lauantai 12. tammikuuta 2013

Vaniljaiset omenaraviolit

Olen täysin hurahtanut täkäläiseen MasterChefiin,jonka kolmas kausi huipentuu ensi viikon finaalijaksoihin. Ohjelma on täynnä persoonallisia amatöörikokkeja,jotka osaavat todella laittaa ruokaa.
Kuva netistä
Kun näin tällä viikolla kuvassa näkyvän kilpailijan,Jackien,keksimät ja valmistamat omenaraviolit,päätin että minäkin yritän tehdä näitä  omenaravioleja jotka saivat tuomareilta paljon kiitosta.Jackie on kilpailun voittajasuosikkeja ja ehkä tämän kauden kaikkein valovoimaisin kilpailija:nuori uskovainen nainen,joka kilpailua ennen ei ole kokannut kotona paljon muuta kuin  perinteistä marokonjuutalaista kotiruokaa,mutta on kilpailun ajan imenyt kuin sieni kulinaarisia vaikutteita ja myös osannut niitä hyödyntää luovalla tavalla;selvä lahjakkuus.Ohjeen löysin ohjelman kotisivuilta,mutta vaikka toteutin ohjetta tunnontarkasti,jouduin tekemään siihen muutamia pieniä muutoksia. Herkullinen jälkiruoka!

Vaniljaiset omenaraviolit
Taikina:
  • 200 gr vehnäjauhoa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
Ainekset sekoitetaan monitoimikoneessa  kunnes taikinasta muodostuu pallo.Taikinaa vaivataan käsin muutaman minuutin ja laitetaan elmukelmuun.Taikinan annetaan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kuvassa Jackien omenaraviolit ohjelman sivuilta

Täyte:
  • 4 omenaa
  • noin desi vettä 
  • 2 rkl sokeria (käytin ruokosokeria)
  • 3 rkl creme fraiche eli hapatettua kermaa
  • 1 vaniljatanko(tai ripaus vaniljajauhetta )

Omenat kuoritaan ja kuutioidaan.Laitetaan kattilaan veden,vaniljatangon ja sokerin kanssa ja keitetään,kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Minusta tässä prosessissa syntyi aika paljon nestettä ,joten siivilöin pehmenneet omenakuutiot. Omenakuutiot soseutetaan haarukalla.Omenien annetaan jäähtyä,jonka jälkeen sekaan lisätään creme fraiche.Ohjeen vaniljatangon sijaan käytin valmiiksi jauhettua vaniljajauhetta.Minusta omenaseos kaipasi myös hieman makeutta,joten lisäsin sekaan hieman lisää sokeria.

Vaniljavoi:
  • 50 grammaa voita
  • halkaistu vaniljatanko(tai vaniljajauhetta 1/4 tl)

Kauli tai tee pastakoneella ohuita levyjä pastataikinasta.Taikinaan ei tekoprosessissa kannata lisätä liikaa jauhoa,sillä siitä tulee muuten liian kuivaa.Pastataikinasta otetaan pyöreitä paloja,ja toiselle puolikkaalla laitetaan täytettä puoli teelusikallista(jos ympyrät ovat pieniä,isompiakin voi tehdä).Puolikkaan reuna sivellään munankeltuaisella ja yhdistetään toisen puolikkaan kanssa.Omenaraviolit keitetään kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia,jonka aikana paistinpannussa sulatetaan voi ja vanilja.

Raviolit otetaan vedestä reikäkauhalla ja laitetaan vaniljavoihin;annetaan olla siinä kunnes vaniljavoita tarttuu raviolin pintoihin. Ohjelmassa tehtiin tarjoilulautaselle siisti vana suklaaganachesta (suklaata ja kermaa);minun suklaavanani oli ehkä hieman vähemmän siisti...Raviolit asetetaan ganachen päälle ja päälle kaadetaan hieman vaniljavoita. Ripottelin päälle myös hieman tomusokeria.Tästä jäi muuten hävikkiä:vaniljavoita,keitettyjä omenakuutioita ja creme fraichiä,jotka menivät omenakakkuun.Käytin myös vain puolet taikinasta,josta tuli 12 omenaraviolia.Lopun taikinan pakastin.
 Kävin eilen aamulla sataman maatilatorilla.Tässä kojussa oli erivärisiä porkkanoita ja mansikantaimia.
Kurpitsoja
Kirsikkatomaatteja ja minipaprikoita
Erilaisia munakoisoja.Tuossa oikealla oli vielä vihreitä munakoisoja ,jotka eivät näy kuvassa kuin hieman.Kuulemma kaikki nämä munakoisot ovat siemenettömiä.


