tiistai 18. toukokuuta 2010

Raw appelsiinitorttu

Täällä alkaa tänä iltana Shavuot-juhla (siitä linkin takaa enemmän),jolloin on tapana syödä paljon meijereituotteita ja etenkin juustokakkuja. Rakastin ennen meijerituotteita,ja olenkin usein tehnyt  tänä pyhänä erilaisia juustokakkuja,mutta tällä kertaa tein raw "juustokakun". Maitotuotteet ovat enemmän tai vähemmän jääneet pois ruokavaliostani,mutta joskus syön vuohenjuustoa-tai jugurttia,joita täällä onkin loistava valikoima.

Raw appelsiini"juusto"kakku
Pohja:
En laittanut ylös pohjan aineksia,mutta siihen tuli manteleita,kookosta sekä keltaisia rusinoita.

Täyte:
  •  2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 2½ dl itsepuristettua,paksuhkoa kookosmaitoa
  • 1 dl  ja 1 rkl kookosöljyä
  • 5-6 rkl agavesiirappia (en muista tarkalleen määrää,mutta maun mukaan)
  • vaniljatangosta hieman vaniljaa raaputettuna
Sekoita cashewpähkinät hienoksi tahnaksi kookosmaidon kanssa,lisää vanilja,agave ja kookosöljy.

Täytteen jaoin niin,että laitoin hieman yli puolet syrjään,ja sekoitin toiseen
puoleen appelsiinimehua ja kuivattua appelsiinisosetta

Appelsiinisoseen tein niin,että kuorin 3 luomuappelsiinia,soseutin ne(kunhan ensin tarkistin,ettei mukaan tullut siemeniä...),lisäsin pari ruokalusikallista raakaruokosokeria,ja laitoin kuivuriin.Kuivasin vain niin kauan ,että seos oli kuivahtanut eikä enään nestemäistä.Todella hyvää muuten,aivan kuin appelsiinkarkkia.
Valmistin tortun pohjan,jonka laitoin pieneen 18 cm torttuvuokaan. Sekoitin  osan appelsiinisoseesta yhdessä täytteen kanssa,ja lisäsin muutaman lusikallisen appelsiinimehua.Levitin appelsiinitäytettä pohjan päälle,ja laitoin tortun pakastimeen joksikin aikaa jähmettymään.Kun se oli jähmettynyt,levitin jäljelle jääneen täytteen appelsiinitäytteen päälle,ja laiton tortun pakastimeen.

Sillävälin valmistin kuorrutukset: sekoitin kuivunutta appelsiinisosetta,hieman appelsiinimehua sekä kookosöljyä ja annoin hieman jähmettyä,jonka jälkeen koristelin sillä kakkua.Koska appelsiini ja suklaa sopivat loistavasti yhteen,tein myös suklaisen kuorrutuksen kaakao-ja carobjauheesta,taatelisiirapista sekä kookosöljystä.
Kakusta tuli tosi hyvää,ja appelsiininkin maku tuli kivasti esille.

23 kommenttia:

  1. Minä taas olen aivan hurmaantunut juustokakkuihin! Minäkin olen jättämässä jotain pois 'melkein kokonaan', mutta se ei ole maitotuotteet, ei jogurtit, joila aloitan aamut, eikä juustot, jotka ovat elämäni juhlaa, vaan vehnäjauhon.Paino ei putoa liikunnalla kuin pari kiloa, siitä on nyt oikein tutkimuskin ja koko ajan tuntuu siltä,e ttä kiitos onnistuneen omensadon ja siitä tehdyn omenakanelihillon, ovat pannukakut ja letut olleet pöydäsäämme liinakin tavallisia. Kun Meria sui kotoan eme syöneet 18 vuoteen mitään missä oli vehnäjauhoa ja minulla ei ollut mitään paino-ongelmaa. Lisäksi on tullut nyt mutu, että vehnäjauho ei ole muutenkaan hyväksi minulle.

    Jael, katso miten osaan viedä aiheen vierestä;-) Onko sinulla HELPPOA, raikasta juustokakun ohjetta missään? Laittaisin siihen vaikka lakkaa tms. marjaksi.

