tiistai 29. joulukuuta 2015

Tuli paha kakku mutta ei sillä väliä

Kaikille meille varmaankin sattuu välillä täydellisiä katastrofeja keittiössä  ja niin sattuu mnullekin välillä,kuten viimeksi viime viikolla kun tarkoitus oli tehdä gluteenittomia suklaamuffinseja.   Muffineissa oli iso osuus suklaata,ja taikina  maistui tosi hyvältä ennen muffinsien úuniin menoa.Mutta voi mikä pettymys kun muffinsit olivat tulleet uunistä,jäähtyneet ja jähmettyneet:kivikovia,kuivia  ja makeuttakin puuttui.Mikä ihme meni pieleen? Luultavasti se että laitoin liikaa tärkkelystä taikinaan.
Mutta täydellisesti epäonnistunutta kakkua ei tarvitse heittää roskiin vaan siitä voi saada vaikka seuraavan kakun ainekset.Aloin miettimään  mitä aineksia siinä käytinkään (ne näkyvät kuvassa) ja siinähän oli ihan hyviä aineksia,joten jauhoin muffinit hienoksi muruseokseksi. Omat muffinini olivat niin kuivia että jauhaminen sujui helposti mutta jos paha kakku on vähän kosteampi niin parissa päivässä se kuivuu huoneenlämmössä  niin että siitä saa hienon muruseoksen. Tästähän tuli vähän kuin instant-kakkujauhe! Mietin myös mitä muffineista puuttui ja niistähän puuttuivat kosteus ja mehevyys,makeus sekä rasvaa parantamaan koostumusta.Eli piti lisätä aineksia joilla saa puuttuvat elementit kuntoon.
Lisäsin uusiin muffineihin paljonkin : yhden kananmunan, hienoksi raastettua bataattia ,appelsiinimehua sekä appelsiinikuorta makua ja mehevyyttä antamaan,hieman oliiviöljyä ,varmuuden vuoksi vielä  leivinjauhetta  ,ruokosokeria ja hieman lisää kaakaota.Lopuksi lisäsin sen muffinsijauhoseoksen.
Edellisten pohjalta tehdyt muffinsit olivat meheviä,niissä oli makua ja koostumus oli hyvä;täysin onnistuneita siis. Tässä ei nyt tullut varsinaista ohjetta mutta vinkkinä se ettei pilalle mennyttä kakkua todellakaan kannata heittää roskiksiin vaan sen voi hyödyntää seuraavaan kakkuun:)

28 kommenttia:

  1. Paha kakku tuli minunkin uunista ulos eilen. Koitin kokeilevassa keittiössä tehdä kookosjauhoista viljatonta kääretorttulevyä. Tuli myös kuivaa ja murenevaa. Katsotaan kierrätänkö sen kuitenkin pihan pikkulinnuille. Tänään ajattelin tuunata porkkanakakku reseptini uuteen kuosiin..... katsotaan mitä tulee vai onko tänäänkin #pysypoiskeittöstäpäivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:jos ei linnuille,niin kierrätä seuraavaan kakkuun.Pitää vaan miettiä miksi ei toiminut ja lisätä aineksia niin että toimii. Toivottavasti porkkanakakusta tulee hyvä:)

      Poista
  2. Olipa innovatiivinen keino hyödyntää epäonnistuminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumo:kun ajattelin sitä 200 gr suklaata mitä niissä pahoissa oli niin eihän sitä voinut heittää pois vaikka oli todella kuivaa;D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack. Man bör faktiskt inte kasta bort saker i köket som man kan använda på ett annat sätt;D

      Poista
  4. Älä tule paha kakku tule hyvä kakku. Hyvähän siitä lopulta tuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:todella hyvä kakku tuli lopulta,vaikka oli paha kakku pohjana;D

      Poista
  5. Luovasti sinä taiot aineksista hyvät ja mehevät muffinit! Taidan inspiroitua ideastasi ja tehdä taatelikakun lopuista sellaisia Cake Popsjea - tikkarikakkuja ... Niin tulee käytettyä kakunrippeet myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina;ne muffinit olivat niin kuivia ja koviakin,mutta ainekset olivat niin käyttökelpoisia,kuivattuina;D Cake popsit ovat niin kivoja,niihin saakin hyvin piilotettua kakun jämät:)

