Viimeisen puolentoista viikon aikana olen nauttinut viikunoista, mutta nyt kun niiden kausi alkaa olla ohi on aika tehdä tilaa kurpitsalle. Kurpitsaa saa hyvin täällä minun suunnallani lähes ympäri vuoden , mutta syksy on se aika jolloin minunkin tekee mieli tehdä jotain kurpitsaista. Näitä makean suolaisia kurpitsamuffineita olen tehnyt jo pariin otteeseen; ne syntyivät yhtenä iltapäivänä kun ajattelin yhdistää muffineissa sekä suolaista ja makeaa. Ja näistä tulikin tosi hyviä:)
Makean suolaiset kurpitsamuffinit (12 kpl)
Valmista ensin taatelit: laita ne likoamaan vähintään tunniksi lämpimään vesitilkkaan. Kun taatelit ovat pehmenneet, jauha ne yhdessä liotusveden ja öljyn kanssa soseeksi.
Vatkaa kananmunat, lisää taateli-vesi-öljyseos, ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää mausteet ja sokeri. Sekoita erillisessä astiassa jauhot, leivinjauhe -sekä sooda.
Lisää jauhoseos kosteiden aineiden joukkoon, ja sekoita lopuksi fetamurut hyvin taikinaan. Kaada taikinaseos muffinivuokiin, tai silikoniseen muffinivuokaan (itse käytin sellaista) ja paista muffineita 225 C asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes muffinit ovat päältä kulllanruskeita.
Nämä ovat hyviä myös kylminä.
Viimeisistä viikunoista tein hilloa tällä ohjeellani , paitsi että kokonaisten granaattiomenasiemenien sijaan lisäsin vain granaattomenan mehua. En myöskään laittanut steviaa, vaan ihan sokeria (ruoko ) vain.
Tein myös muutaman superherkullisen viikunakakkusen , ja eksäni sanoi että voisi rakastua minuun uudelleen ihan näiden perusteella;D
Kuulostaa ja näyttää niin hyviltä nuo herkkuleipomukset😍👌 Mukavaa alkanutta lokakuuta♥
VastaaPoistaPäden paja:kiitos,olikin herkullista:) Ja oikein mukavaa alkanutta lokakuuta sinullekin:=)
PoistaMuffarit vaikuttaa super hyville :)
VastaaPoistaKiitos Melissa,oikein hyviä ovatkin:;)
PoistaVoi miten hyvältä näyttää nämä leipomasi herkut. Fetajuusto ja kurpitsa kuulostaa ihanalta yhdistelmältä.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinulle Jael <3
Outi:kiitos ihanainen:) Hyviä olivatkin nämä leipomukset:) Mukavaa viikkoa sinullekin Outi:)
PoistaTaatelit, kurpitsa ja feta on varmasti loistava yhdistelmä. Herkullisen näköisiä nämä viikunakakkuset myös.<3
VastaaPoistaTiina: Kiitos, hyvä tulikin tästä yhdistelmästä,.) Ja viikunakakkuset,nam:)
PoistaSå gott allt ser ut, mums!
VastaaPoistaHovkonditorn: Tack Katarina: ,allt var så gott:) Jag älskar att baka ,speciellt om någon annan äter vad jag bakar;D
PoistaNäyttävät niin hyviltä ja itse asiassa pidän itse enemmän suolaisista leivonnaisista kuin makeista. Nämä sopisivat täydellisesti lokakuisiin illanistujaisiin!
VastaaPoistaHeli:kiitos ihanainen;itsekin suosin enemmän suolaista kuin makeaa. Todellakin sopisi illanistujaisiin ,ja muihin tilaisuuksiin:)
PoistaMun suuhun kurpitsa on joskus vähän haastava ruuanlaittoon, kun se on niin makea. Leivonnassa varmasti oikein passeli.
VastaaPoistaViikonloppukokki: Näissä tasapaino makean ja suolaisen kanssa oli hyvin tasapainossa, Itse tykkään kyllä käyttää kurpitsaa paljonkin,ja leivontaahan se sopii niin hyvin:)
PoistaOih miten herkullisen näköisiä muffinssejä, tekis mieli tuosta kuvaruudusta napata muutama. Näitä pitää itsekin kokeilla. Voin vain uskoa tuohon miehesi lauseeseen noista viikunakakkusista, kuka vaan rakastuis suhun, kun noita tarjoat <3.Mainiota lokakuun alkua sinulle!
VastaaPoistaSari: kiitos ihana:) Oli kyllä tosi herkullisia,tein jo toisen kerran näitä. Hih, ihan nauratti kun eksäni sanoi noin, ekalla kerralla kai tie sydämeen meni vatsan kautta;D No ei mutta senkin kautta, Oikein ihanaa lokakuun alkua sinullekin:)
PoistaTenho lido tantos postos relativa os amantes do blogger no entanto isto post é genuinamente um
VastaaPoistafastidioso postar , mantê-lo.