keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Flunssaisen pelastus

Että pitikin puhjeta flunssa...Juuri kun olin ajatellut mennä ottamaan flunssarokotteen  (sairaskassastani soitetaan ellen ota rokotetta, astman vuoksi). Olen jo vuosia tehnyt 3 aineksen tahnaa helpottamaan flunssan oireita, mutta en ole tainnut laittaa sitä tänne blogiin, joten laitetaan se nyt sitten tänne.  Tätä laitan teeheni, ja flunssaisena sitä kuluu paljon!   Tänä aamuna aikaisin , huonosta olosta huolimatta,  menin täydentämään  inkivääri-ja kurkumavarastoani lähiseudun jättimarkettiin. Siellä on erotettu vihannes+hedelmäpuoli ja muut tuotteet ,  eli vihannespuolella omat kassat. Kun tulin kassalle, huomasin että käsilaukkuni ei ollut harteillani. Eikä kassissa. Olin aivan paniikissa. Juoksin marketin toiselle puolelle missä olin aikaisemmin tehnyt muutaman ostoksen,  ja sieltä pääkassalle. Laukkuni oli siellä , ja kaikki tavarat tallella, mikä helpotus! Näin käy kun menee kauppaan kun pää on vähän sekaisin flunssasta ;D

Flunssaisen pelastustahna
Kaikki ainekset jauhetaan tahnaksi.  Jos ei löydy tuoretta kurkumaa, voi sen korvata vaikka vajaalla teelusikallisella kurkumajauhetta.  Lisään tahnaa kerrallaan noin teelusikallisen teeni sekaan.
Ennen flunssaa ehdin laittaa alulle kimchiä, punakaalista ja porkkanasta.  Välillä hieman haisi keittiössä kun kimchin käymisen aikana  kaasuja pääsi  ilmatilaan. 4. päivänä avasin kannen, ja maistoin. Mielenkiintoisen makuista....  Oletteko koskaan valmistaneet kimchiä? 

25 kommenttia:

  1. Sitruuna-inkivääri juoma on minulla auttanut flunssaan.
    Pikaista paranemista sinulle Jael ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:sekin kuulostaa tosi hyvältä flunssalääkkeeltä:) Kiitos Outi:)

      Poista
  2. Onneksi löysit laukkusi ja jos ei noilla lähde tauti jo on kumma. Käytän noita ihan arkisinkin monessa eri yhteydessä. Kimchi on ihan uusi juttu, vai onko nimi vaan uusi :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esther: oli kyllä SUURI helpotus kun laukku löytyi. Mulla taitaa nyt olla kunnon viirus joten aika ja lepo on kai se paras lääke. Kimchi on tosi vanha juttu; Koreassa käytetty satoja vuosia ,ja taitaa olla mukana joka aterialla.

      Poista
  3. Kiitos pelastustahna-ohjeesta! Täytyy laittaa tämä muistiin kun ilman flunssaa ei yleensä syksystä selviä. Hyvä kun laukkusi löytyi ja tavarat oli tallella. Tuo kyllä säikäyttää kun huomaa laukun tai lompakon hävinneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hertta-Viola:toivottavasti tuosta on hyötyä jos tulee flunssa. Onneksi laukku löytyi, ja kyllä oli suuri paniikin tunne lyhyen aikaa,huh!

      Poista
  4. Huh..onneksi laukku oli tallella!♥ Tuo pelastustahna kuulostaa hyvältä, Pikaista paranemista sinne!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:onneksi löytyi en tiedä mitä olisin tehnyt jos laukku olisi tosiaankin hävinnyt. Pelastustahna on pitänyt oireet kurissa, ainakin tuntuu siltä. Kiitos:)

      Poista
  5. Ihailen teitä tee-se-itse flunssaa helpottavien tahnojen tekijöitä. Minä ostan apteekista helpotusta.
    Ja huh, onneksi laukkusi oli tallella.
    Pikaista paranemista, Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:yritän välttää lääkkeiden ottoa viimeiseen saakka,joten ensin aina kokeilen tuollaista. Nyt jo hieman parempi olo. Onneksi laukku löytyi ,kyllä tosiaankin pelästyin! Kiitos Tuula:)

      Poista
  6. Tuo "pyhä kolminaisuus" on kyllä omiaan näin flunssakautena.
    Pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:tosiaankin on,ja jos siihen vielä lisää vähän sitruunakin..,Kiitos Sari:)

      Poista
  7. Harmi, että reseptiesi ainekset on netissä sellaisessa muodossa, että copy-paste ei onnistu ja reseptit saisi talteen sähköisesti vain näpyttelemällä. Missään muualla en ole nähnyt tällaista. Joskus otsikoita ei pysty kopioimaan, mutta ainesluettelon aina. Muistaakseni joskus kauan sitten sinullakin on ollut ihan tavallinen systeemi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EijaK: jäin miettimään että miksiköhän , ja sitten tuli mieleen että olen viime aikoina laittanut ainesluettelon kuvana tuonne. Eli palaan siihen entiseen systeemiin,niin saat taas Copy-Pastillä ne kopioitua:)

      Poista
  8. Your immune-boosting blend sounds a lot like mine! I like adding a pinch of cardamom sometimes to keep things interesting. Feel better!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:thanks for the tip, I have cardamon in my cupboard:) Thanks Hannah:)

      Poista
  9. Vaikuttaa herkulliselle lääkkeelle! Kokeilen tuota taatusti seuraavan kerran kun pöpö iskee. Toivottavasti olet jo parantumaan päin.
    Kimchiä maistoin Korean reissulla, ja toin kotiinkin tuliaisiksi. En kyllä oikein päässyt sen makuun, kuten en myöskään hapankaalin. Olen enemmän emäksisisten makujen kuin happamien ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marja: on sekä hyvää että parantavaa:) Toivottavasti kuitenkin pöpöt eivät iske.Kiitos, hieman parempi olo on jo nyt,onneksi:)(
      Kimchi....en pitänyt siitä sellaisenaan,mutta yhdistettynä muihin esim, leivän päällä toi hyviä makuja. Mutta en ole varma teenkö toiste tätä vaikka olenkin happamien makujen ystävä.

      Poista
  10. Arvaas mistä tempaisin äkkiä vihreän peston reseptin! Se löytyi heti ja namia tuli Välimeren vihreistä. Riitti ystävillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen Kyproksella:) Kiva kuulla , onko teillä jo villikasveja siellä`? Täällä ei vielä ole sateet alkaneet,joten niitä saa vielä oodotella.

      Poista
    2. Ei mitään vihreää vielä, odotellaan, kuunnellaan juuri nyt toiveikkaana sadetta, jospa kohta . . .

      Poista
  11. Olisi mukava saada kimchi-resepti kokeiltavaksi.Olen tehnyt Outin ohjeilla ja ihastuin heti.
    Flunssa on niin kenkku juttu,että aion kokeilla tuota ohjetta myös,vaikka inkivääri+sitruuna onkin vakiintunut lempijuomakseni silloin (ja muulloinkin).
    Parane pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena; TEin kimchin Russell Jamesin ohjeella, joka on täällä
      https://therawchef.com/smoky-kimchi-wrap
      Aika hyväähän tuo on muiden ainesten kanssa,esim. leivällä,mutta ei ehkä ihan sellaisenaan,mutta se antaa ihanasti makua yhdistettynä toisiin aineksiin. Flunssa on tosiaankin kenkku juttu, vielä ei ole ihan täysin priima olo, mutta kyllä se tästä. Kiitos:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...