maanantai 7. maaliskuuta 2016

Lehtikaalipasta sobanuudeleilla ja tomaateilla

Miten en ole aiemmin huomannut että lehtikaalipasta  on niin hyvää,vaikka olen käyttänyt paljonkin lehtikaalia vaikka kuinka kauan....Kun löysin luomumarketista tarjouksessa olleen ison laatikollisen nuorta lehtikaalia ,tuli sitä tehtyä pariinkin otteeseen,ja olipa hurjan hyvää! Pastana käytin tattari-eli sobanuudeleita,ja hyvin nekin sopivat tähän (ne ovatkin lempinuudeleitani).

Lehtikaalipasta sobanuudeleilla ja tomaateilla

  • lehtikaalia muutama iso kourallinen
  • sobanuudeleita (käytin kolmanneksen paketista)
  • 1 iso ,pieneksi pilkottu sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä,veitsellä paloiteltuna
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 4 rkl sitruunamehua
  • suolaa,mustapippuria ,paprikaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • hyvää parmesaania päälle raastettuna
Jos käytät suuria  lehtikaalin lehtiä ,poista niistä lehtiruoti, tai ainakin paksuimmat sellaiset. Leikkaa lehtikaali suikaleiksi.  Silppua sipuli,ja lämmitä 3 rkl oliiviöljyä kannellisessa pannussa. Kuullota sipuli , ja kun se on alkanut saada hieman väriä, lisää valkosipulin palaset. Puolita kirsikkatomaatit,ja lisää ne sipuliseoksen joukkoon.Paista muutama minuutti ja lisää lehtikaalisuikaleet. Lisää loppuöljy sekä mausteet ja tilkka vettä. Peitä kannella ja alenna lieden lämpöä. Anna kasvisten hiljalleen pehmentyä pannussa,noin 20 minuutin ajan. Tarkista välillä, ja lisää tilkka vettä jos kasvikset palavat pannuun kiinni. Keitä nuudelit ja säilytä osa keitinvedestä. Kun nuudelit ovat kiehuneet,lisää ne kasvisten joukkoon , sekoita,ja lisää tässä vaiheessa sitruunamehu. Lisää nuudelien keitinvettä jos ruoka tuntuu liian kuivalta. Kaada pasta tarjoilukulhoon , raasta päälle parmesania ja nauti:)
Oli kyllä niin nam:)
Eteläisessä Tel Avivissa oli tällainen hauska hahmo makkarakaupassa mainostamassa grillikanaa,
Makkarakauppias


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:det var nog jätte gott:) Tack det samma:)

      Poista
  2. Mä rakastan nuudeliruokia. Juuri eilen meillä oli kana-nuudeliwokkia!
    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:sama juttu,voisin elää melkein pelkästään niillä:) Ihanaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Nam miten hyvän näköistä, iski aivan hillitön pastahimo. Mukavaa uutta viikkoa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:tämä oli kyllä niin namia.Mulla oli niin suuri määrä lehtikaalia,että tein tätä kahdesti. Hyvää uutta viikkoa sinnekin Tiia.

      Poista
  4. Onpa kiva pastaidea, lehtikaalille onkin aina kiva saada uusia käyttökohteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:olikin tosi hyvää;niin että piti hakea lisää lehtikaalia;D

      Poista
  5. Tosi hyvän kuuloinen pasta! Sobat on munkin suosikkeja, niissä on kaikista eniten makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta;sen vuoksi minäkin niistä pidän,rakastan tattarin makua:)

      Poista
  6. Lehtikaali <3 on kyllä niin ihanaa, myös pastassa! upean pastan olit kehitellyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:totta,vaikka välillä olin jo kyllästyä lehtikaaliin...Kiitos,oli kyllä hyvää pastaa:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...