maanantai 26. lokakuuta 2009

Tilapianyytit purjosipulin ja sitruksisen persiljavalkosipulikastikkeen kanssa

 Valmis tilapia Tänään ollessani jättimarketissa kävelin kalatiskin ohi,juuri kun eräs nainen oli pyytänyt tilapiafileitä,ja tulikin sitten katumapäälle.

TilapiaMarketissa on tosi hyvä tuorekalatiski,jossa kalat ovat kokonaisina (paitsi jotkut ihan isot kalat kuten lohi)ja ne perataan ja puhdistetaan aina samaan hintaan.Tilapiakin oli ollut ihan kokonaisina kaloina,ja nainen oli pyytänyt ,että ne fileerattaisiin. En ollutkaan pitkään aikaan syönyt kalaa,joten  otin mielelläni tämän hieman yli 700gr painavan fileepaketin hänen sijastaan…

Tilapia on kevyt ,vähärasvainen ja miedonmakuinen kala,joka kokonaisena sopii erinomaisesti grillaamiseen.Näin fileinä ajattelin,että se olisi varmaankin hyvää uunissa valmistettuna nyyttinä..

ennen uunia Valmistin ensin kastikkeen: sekoitin tehosekoittimessa kourallisen persiljaa, sitruunan mehun, pari valkosipulinkynttä ,suolaa, mustapippuria sekä pari lusikallista oliiviöljyä. Jääkaapissa oli purjoa;puhdistin,leikkasin paloiksi ja höyrytin niitä hetken. Laitoin jokaiseen leivinpaperinyyttiin 2 tilapiafilettä, sivelin niitä kastikeella,ja roiskutin sitä vielä jonkun verran fileitten päälle.ja sitten ladoin niiden päälle purjopaloja sekä puolitettuja kirsikkatomaatteja.Käänsin leivinpaperien reunat kalan päälle ja muodostin niistä nyyttejä,niin että nestettä ei pääse ulos. Paistoin nyyttejä uunissa  180 asteessa noin 15 minuuttia. Syön aika harvoin kalaa,mutta joskus elimistöni sitä vaatii ja tämä oli oikein hyvää. Ihan linjojenkin kannalta oli hyvää ja kevyttä.

Tilapia on viime aikoina saanut hieman huonon maineen sillä  siinä on vähän Omega3-happoja  ja taas paljon Omega  6-happoja,jotka  eivät ole hyväksi sydänsairaille. Tilapia on kuitenkin erittäin vähärasvainen kala, ja jos sitä silloin tällöin syö ei siitä pitäisi mitään ongelmia syntyä.

Kurpitsat Samalle marketille kuuluvassa vihannesmarketissa oli iso laatikko täynnä erilaisia kurpitsoja.Tämä oli salakuva taas, joten ei kauhean hyvä….Niitä kauniin oranssisia kurpitsoja siellä ei ollut mutta muuten kurpitsavalikoima oli aika hyvä.Ostin tuollaisen pitkulaisen  Butternut-kurpitsan,joiden olen todennut olevan aika maukkaita.

6 kommenttia:

  1. Mikas tuo tilapia on meidan kielella?

    VastaaPoista
  2. Tämä ruoka sopisi nyt minunkin ruokalistalleni. Nam

    VastaaPoista
  3. Jo söisin kalaa, niin ottaisin ehdottomast noita herkun näköisiä nyyttejä!

    VastaaPoista
  4. Hyvin näytti kuhalta nuo kalafileet. Tämä ei niin simppeli kuin se kuuluisa Sitruunainen kuha, mutta erittäin näyttävä kuvassa ja varmasti herkuullinen. Minä en ikinä luovu kalasta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...