostaa uusi raastinrauta, kun annoin ihanan Cuisipron raastimen kiinalaiselle ystävälleni mukaan Kiinaan vietäväksi, kun hän ihastui siihen täällä.
VastaaPoistaHippu:Ei se bataatti kauhean hyvää raakana olekaan ihan sellaisenaan,mutta marinoituna tosi hyvää:-)
VastaaPoistaAllu:kokeile,oli tosi hyvää. Raastin on tärkeä kapine keittiön kaapissa....Olitpa kiltti,kun annoit sen kiinalaiselle ystävälle mukaan:-)