    VastaaPoista
  2. Leena:Vehnäjauhoa yritän minäkin karsastaa,ja sitä valkoista en kelpuuta lainkaan. Mutta tuo että liikunta ei vaikuttaisi,siihen en oikein usko.SIllä minulla nimenomaan tippuu paino ainoastaan silloin kun olen enemmän liikkeellä,ja painoni alkoikin nousta eksän jälkeen,kun liikunta lopahti aika paljonkin.Mulla pitäisi olla varastossa montakin hyvää juustokakkuohjetta,yritän etsiä ja laittaa sulle vaikka sähköpostiin.

    VastaaPoista
  3. Uskomattoman herkullisen naköisia ja kuuloisia ovat tuotteesi.Kuten nyt tuo juustokakkukin.Mina ajttelin kokeilla juustokakun pohjaan myslia ja keksia sekaisin.

    VastaaPoista
  4. Appelsiinin ja suklaan liitto kuulostaa hyvältä! Herkunnäköinen kakku! Mielenkiinnosta kysyisin miten valmistat itsepuristettua kookosmaitoa?

    VastaaPoista
  5. Upea kakku, nam. Ohje vaikuttaa minulle liian vaikealta, tuskin täältä aineksiakaan löytäisin. On siis pakko kuolata vaan näitä sinun ihania kuviasi katsellen.

    VastaaPoista
  6. Sateenkaari:Kiitos:-)Eihän tuo varsinainen juustokakku ole kun ei sisällä juustoa mutta hyvän makuinen kuten raakajälkkärit yleensäkin.Myslikeksipohja kuulostaakin hyvältä!

    Eve:Appelsiini ja suklaa ovatkin hyvä yhdistelmä.Kookosmaidon teen ihan kookospähkinöistä,Eli sen jälkeen kun olen saanut sen hedelmälihan poistettua kuorista,jauhan sitä veden kanssa ja puristan siitä kookosmaidon pois.

    Unelma ;kiitos:-)Ei tuo minulle vaikea ollut mutta ehkä ei ihan helppotekoisin.Kiitos sanoistasi:-)

    VastaaPoista
  7. Voi kun näyttää ihanalta ja varmasti oli hyvää:)

    VastaaPoista
  8. Kuivattu appelsiinihillo on varmasti aivan mahtavaa. Olen suuri sitrusten ystävä, joten tämä ohje kyllä puhuttelee :)
    Jännästi sitä vaan vieraantuu maitotuotteista. Itse pidin aiemmin myös kovasti vuohenjuustosta. Nyt kun "jouduin" syömään sitä salaatissa kaipasin tilalle kyllä ennemminkin hapatettua pähkinäjuustoa. No, siitä kimmokkeena laitoin taas cashew-juustoa tulemaan :)

    VastaaPoista
  9. Kaisu:Hyvä kakku tuli tästä,kiiitos:-)

    Okriina: Kuivattu appelsiinihillo oli tosi hyvää,ja niin helppo tehdä,jos olisin kuivannut sitä lisää,niin se olisi irronnut sieltä levynä.Ihan naminakin hyvää .Itse joskus harvoin syön vielä vuohenjuustoa ja jugurttia,mutta yhä harvemmin. Ja pitäisikin mennä ostamaan lisää cashewpähkinöitä,niin pääsen minäkin taas tekemään cashewjuustoa;-)

    VastaaPoista
  10. Näyttää kyllä hyvältä tuo kakku! Kaunista kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Onpa ( taas kerran ) upea ohje! Olen miettinyt ja harkinnut pitkaan kuivurin ostoa, mutta ensin haluaisin saada kaytannossa oppeja raw foodin valmistukseen.

    Itsellani on alkanut paino luonnollisesti tippumaan kun siirryin kasvisruokaan ja jatin leivan syonnin pois. Seka lisasin rasvaa! Hiilareilla on siis merkitysta! Koska olo on keventynyt, olen automaattisesti lisannyt liikuntaa. Hassua, etta ennen kaikki on pitanyt tehda hampaat irvessa ja pakkomielteisesti, nyt kaikki menee luonnollisesti kun uskaltaa siirtya luonnollisempaan ruokavalioon!

