maanantai 2. lokakuuta 2017

Makean suolaiset kurpitsamuffinit

Viimeisen puolentoista viikon aikana olen nauttinut viikunoista, mutta nyt kun niiden kausi alkaa olla ohi on aika tehdä tilaa kurpitsalle. Kurpitsaa saa hyvin täällä minun suunnallani lähes ympäri vuoden , mutta syksy on se aika jolloin minunkin tekee mieli tehdä jotain kurpitsaista. Näitä makean suolaisia kurpitsamuffineita olen tehnyt jo pariin otteeseen; ne syntyivät  yhtenä iltapäivänä kun ajattelin yhdistää muffineissa sekä suolaista ja makeaa.  Ja näistä tulikin tosi hyviä:)

Makean suolaiset kurpitsamuffinit (12 kpl)
Valmista ensin  taatelit: laita ne likoamaan vähintään tunniksi lämpimään vesitilkkaan. Kun taatelit ovat pehmenneet, jauha ne yhdessä  liotusveden ja öljyn kanssa soseeksi.  

Vatkaa kananmunat, lisää taateli-vesi-öljyseos, ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää mausteet ja sokeri. Sekoita erillisessä astiassa jauhot, leivinjauhe -sekä sooda.   

Lisää jauhoseos kosteiden aineiden joukkoon, ja sekoita lopuksi fetamurut hyvin taikinaan.  Kaada taikinaseos muffinivuokiin, tai silikoniseen muffinivuokaan  (itse käytin sellaista)   ja paista muffineita  225 C asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes muffinit ovat päältä kulllanruskeita. 
Nämä ovat hyviä myös kylminä.
Viimeisistä viikunoista tein hilloa tällä ohjeellani  , paitsi että kokonaisten granaattiomenasiemenien sijaan lisäsin vain granaattomenan mehua. En myöskään laittanut steviaa, vaan ihan sokeria (ruoko ) vain.
Tein myös muutaman superherkullisen viikunakakkusen , ja eksäni sanoi että voisi rakastua minuun uudelleen ihan näiden perusteella;D

17 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää niin hyviltä nuo herkkuleipomukset😍👌 Mukavaa alkanutta lokakuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden paja:kiitos,olikin herkullista:) Ja oikein mukavaa alkanutta lokakuuta sinullekin:=)

      Poista
  2. Muffarit vaikuttaa super hyville :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten hyvältä näyttää nämä leipomasi herkut. Fetajuusto ja kurpitsa kuulostaa ihanalta yhdistelmältä.
    Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ihanainen:) Hyviä olivatkin nämä leipomukset:) Mukavaa viikkoa sinullekin Outi:)

      Poista
  4. Taatelit, kurpitsa ja feta on varmasti loistava yhdistelmä. Herkullisen näköisiä nämä viikunakakkuset myös.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina: Kiitos, hyvä tulikin tästä yhdistelmästä,.) Ja viikunakakkuset,nam:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Tack Katarina: ,allt var så gott:) Jag älskar att baka ,speciellt om någon annan äter vad jag bakar;D

      Poista
  6. Näyttävät niin hyviltä ja itse asiassa pidän itse enemmän suolaisista leivonnaisista kuin makeista. Nämä sopisivat täydellisesti lokakuisiin illanistujaisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:kiitos ihanainen;itsekin suosin enemmän suolaista kuin makeaa. Todellakin sopisi illanistujaisiin ,ja muihin tilaisuuksiin:)

      Poista
  7. Mun suuhun kurpitsa on joskus vähän haastava ruuanlaittoon, kun se on niin makea. Leivonnassa varmasti oikein passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppukokki: Näissä tasapaino makean ja suolaisen kanssa oli hyvin tasapainossa, Itse tykkään kyllä käyttää kurpitsaa paljonkin,ja leivontaahan se sopii niin hyvin:)

      Poista
  8. Oih miten herkullisen näköisiä muffinssejä, tekis mieli tuosta kuvaruudusta napata muutama. Näitä pitää itsekin kokeilla. Voin vain uskoa tuohon miehesi lauseeseen noista viikunakakkusista, kuka vaan rakastuis suhun, kun noita tarjoat <3.Mainiota lokakuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari: kiitos ihana:) Oli kyllä tosi herkullisia,tein jo toisen kerran näitä. Hih, ihan nauratti kun eksäni sanoi noin, ekalla kerralla kai tie sydämeen meni vatsan kautta;D No ei mutta senkin kautta, Oikein ihanaa lokakuun alkua sinullekin:)

      Poista
  9. Tenho lido tantos postos relativa os amantes do blogger no entanto isto post é genuinamente um
    fastidioso postar , mantê-lo.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...