      Poista
  6. Olet kyllä tosi luova nainen, Jael!
    Pahoja kakkuja tulee täälläkin aina välillä, nytpäs tiiän mitä niille jatkossa teen.
    Hyvännäköisiä tuli muffareista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:kiitos ihanainen:) Yleensä niissä on hyviä aineksia kuten kananmunaa ,tai sokeria ym joten sääli jättää uusiokäyttämättä.. Lopulliset muffinit olikin sitten tosi hyviä ja mehukkaita:)

      Poista
  7. Tuli mieleeni eräs kokeiluni...eli kananmunattomat muffinssit (allergiselle) muutama vuosi sitten. Enkä ollut ajatellut juurikaan millä korvata ne olennaiset kananmunat...no ne jäi sellaisiksi sentin läpysköiksi muffinssivuokiin. Vieläkin on naurettu niille : )
    Mahtavaa uuden vuoden odotusta & onnistuneita leivontahetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:hih,sentin korkuiset muffinsit;D Voin kuvitella että oli aika shokki vaikka jälkeenpäin hauskaa;D
      Kiitos samoin teille kolmelle,ja näistä toisista tulikin tosi hyviä:)

      Poista
  8. Mahtavaa. En tiennyt että noinkin voi tehdä. Olen sitkeästi aina syönyt pahat kakkuni ;-) No nyt tiedän, että jos vahinko sattuu tulevaisuudessa, niin toivoa on olemassa =)

    Suurkiitos vinkistä Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos:) Tämä oli sellainen oívallus kun ei niitä voinut ystävälle viedä ja kuitenkin oli hyvät ainekset muffineissa.Ne oli niin kuivia että olisin tukehtunut niihin jos olisin syönyt niin menivät uusiokäyttöön;D
      Ole hyvä vain, mutta toivottavasti kakkusi onnistuvat niin ettei tule tällaiselle tarvetta;D

      Poista
  9. Loistava vinkki ja ainekset näyttää herkulliselta. Sydämelliset kiitokset Jael kaikista sydäntä lämmittävistä kommenteista blogiini ja kivaa oli, kun tänä vuonna tutusuimme livenä. Onnellista uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia: lopulta tuli tosi ihanat muffinit.Vein tänään myös hammaslääkärilleni ja assistentilleen,ja tykkäsivät paljonkin.Nauroivat että tuon heille makeaa ;D
      Kiitos sinullekin ihana Tiia kaikista niin ihanista kommenteistasi ja oli mahtavaa tavata myös livenä:) Olet juuri niin sydämellinen kun ajattelinkin:) Sinullekin oikein hyvää uutta vuotta.

      Poista
  10. Ihanan kekseliästä, Jael! Meikäläisen koekeittiössä tapahtuu katastrofeja tämän tästä, mutta tykkään elää vaarallisesti ;) Onneksi jotkut epäonniset tuotokset voi sentään jatkojalostaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi:-)hih, vaarallinen elämä keittiössä.. Tämä vaan niin sopi jatkojalostukseen:-)

      Poista
  11. Lohdullista nähdä, että muutkin epäonnistuvat välillä :)
    Tällaisia tapauksia varten pitäisi olla joku sellainen tila, jossa kaikki epäonnistuneet tekeleet voisi heittää pitkin seiniä ja joku muu siivoaisi jäljet.

    Hyvää uutta vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:tuskin kukaan on täydellinen onnistuja keittiössä;D Hih,hauska ehdotus;D Tämä oli sellainen tekele,jota oli helppo jatkojalostaa,aina ei ole niin.
      Kiitos samoin sinulle hyvää uutta vuotta.

      Poista
  12. Kiitos tästä ideasta! Mul kävi moka ja jäi kai 1dl sokeria uupumaan muffinseista. Aijon tän inspiroimana yrittää pelastaa ne.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...