lauantai 8. joulukuuta 2018

Sitruunaiset ja lakritsiset juustokakut

Piparit saatu PR-näytteenä
Kuinka moni teistä on maistanut Annas -piparkakkuja?   Leivon joka jouluksi pipareita, mutta niiden ohella Annas piparit ovat kyllä parhaita tietämiäni pipareita:  ohuita , rapeita ja niin hyviä:)  Onneksi täälläkin saa Annas pipareita, kiitos IKEAn.💛  Sain kokeiltavaksi muutaman paketin  Annas- piparkakkuja  lakritsimaulla,  ja jäin heti koukkuun!  Lakun maku tuntuu näissä pipareissa ensi puraisulla,  ja vähän sääli että näitä pipareita saa vain tietyn ajan kaupoista, sillä ovat niin hyviä!  Omasta mielestäni näitä parhaita ikinä Annas-piparkakkuja ei harmikseni  saa täällä Ikeoista,  sillä lakritsin maku ei ole erityisen suosittu täälläpäin.  Pipareiden mukana tuli ohje pienille juustokakuille,   joiden pohjassa on käytetty lakupipareita,  ja täyte  on raakakeittiöstä. Hieman muutin ohjetta ; muuten ohje on täysin sama kuin saamassani ohjeessa.  Laku ja sitruunahan on hurjan hyvä  yhdistelmä,  ja toimi näissä juustokakuissakin todella hyvin.

Sitruunaiset ja lakritsiset minijuustokakut
Pohja:
  • 1 paketti Annas Limited Edition Lakrits piparkakkuja (jätä 4 piparia  koristelua varten)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 3-4 rkl kookosmaitoa
  • ripaus suolaa
Cashewpähkinätäyte
  • 2.5 dl liotettuja cashewpähkinöitä (liotettu vähintään 6 tuntia) 
  • 5 rkl kookoskermaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 6 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl agavesiirappia tai hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria  (tai vaniljauutetta)
  • ripaus suolaa
Jauha piparit kookosmaidon,  kookosöljyn ja suolan kanssa monitoimikoneessa.    Asettele seos  pieniin muffinivuokiin tai  silikoniseen muffinivuokaan (1/3 vuoasta).   Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja kuohkeaksi tehosekoittimessa,  Annostele sitruunaista täytettä piparipohjien päälle,  ja murusta jäljelle jääneitä pipareita  täytteen päälle.   Laita vuoat pakkaseen  vähintään 4 tunniksi, ja  anna kakkusten hieman sulaa ennen tarjoilua.  Alkuperäisessä ohjeessa   täytteeseen ei lisätty kookosöljyä,  mutta koska halusin että täyte on kiinteähkö myös hieman sulaneena,   korvasin pienen osan kookoskermasta kookosöljyllä.
Lakupipareihin jää  koukkuun!
Lakupiparipohja oli niin hyvä että käytin sitä myös tähän marjaiseen  raakakakkuun ( täyte raaka, pohja ei )

10 kommenttia:

  1. Herkullista,en ole noita pipareita maistanut. Meilä piparit ei oikein mene, mutta saan ainakin ihailla kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esther HElmiä: Meillä saa Annas piparkakkuja Ikeasta, mutta ei tuota lakumakua ,joka on niin namia että:)

      Poista
  2. Oijoi kun näyttävät hyviltä leipomuksilta:) Minä en vielä ole päässyt noita lakun makuisia maistamaan, mutta ehdottomasti on kokeiltava kun vastaan tulee:) Sitruuna ja laku sopivat kyllä täydellisesti yhteen! Näitä pitää kyllä kokeilla♥ Mukavaa viikonloppua ja leppoisia joulunalus tunnelmia♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos Päivikki ihanainen:) Jos noita lakupipareita tulee vastaan niin suosittelen, ovat itkettävän hyviä:) Ja todellakin hyvä kombo tuo sitruuna ja laku:) Kiitos samoin sinulle oikein hyvää joulun odotusta:)

      Poista
  3. Annas pepparkakor valmistetaan Tukholman eteläpuolella Tyresössä. Olen asunut aikoinaan jonkin aikaa siinä leipomon lähellä ja ette usko mikä kanelin ja vaniljan tuoksu leviää leipomon lähiympäristöön. Bussipysäkillä seistessäkin saa nauttia kanelin tuoksusta. Leipomo on myöty kymmenen vuotta sitten belgialaiselle Lotus Bakerier firmalle.
    Ruotsalaiset syö nimittäin piparkakkuja vuodet ympäri, usein homejuustoa päällä. Melkein jokaisella työpaikalla on Annan piparkakku peltirasia kahvipöydällä.
    Annan piparkakut ovat jo klassiset piparkakut, joita on valmistettu vuodesta 1929 lähtien ja niitä myydään kaikissa ruotsalaisissa ruokatavaramyymälöissä.
    Oikein hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna Roomassa:Voin ihan kuvitella sen tuoksun.... En tiennytkään että yritys oli myyty Lotus Bakerielle; Lotus-keksit ja tahnat ovat täällä hyvinkin suosittuja. Meilläkin oli lapsuudessani piparkakkuja homejuuston kanssa:) Minä taas tykkään niistä keltaisen juuston kanssa. Annas -piparkakut ovat kyllä hurjan hyviä:) Kiitos, ja oikein hyvää joulun odotusta sinulle:)

      Poista
  4. Juustokakut on minun suosikkejani. Niin herkullisen näköisiä kakkusia. En ole muuten noita lakun makuisia pipareita vielä maistanutkaan <3

    VastaaPoista
  5. Olen noita lakritsipipareita ostanut pari pakettia. Jostain blogista niistä luin. Maistuvia ovat!
    Herkullisen näköisiä nuo tekemäsi juustokakut. Sinä olet oikea taituri keittiössä. Ehkä minäkin jouluksi jotakin leivon :)
    Mukavaa viikonloppua sinulle ihana Jael <3

    VastaaPoista
  6. Åh, helt i min smak, mums! Jag hoppas att jag kan smaka på dessa lakritspepparkakor på julen.

    VastaaPoista
  7. Nams. Mies on kieltänyt minulta lakun syönnin terveyssyistä, mutta ehkä pipareissa voisi mennä ihan kovassa vahingossa pieni määrä ;-=

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...