perjantai 16. lokakuuta 2009

Helteisen päivän ja muidenkin päivien juoma…

Juoma

No niin,juuri kun oli ehtinyt tottua siihen,että päivisin on lämmintä,muttei kuumaa,ja illat ja yöt ovat jo aika mukavia;saapuivat kuumat aavikkotuulet tänne. Olin jo ehtinyt unohtaa, että kevään lisäksi näitä voi olla syksyisinkin. Nyt viikonlopuksi on luvattu melkein 40 astetta ja suurimmaksi osaksi ensi viikkoakin on luvattu lämmntä.Onneksi kuivaa kuitenkin,eikä kosteata mutta kuitenkin…….Keittiössä ei oikein huvita mitään tehdä, ja on jano! Joten tällainen juoma syntyi nyt ,on hyvää ja raikasta ja sopii ihan hyvin juotavaksi silloinkin,kun ei ole näin kuumaa.

Minttuinen ja sitruunainen valkoviinijuoma

  • nippu mintunlehtiä
  • parin sitruunan mehu (noin 1 dl)
  • sokeria tai muuta makeutusaineitta (käytin agavesiirappia)
  • ½ pulloa  kuivaa tai puolikuivaa valkoviiniä
  • ½ litraa soodavettä

Sekoita minttu ja sitruunamehu tehosekoittimessa ja siivilöi mehu. Lisää makeutta ja sekoita viinin ja soodaveden kanssa.Nautitaan kylmänä.

13 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen juoma. Hienon kuvan olet ottanut!

    Mun on ikävä noita neljänkymmenen lämpötiloja, mitä Intiassakin oli. Vihaan kylmää, yök. Tänään on vissiin sentään jotain 6 astetta lämmintä!

    VastaaPoista
  2. Vaikea kuvitella täällä parin asteen lämmössä, että jossain voi olla 40 astetta! Huh.

    Täällä aloitellaan jo glögikautta :)

    VastaaPoista
  3. Voi kun kuulostaa hyvältä! Täytyy pistää korvan taakse - puhalla vaikka niitä kuumia tuulia tännekin päin ;)

    VastaaPoista
  4. Hippu:Mä en tykkkää tuollaisista liian kuumista lämpötiloista (enkä kylmistäkään...)vaan sellainen 20 astetta on kaikkein paras.Täällä alkoi jo olla ok,mutta nyt tuli tämä aavikkotuulisää,onneksi on ohimenevää:-)Tuo juoma oli kivan raikas!

    Elina:Voinkin kuvitella että on vaikeaa kuvitella;-) Normaalisti täällä ei nyt pitäisi olla näin,tämä on sellainen kuumailmatuuli,joka tulee ja menee.Enemmän tätä ilmiötä on keväisin.

    Pinea:oli tosiaankin hyvää,ihanan raikasta.Kuumat tuulet puhaltaisin mielihyvin teillepäin;D

    VastaaPoista
  5. Näyttää hyvältä ja maistuukin varmasti raikkaalta! täytyy vaan muistaa, ettei ole asiaa auton rattiin tämän 'janojuoman' jälkeen ;)

    VastaaPoista
  6. Jep, tata on kokeiltava.Nyt vain viiniostoksille.

    Eilisen illan odottelimme sadetta ja paivan mittaan selkesi syykin.Kuuma on, huh huh.Ensi viikonlopuksi kuulemma siis viilenee taallakin. Onneksi paasemme privaattipiitsille viela kuun loppuun. En liiku metriakaan vaan nautiskelen rantatuolista :)
    pikkujutut

    VastaaPoista
  7. Krisu:Juu raikasta ja hyvää oli! Ja tosiaankin ei pidä mennä ratin eteen tätä juotuaan,erityisesti jos oli kova jano....

    Pikkujutut;just sanottiin uutisissa että vasta ensi perjantaina helpottaa kunnolla ja huomenna ja ylihuomenna lämpimämpää kuin tänään...Oikein nautinnollisia hetkiä rantatuolissa!

    VastaaPoista
  8. Täällä on aina kiva käydä katsomassa mitä olet tehosekoittimessa tai siinä toisessa jutussa pyöräyttänyt (en saa sanaa päähäni). Tuon juoman ihanaa vihreää väriä ihailin jo eilen Bloggerin listallani vaikka en ehtinyt blogiisi vielä tulla :))

    Muunkielisten blogiesi listallahan näkyy hauskaa kirjoitusta!

    Tiedätkö että tänään käytin viimeiset rippuset body lotionista jota toit minulle kesällä. Leikkasin tuubin saksilla ja otin spaattelilla kaiken ulos; blogitoveri Utukan neuvoma konsti. Hand lotioniin sovellettava piakkoin samaa kikkaa, ja niihin kahteen muuhunkin ennen pitkää.

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  9. Rita:Kiitos:-) Juomasta tuli aika kivan väristä mintunlehtien ansiosta ja oli raikkaan makuista!

    Minäkin olen jo vuosia tehnyt noin kaikenlaisten tuubien kanssa;niihinhän aina jää jonkunverran jota ei saa puristettua pois.Hyvä kun sait tuon niksin Utukalta:-)

    VastaaPoista
  10. Tama kuulostaa ihanalta, kokeilen ehdottomasti!

    VastaaPoista
  11. Sinulla on aivan ihania reseptejä. moni niistä on "elävää ravintoa", jota söimme ex-mieheni kanssa 2,5, vuotta. Pelkästään sitä, ei muuta! Emme edes kahvia tai viinejä. En ole koskaan voinut niin hyvin kuin tuona aikana.
    Se oli ihmeellistä: Olin hoikka, hiukset kiilsivät, silmät loistivat, iho oli kuin persikka ja olin silloin sentään 44-vuotias.

    Kuinka kaunis Sinä oletkaan, kun syöt näitä ihanuuksia ?

    Tuo juoman minä kyllä valmistan, vaikka ei olisi niin kovin kuumakaan! :)

    VastaaPoista
  12. Hannele:-)

    Saara:Kokeile ihmeessä ,itse pidin kovasti.

    Eve:kiva että sinäkin kommntoit täällä:-) Pitkän ajan kokeilitte tuota ravintoa,itse kokeilin sitä täysipainoisesti vain ½ vuotta.Nykyään syön paljon raakaravintoa,mutten vaan sitä. Täytyy kyllä sanoa,että minullakin olo sen puolen vuoden aikana oli enemmän kuin hyvä,ja joskus tieto siitä houkuttelee palaamaan siihen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...