maanantai 10. toukokuuta 2010

Kesäkurpitsapihvejä ja makoisaa tomaattilisäkettä

zuccinipihvit

Viimeaikaiset rawfood ateriani ovat olleet etupäässä erilaiset salaatit sekä viherpirtelöt(ja välillä jätskiä:..),mutta viikonloppuna tein  rawfood aterian,josta pidin paljonkin. Tein ensin lisäkettä tomaateista,josta tuli hurjan hyvää,ja kesäkurpitsasta tein pihvit.

Kesäkurpitsapihvit

  • 2 kesäkurpitsaa(käytin tummanvihreitä zuccineita)zuccinipihvit kuivurissa-tile
  • 3/4 dl kaurasuurimoista jauhettua jauhoa
  • 1½ rkl pellavansiemenjauhoa
  • 1 rkl jauhettuja liotettuja auringonsiemeniä
  • 2 rkl Tamari-soijakastiketta (tai suolaa ja vastaavasti enemmän vettä)
  • 2 rkl vettä
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl paprikaa
  • mustapippuria, yrttimaustetta,hieman jeeraa

Raasta kesäkurpitsat kulhoon,lisää muut ainekset ja sekoita. Muotoile kostein käsin massasta pihvejä,ja asettele ne joko kuivurin kiinteälle pohjalle tai uunipellille matalaan lämpöön.Kuivasin näitä kiinteän osan päälle kunnes molempien puolten pinta oli kuivunut,jonka jälkeen siirsin ne verkkomaisen pohjan päälle.Kuivasin niitä ,kunnes ne olivat vain hiemen pehmeitä keskeltä.

Tomaattilisäke

  • 7 tomaattiatomaatit kasittelyssa
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • ruususuolaa,mustapippuria
  • tuoretta oreganoa kourallinen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl ruokosokeria

Pilko tomaatit,lisää valkosipuli,suola,pippuri, oregano,oliiviöljy ja sokeri.Sekoita.Kuivata tomaatit kuivurin kiinteällä pohjalla nesteineen,kunnes neste on enemmän tai vähemmän kuivunut kokoon.

Tarjoa lisäke pihvien kanssa.Tomaattilisäke itsessään on hurjan herkullinen ja sopii hyvin vaikka raakakrakkerien päälle tai salaatin seuraksi.Nam!

KotipuutarhaPieni kotipuutarhani on kukoistanut viime aikoina.Minullahan ei ole varsinaista parveketta,vaan olohuoneen puistoon päin oleva “seinä” on lasipaneeleja,joiden edessä on kaide.Yhdessä nurkassa sitten kasvattelen yrttejä ja tällä hetkellä tomaattiakin,ja keittiössä on sitten jotain versoamassa koko ajan ,kuten nyt juuri valkolupiinia ja herneenversoja.

9 kommenttia:

  1. Herkullinen ateria ja pihvien ohje lähtee kyllä kokeiluun! Minulla myös versoaa ja itää nykyään jatkuvasti jotain, vaikkei omaa kasvimaata olekaan. Kesäksi tosiaan onneksi saan "vuokrattua" jonkinlaisen nurkkauksen isovanhempien maalta. Mutta kyllä kaupungissakin voi viljellä kaiken laista, ja haaveissani olisi kyllä aktiivisempikin kaupunkiviljely jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Ihana kotipuutarha! Miten ihmeessä saat tomaatit kasvamaan noin upeasti? Kokeilin eka kertaa tänä keväänä basilikan kasvatusta siemenestä, mutta aika laihoin tuloksin..

    VastaaPoista
  3. Hienon näköinen ateria. Nuo tomaatit on varmasti taivaallisia. Pystyyköhän niitä tekemään ilman kuivuria?
    Mitä muuten tarkoittaa raw food? Olet usein viitannut siihen...

    VastaaPoista
  4. Mietin tuossa, että voisikohan noita pihvejä paistaa pannullakin, ajattelin nyt ruokataloutemme toista osapuolta, joka ei oikein raakaruoasta välitä.

    VastaaPoista
  5. Okriina;On tosi kiva katsella miten versot kasvavat ja ne ovat herkkua salaateissa. Toivoisin,että olisi joku oikea pikku tilkku missä voisi jotain viljellä mutta toistaiseksi tuo nurkka ja keittiö.Helsingissä asuessani oli viljelypalstoja ihan kodin vieressä.

    Eve:Täytyy tunnustaa että ostin tällä kertaa valmiin tomaatin ruukussa,ja silloin siinä oli muutama pieni vihreä tomaatti.Nyt ovat kasvaneet ja kypsyneet.Ennen olen ihan siemenestä kasvattanut-Basilikaa täällä yritin kasvatella,välillä onnistuu,välillä ei.

    Anna:Kyllä näitä pystyy uunissakin tekemään alhaisella lämpötilalla.
    Raw food on yhtä kuin raakaravinto.

    Unelma:Miksei,jos teet niin kerro sitten minkälaisia niistä tuli.

    VastaaPoista
  6. Ihana resepti, slurps. Kuivuri on edelleen hankintalistalla. Hmm, palkka tuli toissapäivänä... :)

    VastaaPoista
  7. Katja;Toivottavasti saatkin pian sen kuivurin!

    VastaaPoista
  8. Ompa näyttävä kotipuutarha! Sinulla on jos jonkinnäköistä kasvia nousemassa jo pitkällä. Omani, joita olen siemenestä kasvattanut ovat vielä pienen puoleisia.. tänään huomasin eri basilikalajikkeissa pientä eloa mullassa.. ja ruohosipuli on pikkaisen pidemmällä.

    Ihana harrastus tuo on kyllä.

    VastaaPoista
  9. Risulinna:pienihän tuo on....Olisi varmaankin paljon isompi,jos olisi parveke.Helsingissä lasitetussa länsiparvekkeellani kasvatin vaikka mitä!Onkin ihanaa katsella miten kasvit alkavat elää! Tsemppiä sinullekin basilikan ja ruohosipulin kanssa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...