torstai 12. lokakuuta 2017

Myskikurpitsaa ,tahinia ja muutakin uunissa ja kaikki kurpitsaohjeeni

Myrskikurpitsa on aivan ihana kurpitsa, ja  ei ihme että  olen siitä blogivuosien aikana tehnyt monestikin jotain tänne blogiin.  Tällä kertaa tein myskikurpitsaa uunissa, tahinikuorrutteella. Ohje on mukaeltu ohje täkäläisen  vegaaniravintolan kurpitsa-annoksesta,  ja tahinista tulee todella herkullinen kuorrute tälle ruualle.  Annoksen valmistuksessa on pari vaihetta, joten hieman menee aikaa tämän tekemiseen,  mutta herkullinen lopputulos on sen arvoinen.

Myskikurpitsaa, tahinia ja muutakin uunissa
Kurpitsa kuoritaan , ja halkaistaan.  Sen jälkeen siitä poistetaan siemenet sekä suurin osa kurpitsalihasta, niin että jäljelle jää ikäänkuin kurpitsavene.  Kaikista helpoimmin  tämä vaihe sujuu käytettäessä melonikuorijaa.  Pois leikatun kurpitsasisuksen voi käyttää sitten muihin ruokiin.  Marinadin ainekset sekoitetaan, ja marinadilla sivellään kurpitsan ulkoseinämät ja reunat. Marinadia laitetaan myös leivinpaperin päälle kurpitsapuolikkaiden alle,  ja loput marinadista kaadetaan "kurpitsaveneen" sisälle. Kurpitsat on parasta valmistaa uuniastiassa.

Uuni lämmitetään 150 C asteeseen. Kurpitsapuolikkaiden annetaan kypsyä 30-35 minuuttia: kunnes ne ovat saaneet jonkin verran väriä.
Kurpitsan kypsyessä uunissa valmistetaan täyte,  johon tulee seuraavat ainekset:

  • 5-6 halkaistua kirsikkatomaattia
  • 1 punasipuli tai tavallinen sipuli
  • 1 suikaleiksi leikattu punainen paprika
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl savupaprikaa
  • ripaus suolaa
Kun kurpitsapuolikkaat ovat kypsyneet , ne otetaan ulos uunista,  mutta uunia ei sammuteta vaan lämpötila nostetaan 180 C asteeseen. Leikatut kasvikset kaadetaan leivinarkilla päällystetyn uunipellin päälle, ja kasviksia paahdetaan 15 minuuttia. Kasvikset poistetaan uunista, ja uunin lämpötila nostetaan 240 C asteeseen. Kasvistäytteen vihanneksia voi korvata myös muilla kasviksilla.
Kurpitsat menossa taas uuniin, tällä kertaa kuorrutuksella
Kurpitsaveneet  täytetään paahdetuilla kasviksilla, mutta niin että niihin jää tilaa myös kuorrutukselle. Kuorrutukseen tulee seuraavat ainekset:
  • 150 gr tahinia
  • 300 ml vettä
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • ½ tl suolaa
Tahinikuorrutuksen ainekset sekoitetaan tasaiseksi, ja tahinikuorrutusta kaadetaan kurpitsojen vihannestäytteen päälle.  Kun uuni on saavuttanut 240 C lämpötilan , paahdetaan  kurpitsat täytteineen ja kuorrutuksineen  10-12 minuutin ajan.   Alkuperäisessä ohjeessa kurpitsat on aseteltu mustan kvinoan päälle; en laittanut sellaista, mutta tätä voisi tarjota vaikka riisipedin päällä.
Myskikurpitsaa (ja kurpitsaa yleensä) on täällä blogissa tehty paljonkin , 

25 kommenttia:

  1. Mä muuten just tänään hipelöin kaupassa myskikurpitsoja ja tarkoitus on viikonloppuna niistä jotain valmistaa. Varmaankin juuri tällaisia täytettyjä, näyttävät niiiiin herkullisilta, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:Myskikurpitsat ovat kyllä tosi ihania,ja just tähän aikaan vuodesta kaikkein parhaimpia:) Oikein ihanaa viikonloppua Sari:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hovkonditorn: PUmpa är nog så gott på många olika sätt:)

