lauantai 10. lokakuuta 2009

Kurpitsacupcake

cupcake kurpitsa

Pakastimeni ei ole suuren suuri,kuten allaolevassa postauksessa näkyykin,ja oli korkea aika käyttää loppuun joitakin siellä olevia aineksia,kuten kurpitsasosetta,jota olin sinne säilönyt jo melkein vuosi sitten kun tein kurpitsajäätelöä. Pakastin on muutenkin täynnä kaikenlaista kasviperäistä,kuten viime sesongin mansikoita, banaaninpaloja smoothieihin ja ja kaupan pakastemustikoita. Kurpitsasoseen tein jäätelöä varten sillloin butternut-kurpitsoista,ja olin maustanut ja makeuttanut soseen ,mutta se oli vain lievästi maustettua ja makeaa. Täällä saa hyvin kaikenlaisia kurpitsoja ympäri vuoden,joten ei ole minkäänlainen tarve niitä pakastaa,mutta jäätelöä tehdessä sitä jäi niin paljon yli. Päätin nyt sitten tehdä cupcakeseja,joita ei ole tullut tehtyä vähään aikaan. Jääkaapista löytyi vielä puolitoista desiä garfava –jauhoa,jota myös päätin lisätä leivonnaisiin.

Kurpitsacupcake (11 suurta cupcakesia)

  • 4 dl kurpitsasosetta
  • 2 rkl jauhettua pellavansiementä
  • 1½ dl garfava-jauhoa (voi korvata garam-jauhoilla tai tavallisilla jauhoilla)
  • 4 1/4 spelttijauhoa
  • 3½ dl ruokosokeria
  • ½ dl riisijauhoa
  • 1 tl leivinsoodaa, 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ dl soijamaitoa
  • 2½ rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl piparimaustetta (laitoin reilusti koska rakastan näitä mausteita!)

Sekoita erikseen kuivat ja kosteat ainekset ja yhdistä ne. Paista uunin alaosassa 200 C noin 40 minuuttia ,tai kunnes cupcakesit ovat keskeltäkin kypsiä. Anna jäähtyä ennenkuin syöt…

muffini 1

Ihana tuoksu täytti keittiön näiden ollessa uunissa! Mmm, vaikka täällä ollaan vielä ihan hellelukemissa päivisin,niin tuli kuitenkin loppusyksy mieleen. Tuota riisijauhoa lisäsin muuten hetken mielijohteesta,en muista ennen sitä laittaneeni muffineihin ja sellaisiin. Olen vaan huomannut sen olevan hyvä aines moneenkin juttuun.

Nämä olivat tosi hyviä;kurpitsan ja piparimausteiden liitto on kyllä loistava kombinaatio! Kurpitsasosetta jäi vieläkin vähän yli,ehkä teen siitä kurpitsapiirakan.

Osan pakastin,ja muutaman päällystin cashew-taateli-kookosöljy-kuorrutuksella. Piti tehdä hieno kuorrutus,mutta pursottimen suuttimeen jäi pieni pala cashewpähkinää,joten siitä ei tullut mitään..Ripottelin päälle vielä pieniä taatelin palasia.

Edit:Nämä olivat niin hyviä,että tein niitä uudestaan pienin muutoksin: Korvasin osan sokerista taateleilla,eli liotin taateleita,jonka jälkeen jauhoin ne pienen nestemäärän kanssa. Koska kaapissa ei enään ollut garfavajauhoja,korvasin ne garam eli kikhernejauhoilla.Suurensin niiden ja riisijauhojen määrää,pienentämällä samalla spelttijauhojen määrää. Nämä ovat niin hyviä,että näistä on tullut suosikkeja!

11 kommenttia:

  1. Enpä osaa taaskaan sanoa muuta kuin NAM NAM.

    VastaaPoista
  2. Marja-Leena:-) Ovat tosiaankin nam!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä reseptiltä ja tuo piparimauste sopii varmaan hyvin!

    VastaaPoista
  4. Natti kuva! Luulin ensin makeiksi, kun niissa oli tuo kuorrutus ja kaikki. Mutta suolaisia taitavat olla... vaikea kuvitella, milta ne maistuvat, mutta ilmeisesti hieman valimeren makuisilta taateleineen,...

    VastaaPoista
  5. Johki:Nämä olivatkin yllättävän hyviä,ja kuten tuolla mainitsin,niin kurpitsan ja piparimausteen liitto on erittäin onnistunut.Tuota kuorrutusta ei olisi edes tarvinnut laittaa,nämä olivat tosi hyviä ilmankin.

    Anna:Kyllä nämä ihan makeita ovat

    VastaaPoista
  6. Mehevän ja herkullisen näköisiä! =)

    VastaaPoista
  7. Ovat tosiaan herkullisen ja syksyisenkin näköisiä...!

    VastaaPoista
  8. Kurpitsa on kyllä hyvä ja monipuolinen kasvis. Mitä ova buttercup-kurpitsat. Tiedän kyllä butternut-pumpkinin, mutta onko tää vielä joku muu?

    VastaaPoista
  9. Hanna:kiitos:-)

    IreneKin:Ja maistuivat aivan pipareille..

    Okriina;kurpitsa onkin tosi monipuolinen;Suomessa en sitä käyttänyt melkein mitenkään,mutta täällä ,kun on suuri valikoima,niitä on tullut käytettyä paljonkin.Hups,tuo oli kyllä mun virhe,kiitos kun huomasit,pitää mennä korjaamaan.....

    VastaaPoista
  10. Voi mitä ihanuuksia... (kuolaan!) Minäkin rakastan piparimaustetta. :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...