tiistai 8. joulukuuta 2015

Uudistetut joulutortut




Vietimme eilen illalla Suomen itsenäisyyspäivää  päivän viiveellä Tel Avivin suomalaisessa kirjastossa,nyyttikestiperiaatteella.. Minun kontolleni osuivat joulutortut.Koska täällä ei saa valmista luumutorttutäytettä enkä halunnut käyttää valmistaikinaa on nämä tortut tehty ihan alusta saakka itse. Taikinan tein taas Valion rahkavoitaikinaohjeella,joka aina onnistuu. Täytteet sen sijaan muokkasin uudenlaisiksi ja tein peräti kaksi eri täytettä tortuille: valkosuklaisen sekä luumutäytteet jossa oli paljon muutakin kuin luumua.


Täyte 1: duunattu luumutäyte

  • 200 gr kuivattuja  luumuja (ilman luumun kiveä)
  • 4 rkl taatelisiirappia
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 1 tl piparimaustetta
Luumut pilkotaan pieneksi ja laitetaan kattilaan yhdessä taatelisiirapin,appelsiinimehun ,appelsiinikuoriraasteen sekä piparimausteen kanssa ja keitetään alhaisella lämmöllä kunnes nesteet ovat haihtuneet.Tämän jälkeen täyte voidaan sekoittaa tasaiseksi vaikka sauvasekoittimella.Annetaan jäähtyä kunnolla ennen torttujen täyttämistä

Täyte 2:valkosuklaa-appelsiinitäyte
  • 100 gr valkosuklaata
  • 150 gr  rahkaa
  • 270 gr appelsiinihilloa
Suklaa sulatetaan ,jonka jälkeen siihen lisätään rahka ja appelsiinihillo. Appelsiinihillo oli hetken mielijohde,sillä kaapissa oli 270 gr purkki appelsiinihilloa,jonka päivämäärä oli juuri menossa  umpeen,joten käytin sitä tähän.Täyte sekoitetaan täysin tasaiseksi sauvasekoittimella ym.  Tästä tuli tosi hyvä täyte ,mutta hieman pelkäsin  miten se käyttäytyy uunissa  torttujen täytteenä.Aika hyvin se pysyi paikoillaan;muutamista levisi hieman tuo täyte mutta sen sai helposti lusikoitua kuumien torttujen sisälle.  Tein myös niin että joihinkin torttuihin laitoin molempia täytteitä.
Hyviä näistä tuli.Ja tuo Valion ohjeella tehty taikina on aina niin hyvä!
Kirjaston itsenäisyyspäiväjuhlissa oli niin  ihania tuttuja herkkuja:)

24 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä torttuja ja ihanan kuuloiset täytteet. :-) Minulla on vähän samat tunnelmat just nyt blogissa . :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ter:kiitos,oli kyllä suuri menestys näillä tortuilla,loppuivat alta aikayksikön;D Pitääkin tulla katsomaan sinun torttujasi.

      Poista
  2. Onpa kauniita torttuja. Kokonaan itsetehdyt joulutortut ovat varmasti myös paremman makuisia.
    Mukavaa tiistaita Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ihanainen:) Minusta itsetehdyt on parhaita vaikka kyllä kaupankin aineksista saa ihan hyviä torttuja. Täällä tosin ei ole torttutäytteitä kuten Suomessa.Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  3. Ihanaa saada uusia ohjeita perinteisten joulutorttujen rinnalle!
    Taikinaa en ole itse tehnytkään kuin joskus kotona lapsena äidin kanssa.
    Mukavaa tiistaita Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:kiva välillä vähän vaihdella erilaiseksi noita täytteitä.Tuo luumutäytekin duunattuna oli niin hyvä! Valion ohjeella taikinan teko on todella helppoa,en enään edes ajattele ostaa valmista taikinaa.

      Poista
  4. Nam, onpa herkullisen kuuloiset täytteet Jael! Tuo luumu-appelsiinitäyte on varmaan aika lyömätön makuyhdistelmä! Täytyykin itsekin kokeilla rahkavoitaikinan valmistusta ensi kerralla, joka koittaa varmaan aika pian, sillä alkoi jostain kumman syystä tehdä hillittömästi mieli joulutorttuja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Claudia:) Luumu-appelsiinitäyte oli sellainen napakymppi että sitä takuulla teen toistekin,oli aivan ihanaa:) Ja tuo Valion ohjeella tehty taikina on todella hyvä,etenkin jos sen taittelee 3 kertaan ohjeen mukaisesti:)

      Poista
  5. Myös mirabellehillosta saa aika hyvän täytteen, itse asiassa paremman kuin suomalaisesta luumuhillosta. Lontoossa Tiptreen Victoria Plum -hillosta on leivottu monet tortut kun se oikea hillo on unohtunut kauppaan Suomessa. Tykkään ehkä just tästä eniten.

    http://www.tiptree.com/goto.php?sess=+A5A5542565953+F1D421317445C5E1D1D58+E+C57+9+95D53445942561B125214+543&cat=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dzinni:en ole tainnut koskaan maistaa mirabelleluumuista tehtyä hilloa tai muutenkaan ehkä mirabelleluumuja. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä niillä täytetyt tortut:)

      Poista
    2. Tuota Tiptreen Victorialuumuhilloa kyllä luulisin löytyvän sieltäkin, kokeilepa!

      Poista
    3. En ole nähnyt mutta pidän silmät auki.Tosi ihania hilloja heillä:)

      Poista
  6. Kauniit joulutortut!
    Täysin itsetehtyjä tehtiin lapsuudessa kunnon voitaikinasta ja olivat kyllä hyviä:)
    Meillä tytär ei tykkää luumuhillosta, niin osa tehdään appelsiinihillolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne:kiitos:) Tuo Valion ohjeella tehty taikina on niin hyvä ettei tee nyt edes mieli ostaa valmiita taikinoita.) Niistä tulee sillä tosi hyviä:) Näissä'täytteissä olinkin käyttänyt appelsiinia,appelsiinihillolla tulee varmaan hyvät tortut:)

      Poista
  7. Nams - täytteet kuulostavat herkullisilta.
    Itse en ole enää vuosiin tehnyt taikinaa itse - mutta tuo rahkatorttutaikina on tuttu ja hyväksi koettu; sen kanssa ei mene hermot kaulitessa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess:kiitos,oli ihanat täytteet:) Tosiaankin niin hyväksi todettu tuo rahkavoitaikina:)

      Poista
  8. Teilläpä on ollut upea juhla siellä. Kaikki syötävät näyttävät niin herrrrkulliselta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:oli ihan mahtavat tarjottavat tuolla;nehän olivat niin että kaikki toivat jotain ja mielellään jotain suomalaiseen keittiöön ja joulunaikaan kuuluvaa:)

      Poista
  9. Näyttääpä herkulliselta. Rupesi tekemääni juuri nyt mieli joulutorttuja ja kello on 23.20. Pitäisiköhän tehdä jo huomenna? Rahkatorttutaikina on lapsuudenkodistani tuttu juttu ja toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:siitä vaan torttuja tekemään,näistä tuli niin hyviä ja saivat paljon kehuja:)

      Poista
  10. Suloiset Suomi-herkut siellä koristaa pöytää - Ihastelen täällä :)

    VastaaPoista
  11. Nina:oli kyllä herkulliset tarjottavat juhlissa, ihan kuin olisimne olleet Suomessa

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...