maanantai 10. elokuuta 2009

Tervetuliaiskakku

Poikani ja hänen tyttöystävänsä  tulevat huomenna Suomesta tänne luokseni puoleksitoista viikoksi :-) Heitä varten laitoin tälläisen kakun.

Kakku 2 Tämä onkin sitten ihan tavallinen kakku:yleensähän teen vegaanisia kakkuja .Tosi harvoin tulee tehtyä tällaisia koristeltuja kakkuja ,vaikka niiden tekeminen on tosi kivaa! Täällä on myös lämmintä ja kosteaa, mikä ei kauheasti nyt innosta kakuntekoon,mutta pohja oli jo  valmiina pakastimessa, mikä helpotti asiaa. Kakku on aika pieni, 15 x 15 cm, mutta aika korkea. Kakkukerrosten välissä on suklaaganachea, mansikoita ja mansikkahilloa. Kostutuksena oli mansikkamehun ja rommin sekoitus. Marsipaanin alla on vielä kerros vaniljakreemiä,jota pursotin hieman myös reunoille. Kaulin marsipaanin hieman liian ohueksi, ja se repesi sieltä sun täältä,joten korjasin sitä juuri tuolla kreemireunuksella.Kuorrutusmassa oli hieman liian kovaa, joten kirjoittaminen ei kauhean helpolla sujunut, mutta olen kuitenkin suht koht tyytyväinen lopputulokseen.

Suklaa

Tein myös  suklaata, jossa aineksina ovat  kaakao,carobjauhe, chilihiutaleita, lusikallinen instant kahvipulveria,kaakaovoita ,kylmäpuristettua kookosöljyä sekä taatelisiirappia.

Suklaassa oli enemmän carobjauhetta kuin kaakaota, ja koska carob itsessään on makeaa, ei muuta makeutta tarvinnut paljon lisätä.Carobilla on aika voimakas maku,mutta yhdistettynä kaakaoon,ja pieneen määrään kahvia, siitä tulee ihan hyvää. Tämänkin suklaan valmistuksessa temperointi oli tärkeää. En millään muista määriä,joten en voi laittaa tänne reseptiä.

Kurkkusalaatti Tämän lisäksi tein vielä kurkkusalaaattia,jossa ohueksi viipaloidut kurkkupalat laitetaan ensin lävikköön, ja suolaa ripotellaan päälle. Puolen tunnin jälkeen kurkkupaloista puristetaan jäljelle jäänyt neste pois ja kurkkupalat marinoidaan soijakastikkeen, riisietikan, seesamiöljyn, chilihiutaleiden  ja pienen hunajatilkan sekoituksessa. Päälle sirotellaan kevätsipulirenkaita (minulla oli ruohosipulia,sopii myös) ja seesamisiemeniä. Kurkku vaihtoi väriä ja oli hyvää .

Kakku 1

17 kommenttia:

  1. Vautsi miten hemaiseva kakku! Mutta eivätkös poika ja tyttöystävä nyt näe sen etukäteen? Niin, tai jospa eivät enää osaa yllättyäkään kun olet hemmotellut ja totuttanut fantastisiin juttuihin (wink, wink) :)

    VastaaPoista
  2. Rita:Kiitos! Eivät ehdi nähdä kun juuri tätä tänne laitettaessa olivat kentälle matkalla.Kun tilasivat niin hölmön lennon,jossa koko yö Istanbulin kentällä....Ihan tällaista en ole tainnut heille tarjota....

    Hannele:-)

    VastaaPoista
  3. No hyvä :) (Siis tarkoitan että hyvä kun eivät vielä nähneet.)

    Kommenttisi ilahdutti Kopsissa - kiitos!

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku.
    Taatusti vieraasi (= tuttusi) uskovat olevansa tervetulleita. Mukavia yhteisiä päiviä! :)

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja tarjoat! Kakku on hemaiseva! Värikäs helleajan kakku! Miten saat suklaat säilymään? Säilytätkö kylmässä?

    VastaaPoista
  6. Nurkkalintu:kiitos:-)

    Sooloilija:Näitä koristeltuja kakkuja on tosi kiva tehdä,tosin ei helteessä....Suklaat on kyllä pakko säilyttää jääkaapissa,muuten sulavat heti...

    VastaaPoista
  7. Ihanat herkut!

    Kuinka mukavaa, etta poikasi tulee kaymaan siella!!!

    VastaaPoista
  8. on ollut kova homma kakussa huh!! ehkä minustakin joku päivä mutta nyt täytyy tyytyä ihailemaan vain :) aivan upea tervetulotoivotus vieraillesi.. :)

    VastaaPoista
  9. What a beuatiful cake Yaelin and I love the flowers that you made on top! They're just perfection :D Your son and his girlfriend are very lucky indeed :)

    VastaaPoista
  10. Hieno ja todella syötävän hyvän kuuloinen kakku! :-) Kurkuillekin olet antanut ihan uuden ilmeen - kuulostaa maukkaalta.

    Oikein mukavaa vierailuaikaa teille! Nauttikaa yhdessäolosta!

    VastaaPoista
  11. Onpa kaunis ajatus tehdä tervetulotoivotuskakku! Mansikkaa ja suklaata...mmmm! Mukavia hetkiä teille!

    VastaaPoista
  12. Tuula>kiitos:-)

    Risulinna:Kiitos:-) Homma oli itseasiassa ihan mukavaa!

    Lorraine:thanks so much, they really enjoyed the cake:-)

    Hippu:kiitos:-) Kurkut oli ihan hyviä tuolla tavalla laitettuna...

    IreneKin:-)Kiitos!Mansikka ja suklaa ovatkin namia yhdessä!

    VastaaPoista
  13. Huomasin kommenttisi blogissani vasta nyt, suuri kiitos listallesi lisäämisestä! Blogisi oli ensimmäisiä innoittajiani, joka herätti kiinnostukseni elävää ravintoa kohtaan, niin ihania reseptejä! Ja hyvännäköistä kurkku-tsukemonoa!

    VastaaPoista
  14. Johanna>Kiitos paljon kauniista palautteestasi:-)

    VastaaPoista
  15. wow, vilken imponerande välkommsmiddag. du är verkligen the superwoman, jag vill också göra sånna fina tårtor!!!

    VastaaPoista
  16. Sara>tack för komplimangen:-) Det är jättekul att göra dekorerade tårtor, men jag har väldigt sällan tillfälle för att göra sådana tårtor.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...