lauantai 6. helmikuuta 2016

Vierailu leipomossa

Jo yli vuoden olen käynyt kuolaamassa ja ihailemassa  Tel Avivin pohjoisosassa sijaitsevan BarLehem-leipomon omistajapariskunnan toisen osapuolen,Shiran,Instagram-tiliä.  Lähes yhtä kauan on Shira kysynyt koska tulen käymään. Leipomoa pidetään yhtenä kaupúngin parhaimpiin kuuluvana ellei ihan parhaana (monet pitävät...) leipomona,mutta visiitti leipomoon venyi ehkä ei ihan keskustan lähellä olevan sijaintinsa vuoksi. Pari viikkoa sitten kävin vihdoinkin visiitillä tuossa ihanassa leipomossa,
Shira miehineen perustivat leipomon 11 vuotta sitten,ja siitä lähtien on leipomon maine kiitänyt pitkälle. Leivoksia ei tuolta löydy mutta leivät ja makeat leivonnaiset ovat mielettömän hyviä.BarLehem on pitkänomainen leipomo/kauppa ja kahvila. Kahvila-alue on pieni mutta näkyy olevan aina täynnä ja leipomokaupassakin on jonoa koko ajan.
Herkkuja.
Ilahduin kun sain kutsun tulla tutustumaan myös leipomon puolelle. Ainahan sitä tekee mieli kurkistaa sinne missä herkut valmistetaan....
Leipomossa oltiin valmistamassa kanelitankoja.
En ehtinyt kuitenkaan nähdä kun ne tulivat uunista ulos.
Herkulliset leivät.
Manteliviinereitä.
Focacciat.
Juustokierteitä katsellessa alkoi kyllä sylki valua....
BarLehemin sielu,Shira. Hän on siellä aamusta alkaen, aina kun voi.Tuntee lähes kaikki asiakkaat ,joista monia tervehditään halauksilla. Shiran tavattuani ymmärsin hyvin miksi tuonne tullaan  niin mielellään kahville tai leipäostoksille.No ovathan se leivonnaisetkin siellä niin hyviä....Shira kirjoittaa Instagram-tiliinsä pieniä tarinoita;sanoin hänelle etten aina niitä ymmärrä.Ei se mitään, sanoi hän,hänelle ovat sanat aina olleet tärkeitä ja sellainen joka ei ole hepreaa alunperin puhunut ei ehkä helpolla aina ymmärrä hänen tarinoitaan.Mutta pääasia että useimmiten ymmärrän;D
Leipomosta lähtiessäni Shira työnsi käteeni pussin ,jossa oli  tämä ihana siemenleipä,Vein sen ystävän luokse ja jaoimme sen kahteen.Se oli niin hyvää ettei sen päälle tarvinnut lisätä mitään.Minulla on tähän ohjekin;ehkä teen sen jossain vaiheessa...


21 kommenttia:

  1. Vau, mahtavan herkullisen näköinen paikka!
    Focacciat näyttää runsailta, ei kai meilläpäin noissa ole noin ihanan paljon täytteitä...
    Kaunis nainen ja sydämellisen oloinen tää Shira, kiitos Jael kivasta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tosi herkullinen paikka,ehkä hyvä että se on hieman kauempana;D Foccacciat ja kaikki tuolla niin hyvää,huh huh! Shira on ihana,ihan tuon sydämellisyyden vuoksi tekee mieli mennä tuonne uudestaankin.Kiva että tykkäsit:)

      Poista
  2. No huh..just kun ajattelin selviäväni keventäjän salaatilla lauantai-illan, niin tuli nämä upeat ruokakuvat! Ja onpas siellä aina hyvännäköinen henkilökunta hääräämäässä jauhopussien takana ja aika upean karismaattinen tuo Shira...ei ihme että leipomo on suosittu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:hih,blogien katselu lihottaa;D Kiitos,aivan ihana paikka ja oli ihanaa että Shira kutsui minut tuonne. Leivät aivan mielettömän hyviä ja sitten tuo ihana Shira:)

      Poista
  3. Vilken dröm för en matbloggare att få besöka ett bageri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:det är det,blev nog jätte glad när Shira sade att jag kan besöka också var man bakar:)

      Poista
  4. Todella ihastuttavan näköinen paikka ja todella herkullisen näköisiä leipomuksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Souliina:todella ihana paikka,ihan kadehdin vierellä asuvia ,vaikka Tel Aviv on muutenkin täynnä upeita paikkoja.

      Poista
  5. Voi miten ihanan näköinen paikka. Nuo juustokierteet veisivät varmasti kielen mennessään.
    Ihanaa viikkonloppua Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tosi ihana tosiaankin. Nyt täytyy sanoa että vaikka juustokierteet olivat nenäni edessä en maistanut mutta nyt unelmoin niistä....Hyvää alkavaa viikkoa Outi.

      Poista
  6. Nälkä tuli! Siemenpatonki on ehkä parhaimman näköinen patonki ikinä! Komppaan Heliä hyvännäköistä henkilökuntaa. Tänään juuri ajattelin, että jätän leivän, nyt mietin tämän herkkupläjäyksen jälkeen miten voin?

    Upeaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:D Tuo siemenleipä oli sellainen että pakko yrittää tehdä sitä kotonakin. Hih,paljon silmänruokaa täälläpäin ravintoloissa ja kahviloissa;D Mullakin on se leipäloppu mielessäni,mutta just nyt on saaristolaisleipää uunissa...

      Poista
  7. Oooh! hiilarihiiren taivas! olipa kiva kun pääsit kurkkaamaan myös sinne missä taikuus tapahtuu, minusta on aina kiva päästä seuraamaan ammattilaisten puuhia keittiössä :) tuo siemenpatonki näyttää taivalliselta, resepti olisi kiva ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tosiaankin hiilarihiiren taivas! On tosi ihanaa päästä näkemään sinne missä herkut tehdään;viime keväällähän kävin täällä Open Restaurant -tapahtumassa,jossa pääsin toisen ihanan leipomon salaisiin paikkoihin katsomaan,ja oli ihanaa:) Siemenpatonki oli hurjan hyvää,varmaankin postaan siitä jossain vaiheessa.

      Poista
    2. Onpa hyvän näköistä. Sitä ohjetta odotellen...

      Poista
    3. Lumo:hyvää olikin,ja varmaan teen tuota jossain vaiheessa....

      Poista
  8. Tuollaiset siemenkuorrutetut leivät on ihan parhaita, eivät kaipaa mitään muuta päälleen kuin ehkä nokareen voita :)

    VastaaPoista
  9. Wau, mikä siemenleipä ja sympaattinen leipomo. Hienoja kuvia, Jael!

    VastaaPoista
  10. Että viljatuoteet osaavatkin olla taidokaan kauniita ja niin varmasti maukkaitakin. Ihanat Instagram kuvat, kävin kuolaamassa! :))

    VastaaPoista
  11. Ihastuttava leipomo. Ja voi noita herkullisia leipä- ja leipomotuotteita. Hienosti olet kuvannut. Tuolla minäkin haluaisin kahvikupposen juoda hyvän leivonnaisen kera. On niin kiva, kun esittelet näitä Tel Avivin paikkoja, tuntuu kuun itse kävisi paikan päällä. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Tuo ensimmäisen kuvan piirakka on kyllä sellainen, että tekisi mieli jo kuvaa haukata.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...