keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ihana kurpitsaherkku uunissa

Ostin myskikurpitsaa,joka on lempikurpitsani,sillä  siitä on todella helppo tehdä kaikenlaista hyvää. Muitakin ihania kurpitsoja on,mutta useimmiten myskikurpitsa on se,joka päätyy ostoskoriini.Tein siitä todellisen herkun uunissa,ja esivalmisteluun ei paljon aikaa kulunut! 
  1. Kuori kurpitsa
  2. Jaa se kahtia
  3. Poista siemenet.Ne saa helposti poistettua vaikka tuollaisella palloraudalla
  4. Leikkaa kurpitsa palasiksi
Tee seuraavanlainen marinointiliemi:
  • 1½ rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta (käytin vehnätöntä)
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria
  • 1 valkosipuli,murskattuna
  • 1 tl savupaprikaa tai tavallista paprikaa
  • chilihiutaleita maun mukaan
Sekoita marinadiainekset ja kaada ne kurpitsapalojen päälle.Sekoita niin että marinadia tulee palojen pinnalle.Lämmitä uuni 200C -asteiseksi ja asettele palaset marinadeineen joko uuniastiaan tai leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.Paahda palasia noin puolisen tuntia tai kunnes palaset ovat saaneet väriä ja pehmenneet.Käänsin palasia kerran paistumisen aikana. Timjami olisi mielestäni sopinut hyvin tuonne joukkoon,mutta en ollut muistanut ostaa yrttejä,ja kuivatutkin olivat loppu.Palasista tulee todella herkullisia,ja ne sopivat hyvin vihreän salaatin joukkoon tai vaikkapa riisin tai quinoan seuraksi.
Kaktusviikunat (ja mangot) torilla muutama päivä sitten.

21 kommenttia:

  1. Namskis, namskis! Minullahan on vielä sinun lähettämääsi savupaprikajauhetta. Mangoista tykkään, noista viikunoista en vielä ole oppinut pitämään.

    VastaaPoista
  2. Lissu:näistä tuli tosi hyviä ja laitoin ne vihreän salaatin joukkoon,nami! Mangot ovat nyt tosi hyviä täälläpäin,ja nuo kaktusviikunatkin ihan ok,mutta pidän enemmän muista hedelmistä.

    VastaaPoista
  3. Njam, tuli vesi kielelle, mutta onneksi meidät on kutsuttu illalla syömään.

    VastaaPoista
  4. Onko kaktusviikunat samoja, kuin kanarialla kasvaa?Sain niistä inhottavia piikkejä itseeni, vaikka opas varoitti.

    VastaaPoista
  5. Allu:oli tosi hyvää mutta teillä on varmaan tosi ihana ateria tiedossa illalla:)

    Marja-Leena:taitaa olla.Niissä on inhoittavat pikkuiset piikit (joita sain viime keväällä käsiini viereisessä kaktuspuistossa kun yritin irroittaa hedelmän kaktuksesta..)eli pitää kuoria ne tosi varovaisesti ennenkuin syö.

    VastaaPoista
  6. Kaktusviikunat voisi kai huuhtoa vedessa ennen kuorimista, piikkien pitais lahtea.
    Miksikahan tuota kurpitsaa kutsutaan myskikurpitsaksi? Outo nimi.

    VastaaPoista
  7. Uskaltautuisikohan sitä vihdoin kokeilemaan kurpitsaruokia? en ole koskaan tehnyt mitään kurpitsasta tai sitä kauheasti maistellut, mutta utelias olisin tämän herkun suhteen :)

    VastaaPoista
  8. Nam! Kuulostaa ja näyttää ihanalta syysruoalta!

    VastaaPoista
  9. Anu;kiitos tipistä.Viimeksi taisin ottaa yhden kaktusviikunan tästä meidän viereisestä kaktuspuistosta ja kotonakin tuli niitä pikku piikkejä kamalasti käteen ja kesti kauan,ennekuin niistä pääsi eroon.Ja minäkin
    ihmettelen,mistä tuo myskikurpitsanimi on tullut.Butternut kuulostaa jotenkuten niin nätiltä;D

    Annemi:ehdottomasti suosittelen kokeilemaan.Kurpitsa on todella monipuolinen kasvis ja vaikka hyvä ja kevyempi vaihtoehto perunalle.