    VastaaPoista
  12. Moni kakku päältä kaunis, mutta ei varmaan kovin moni ihan noin kaunis! Olen varma että tuo on kaunis ja herkullinen myös sisältä.

    Minuakin (kuten Leenaa) kiinnostaisi joku tosi helppo juustokakun resepti. Sinulla voisi olla tällä joskus yksinkertaisia reseptejä meille jotka emme koe keittiötä omaksi ympäristöksemme - diplomaattisesti sanottuna :D Esimerkiksi se kotitekoisen suklaan ohje jonka sinulta sain viime kesänä, sopi minulle koska siihen ei mene paljonkaan aikaa eikä tarvitse osata mitään.

    VastaaPoista
  13. Timo;kiitos ja samoin sinulle hyvää kevään jatkoa.Raw kakut ovat ihanan makuisia!

    Satu:kiitos:-)Kuivuri on osoittautunut paljon luultua monipuolisemmaksi:-) Sinulla onkin tapahtunut hyvä' muutos,josta olen lukenut blogissasi:-) Tsemppiä vaan eteenpäin siinä asiassa.
    Minulla onkin yksi kiva juustokakun resepti tallessa,jonka voisin lähettää sinulle!
    Rita:Etenkin sisältä on tosi herkullinen.Nämä raakakakut ovat uskomattoman herkullisia,ja sellaisia,joita syödään vain pieni pala kerrallaan,nautiskellen.

    VastaaPoista
  14. Tämä näyttää ja kuulostaa ihan mahdottoman hyvältä!:P Ja kekseliäs olet tuon kuivurin kanssa.:) Minä en edelleenkään ole toimertunut ottamaan kuivuria esille ja käyttämään vähän muuhunkin kuin sienten kuivaukseen. Voi kyllä olla, ettei meidän kuivurilla onnistu ihan nuo samat jutut kuin sinun kuivurilla. Siinä on kaikki ritilät samanlaisia, aika harvoja. Tai ehkä sinne voisi keksiä jonkin systeemin, minkä kanssa onnistuisi esim. soseen kuivatus.:)

    VastaaPoista
  15. Kmsu:ON tosiaankin hyvää! Minulla on kuivurissa sellaisia erillisiä kiinteitä irrotettavia pohjia,jotka laitetaan sen ritilän päälle.Kuivurin kanssa tuli yksi sellainen,ja tilasin pari lisää.Mutta ennenkuin tilasin lisäosia,käytin leivinpaperia,ja se toimi ihan hyvin,niin että voit leikata leivinpaperista pohjan siihen kuivuriritilän päälle ja siten kuivata sosetta.

    VastaaPoista
  16. Kiitos vinkistä! Leivinpaperi ei tullut ollenkaan mieleeni.:)

    VastaaPoista
  17. Kmsu;Leivinpaperista on moneksi;-)

    Allu:no voi kiitos:-)Ihan punastun tässä sanoistasi....

    VastaaPoista
  18. Oi mikä herkkujen herkku! Minulla on pian valmistujaiset tulossa ja aion tarjota elävän ravinnon sekä vegaanisia herkkuja. Tässäpä varsin potentiaalinen yksilö :)

    VastaaPoista
  19. Katja;tämä oli tosiaankin hyvää! Rakastan appelsiinin makua ja se tuntui niin selvästi tässä tortussa.Jännää mitä kaikkea aiotkin tarjota valmistujaisissasi!

    VastaaPoista
  20. Voi kun saisi leikata omalle lautaselle!

    VastaaPoista
  21. Voi että kun saisi maistaa. Näyttää hyvältä. Olen ihastellut näitä raw-leivonnaisia ja olisin kyllä utelias maistelemaan, kuinka suuri ero on noihin normileivonnaisiin. Eihän nuo meikäläisen vehnäjauhohötöt kovin terveellisiä ole :(

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...