24 kommenttia:

  1. Omppuraviolit kuulostavat hauskoilta.
    Ihania torikuvia, täällä on vuoden ankein kasvisaika, kaupoista ei tahdo löytyä mitään kunnollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva ravioli:) Ja vaikka täällä kasvisten tarjonta on runsasta koko vuoden,pidän kaikista eniten juuri talven valikoimista:)

      Poista
  2. Varmaan hyviä nuo raviolit!
    On siellä torilla hyvät valikoimat.. Kuten Luimupupu tuossa jo sanoikin, täällä on aika huono hetki etsiä kasviksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan kivoja ovat:) ja oli kiva myös tehdä niitä.
      Teillä on vielä niin kylmää että toriaika ei ihan ole ajankohtainen mutta kevättä päin menette...

      Poista
  3. Jännät raviolit ja lahjakkaita kokkeja (molemmat :) Eniten sykäytti kuitenkin torikuvat. Siellä taitaa olla nyt myös aika kylmää, ainakin uutisista päätellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,kiitos:D Täällä oli tosiaankin kylmää viimeisen viikon aikana:ja Jerusalemissa ja pohjoisessa oli kunnolla luntakin.Nyt on lämpenemään päin mutta vieläkin iltaisin ja aikaisin aamulla on kylmää.Etenkin Bambi-hauvelini on kärsinyt kylmästä.

      Poista
  4. Talven vihannekset ovat tosiaan parhaita taalla! Miten ihania valkoisenhohtavia
    rapeita kukkakaaleja esimerkiksi nyt on! Laitan sita vihannessalaattiin ihan semmoisenaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä,nimenomaan kaikenlaiset kaalit.Ja minäkin tykkään syödä kukkakaalia ihan raakana ja salaateissa.

      Poista
  5. Jälkkäriravioleja en ole tehnytkään, mutta tämä ohje on niin houkutteleva, että pitää siirtää se tehtävälistalle. Ja tuo tori...ihan pikkusen vähäsen erilainen, kuin vaikkapa täällä Oulussa se tyhjyyttään talven viimassa kaikaava aukio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosiaankin aika erikoinen ja houkutteleva ohje,joten oli pakko kokeilla.Jälkiruokaravioleita en ollut ennen tehnyt,mutta täkäläinen Junior MasterChef-kilpailijatyttönen oli tehnyt ihanat suklaaraviolit,joita tekee myös mieli kokeilla. Teillä mennään jo kevääseen päin ja sitten tarkenee teilläkin toreilla.

      Poista
  6. Ihana ohje! MasterChef on kyllä koukuttava, kohta täälläkin alkaa uusi tuotantokausi.

    VastaaPoista
  7. Totta,todella houkutteleva ja inspiroiva ohjelma.Huomasinkin,että Suomessakin alkaa taas ja että siellä on vielä yksi ruokabloggaajakin mukana:)

    VastaaPoista
  8. Tuo täyte vaikuttaa hirvittävän hyvältä! Voisikohan sitä hyödyntää johonkin muuhunkin kuin ravioleihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei...mieleen tuli just nyt jonkinlainen rahkapullan tapainen.Minä heitin jäljelle jääneen täytteen omenakakkuun;D

      Poista
  9. MasterChef-ohjelmista (paitsi Suomen, hmph) saa kyllä tosi paljon inspiraatiota. Vaniljavoi kuulostaa aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  10. Riitta;MasterChef-ohjelmista tosiaankin saa kivoja inspiksiä.Suomalaista en ole nähnyt,kun se ei näy ulkomailla,mutta kerran näin joitakin clippejä ja aika vakavia siellä oltiin verrattuna....

    VastaaPoista
  11. Jael, nähdäänkö me samaa unta;-) Luin vasta yhtä kokkilehteä ja siinä oli SIMPUKKAraviolit, mutta ohje olin niin mutkikas, että uuvuin jo pelkästä ajatuksesta. Silloin mielessä kävi, että miksi tämäkään ei voinut olla omenoista;-)

    Mikä herkku!!!

    VastaaPoista
  12. Leena>ehkä nähtiin;D Simpukkaraviolitkin kuulostavat hyvältä,mutta omenaiset kivaa vaihtelua;D

    VastaaPoista
  13. Marokonjuutalaista ruokaa. Kuulostaa herkulliselta. Hitsi mitä kaikkia keittiöitä sitä onkaan mistä ei tiedä mitään! Maailma on täynnä seikkailuja ja tutkimusmatkoja.

    Muuten, minun tietojeni mukaan Suomen uudessa Masterissa on mukana peräti kaksi ruokabloggaajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä onkin.Kaikkea sellaista mitä ei tiedä mutta aina on niin mahtavaa kokeilla jotain uutta:)
      Mahtavaa,kaksi ruokabloggaria mukana! Kuka se toinen on?

      Poista
  14. Ai ai ai mitä kuvia. Ihania tomaattivuoria ja munakoisoja. Kyllä ovat kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on täällä mitä parhainta rehuaikaa;D Yrttikimputkin paljon suurempia nyt kuin kesällä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...