    Katja:Kiitos:) Tämä olikin aivan ihanaa:)

    VastaaPoista
  10. Tätä kurpitsaa olen lukenut muidenkin kovasti kehuvan. Mutta tänne meidän perukoille ei sitä kauppoihin ole koskaan eksynyt, joten vielä kokeilematta on. Täytyypä Oulussa käydessäni pitää silmät auki (ja käydä isommassa ruokakaupassa taikka kauppahallissa.

    Niin ja kiitos, kun kävit vielä vastaamassa siihen majoneesikysymykseen :)

    VastaaPoista
  11. Myskikurpitsaa olen jo pitkään halunnut kokeilla, sitä on vaan vähän huonosti saatavilla meikäläisistä kaupoista. Mutta tuota ohjetta olisi kyllä päästävä testaamaan.

    VastaaPoista
  12. Yaelian, taas tosi ihanan näköistä ja varmaan hyvää! Mekin tehdään kurpitsasta joka syksy uunissa uunivihanneksia muiden vihannesten kanssa. Nam-nam - jos joku ei ole tehnyt, nyt tekemään ja nää Yaelian ruuat olisipa täälläkin tarkoitan kohtuuhinnalla. Kiitos taas blogista.

    VastaaPoista
  13. Näyttää ihanalle ja juuri sellaista mikä varmasti uppoa meidän pojan napaan, hän siis kertakaikkiaan rakastaa kaikkea mikä liittyy kurpitsaan.

    VastaaPoista
  14. Tänään just tuota kurpitsaa LIDL'ssä katselin kun oli tarjouksesa ja mietin, että en ole siitä koskaan kokannut mitään. Täytyy muistaa, että täältä löytyy resepti.

    VastaaPoista
  15. Paula:myskikurpitsa on tosi hyvää,joten suosittelen kokeilemaan jos löytyy.Helsingissä olen nähnyt,mutta toivottavasti sitä ilmestyy teidänkin alueelle.

    Anna:toivottavasti löydät myskikurpitsaa,sillä nuo kurpitsapalat olivat ihan sairaan hyviä;D

    Kaisa:kiitos sanoistasi:)Uunivihannekset ovatkin tosi ihanat! Kasvikset ja hedelmät täällä tosiaankin kohtuuhinnalla,mutta sitten vaikka juustot ja kananmunat kalliimpia kuin Suomessa!

    Säpinää:no siinä tapauksessa poikasi varmaan tykkää tästäkin:)

    Heljä:kokeile tällaista ,on tosi hyvää:) Ja kerro sitten miten pidit...

    VastaaPoista
  16. Noita kaktusviikunoita kutsutaan Marokossa nimellä 'figue berbère', olinkin kauan miettinyt, että onko niille joku suomenkielinenkin nimi, ja nythän se sitten selvisi!

    Tavallisten viikunoiden lisäksi yksi mun lempihedelmistä!

    VastaaPoista
  17. Otin susta oppia ja poistin eilen jätskipallovekottimella hokkaidosta siemenet, toimi hyvin.

    VastaaPoista
  18. Nam, tämäkin pitää kokeilla =)

    VastaaPoista
  19. Anna;no hyvä että selvisi:) Perussa näinkin noita ihan kadunvarrellakin myytävinä,ja olivat erittäin hyvät.Tänään olin yhdessä tilaisuudessa ja kaktusviikuna oli vähän mauttomampi.

    Allu:kiva kun vinkki helpotti:)

    Birgitta;on ihanaa,suosittelen:)

    VastaaPoista
  20. Tein näitä tänään tavallisesta kurpitsasta ja tuli tosi hyviä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tofuhead:kiva kuulla että ohjeesta oli hyötyä:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...