maanantai 5. lokakuuta 2009

Tofupurjopihvejä ja tofu cevicheä

Tofu-purjopihvit  Tein purjoisia tofupihvejä,jonka idean sain täällä suosituista purjoisista jauhelihapihveistä.Tofuisessa versiossa oli jäljellä vain purjo,mutta näistä tuli tosi hyviä.

Purjo tofu

Purjoiset tofupihvit

-n. 300 gr kiinteää tofua (tofuresepteissänin tofun määrä yleensä on 300 gr,koska täkäläiset tofupaketit ovat melkein aina sen painoisia.

-1 iso purjosipuli (vain valkoiset ja vaaleanvihreät osat)

-2 rkl jauhettua pellavansiementä

-1 rkl garam eli kikhernejauhoa

-3 rkl gluteenijauhoa

-iso kourallinen silputtua minttua

-1 rkl raastettua sitruunankuorta

-suolaa,pippuria (Iaitoin myös hieman jeeraa sekaan)

-3/4 dl vettä

-1 rkl oliiviöljyä + öljyä leivinpaperin päälle ja pihvien päälle

Keitä ensin purjot kunnes ne ovat jonkun verran pehmenneet. Valuta ja silppua pieneksi. Raasta tai murenna tofu astiaan,lisää purjo, jauhot, minttu, sitruunankuori ja nesteet.Anna seistä jääkaapissa vähintään ½ tuntia ennen valmistusta. Voitele pellille tuleva leivinpaperi öljyllä ,ja ota öljytyin käsin massasta palasia,jotka pyörittelet litteiksi pihveiksi. Sivele pihvit myös päältä öljyllä.Paista uunissa 180 C asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes molemmat puolet ovat ruskistuneet.Käännä pihvit keskivälissä.Tarjoa vaikka salaatin kanssa.

Ceviche tofu Tein myös tofu cevicheä ,johon sain inspiraation Top Chefin viimeisimmän kauden yhdestä jaksosta.Siinä yksi kilpailijoista valmisti tofu cevicheä,mutta molekyylikeittiön taitoja käyttäen. No,omat taitoni eivät siihen molekyylikeittiöön riitä eikä oikein kärsivällisyyskään riittänyt (siinä tehtiin esimerkiksi mangosta kaviaaria…) joten tässä oma perinteinen versioni.

Kuutioin tofun (tähän kannattaa käyttää pehmeää tofua,sopii paremmin kuin kiinteä) ja marinoin yön yli limen mehussa. Seuraavana päivänä silppusin  vihreää chilipippuria, punaista paprikaa, korianteria, sipulia ,lisäsin oliiviöljyä,suolaa ja pippuria ,ja lopuksi lisäsin siihen myös marinoidut tofupalat liemineen.

11 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä pihvejä. Tekisi mieli maistaa.

    VastaaPoista
  3. Ooh, kuolaan... Molemmat ovat tosi houkuttelevan näköisiä! Kiva kun nuo pihvit tehdään uunissa, niin öljyäkin tarvitaan vähemmän kuin pannulla paistettaessa.

    Mikä Top chefin kausi siellä on meneillään? Täällä taitaa olla neljäs kausi. Kuuluu lemppariohjelmiini. ;-)

    VastaaPoista
  4. Elina:Kiitos,oli hyviä nuo pihvit!

    Unelma:kiitos:-)

    Hippu:Teenkin mielelläni tuollaisia ja muita kasvispihvejä uunissa tai nykyään kuivurissakin,niin on terveellisempiä. En tiedä mikä Top Chef kausi täällä on menossa koska en omista tällä hetkellä telkkaria (sen jälkeen kun se ja muut sähköjutut varastettiin..) vaan lataan netistä viimeisimmän,6 kauden jakson,ihan tuoreina...

    VastaaPoista
  5. piti tulla tarkistamaan missä asuitkaan kun tuntuu että kaikki mitä oon viimeaikoina tehnyt tai esitellyt blogissa löytyy sieltä.. hyvä paikka :)

    VastaaPoista
  6. Aleksi;Juu täällä on aika hyvät valikoimat;-)

    VastaaPoista
  7. Nam ja kiitos, tosi hyvältä kuulostava pihviresepti, menee testattavien listaan heti :)

    VastaaPoista
  8. Tofu-cheviche kuulostaa ja näyttää herkulliselta, pitääpä kokeilla! Voisin kuvitella, että tofun rakenne pääsee oikeuksiinsa tuossa ruokalajissa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  9. Jytis:-)Kerro sitten miten onnistuit...

    Anni:Oli ihan kiva juttu tuo tofu-cheviche,mutta kannattaa todellakin käyttää pehmeää tofua,siihen pääsee se makun paremmin sisälle.

    VastaaPoista
  10. Pihvit näyttää tosi herkullisilta, täytyy kokeilla tehdä. Kaikkea muuta varmaan löytyy, mutta tuo kikhernejauho voi tuottaa vaikeuksia täällä maalla;) Mutta laitan siihen vaikka jotain muuta tilalle.

    VastaaPoista
  11. Marjut: Juu nuo pihvit olivat herkullisia! Kikhernejauhetta yleensä löytyy etnisistä kaupoista;intialaiset käyttävät sitä paljon. Itse voi jauhaa myös jos on siihen hyvä väline.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...