      Poista
  3. Myskikurpitsassa on melko kova kuori, joten en ole sitä tuonkaltaisella kuorijalla uskaltanut kokeilla, vaan melko isolla veitsellä on kuoriminen onnistunut. Tuota tahini kuorrutettua en olisi tullut ajatelleeksikaan, joten täytyypä kokeilla, sillä jääkaapissa on tälläkin hetkellä kaksi myskikurpitsaa odottamassa.
    Olivat jokin aikaa sitten 1€ kilohintaisia joten tuli hankittua useampi kappale. Hyvää on vaikka vaan uunissa paahdettuna.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta:Tuo Tupperwaren kuorija on sen verran vahva,että sillä onnistuu,mutta vähemmän vahvalla kuorijalla voikin olla vähän hankalaa se kuoriminen.Kiva errä löytyi myskikurpitsaa noin edullisesti,ja siitähän saa tehtyä niin paljon hyvää😀Tahini on tosi hyvää uunissakin,joskus sekoitan sitä uunivihannesten sekaan.

      Poista
  4. Näyttääpä tosi herkulliselta. Pitäisikin käyttää enemmän kurpitsaa ruoanlaitossa.
    Mukavaa torstaita Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos🌸Näin syksyllä kurpitsa on oikein herkkua😀Mukavaa torstai-iltaa sinullekin Outi💚

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen ohje! Maiskis! Onnistuisikohan sama hokkaidokurpitsalla? Valitsin tänään sen noista kahdesta.
    Sinulla on todellinen herkkublogi :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena;kiitos paljon:) Kyllä varmaan onnistuisi Hokkaidollakin,se on ihana kurpitsa ja niin nätti! Voi kiitos, ihana kuulla:)

      Poista
  6. Oijoi kun näyttävät ja kuulostavat hyviltä kurpitsaherkut! Nam!:)♥ Kiitos ohjeesta, sen verran minun piti googlata kun en tuota Tahinia tiennyt..luki että se olisi seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, pitiköhän paikkaansa..Noita olisi kyllä kiva kokeilla:) Mukavaa syksyistä viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: Voi kiitos:) Tahinia näkyy yhä enemmän suomalaisissa kaupoissa sen mukaan mitä tiedän mutta ihan kaikkien tietoon se ei vielä ole levinnyt,joten hyvä että googlasit:) Oikein ihanaa syksyistä viikkoa sinullekin:)

      Poista
  7. Ihana kurpitsaohje, etenkin tuo tahinikuorrutus houkuttelee. Enpä ihmettele, että blogistasi löytyy paljon kurppaohjeita, suosikkikasvikseni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;tahini toimii kivasti myös lämpimissä ruuissa, sen rakenne muuttuu mutta kivalla tavalla:) Kurpitsa on tosiaankin ihana kasvis,ja niin monipuolinen:)

      Poista
  8. I'm hungry just looking at these photos! I can imagine this dish being perfect for both a weeknight dinner and a special holiday feast, like Thanksgiving. It's that delicious and versatile. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:Thanks so much:) This really would be perfect for the Thanksgiving dinner. Thanks so much sweet Hannah:)

      Poista
  9. Suuret kiitokset koko paketista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannu , ole hyvä vaan, ja toivottavasti löytyy noista jotain mitä haluat tehdä:)

      Poista
  10. Suuret kiitokset koko paketista!

    VastaaPoista
  11. Nyt onkin mitä mainioin kurpitsa aika. Juuri eilen kannoin uuden myskikurpitsan kotiin, kun edellinen meni hetkessä. Meinaan kokeilla tätä ohjettasi. Paahdettuja ohjeitasi olenkin jo testannut ja sosekeitto on aina makoisaa :). Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
  12. Voi itse herkullisuus, tuo tahinikuorrute on niin mahtava korvike esim. juustolle. Tuota herkkukurpitsaa voisi syödä jopa kylmänä, maistuisi varmasti Amoksellekin, joka rakastaa kasviksia, noukkii ne ja lihat jää aina lautaselle...

    VastaaPoista
  13. Myskikurpitsaa en ole koskaan tehnyt enkä varmaan maistanutkaan. Pitäisikö nyt kokeilla kun on näin herkullinen resepti. Mukavaa viikonloppua Jael ♥

    VastaaPoista
  14. Myskikurpitsa on niin hyvää! :p Juuri tänään tein myskikurpitsakeittoa. Pitää kokeilla tätä ohjetta.

    VastaaPoista
  15. Ai että, kuulostaa ihan älyttömän hyvältä! Tosi kiva löytää blogistasi aina uusia ideoita ihanan tahinin käyttöön. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...