maanantai 23. toukokuuta 2016

Sitruunapiirakka (L.Ve)

Joku aika sitten tuli tehtyä vegaani ja gluteeniton sitruunapiirakka ystävän tyttärelle,joka on herkkä laktoosille ja gluteenille. Pohja oli hieman sellainen kaapintyhjennyspohja,kun huomasin kaapissa riisimuropussin,joka piti käyttää pois.Riisimurot voi hyvin korvata myös muilla aineksilla.

Sitruunapiirakka (vegaani,gluteeniton)
Pohja:
  • 3 dl riisimuroja
  • 1 dl mantelijauhoa (jauhettua mantelia)
  • 1,5 dl kookosjauhoa
  • 2 dl kookoshiutaleita,jotka jauhoin hienommaksi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl Maizenaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • ½ rkl psylliumkuitua +½ dl vettä (sekoitetaan keskenään)
  • vettä tarpeen mukaan
Täyte:
  • Noin 350 gr Silken tofua 
  • 2,5 rkl sitruunan kuoriraastetta 
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2½ dl ruokosokeria (antaa hieman tummemman värin täytteelle)
  • 4 rkl kasvismaitoa (soija,kookos ym.) + 1 rkl Maizenaa
  • 1 rkl tahinia
Pohjaa varten jauhoin kookoshiutaleet sokerin kanssa  sillä en tykkää siitä miten kookoshiutaleet joutuvat hampaiden väliin.Siispä aina jauhan ne hienommaksi. Sekoitin kookosjauhon,jauhetut kookoshiutaleet ja sokerin, mantelijauhon ja Maizenan. Sekoitin toisessa kulhossa psylliumin kasvismaidon kanssa ,ja odotin että se hyytelöityy (munan korvike..),ja sekoitin siihen öljýn. Kosteat ainekset lisäsin kuivien ainesten joukkoon,ja vasta sen jälkeen kun olin sekoittanut kaikki tasaiseksi lisäsin riisimurot.Jos taikinamassa tuntuu liian kuivalta käsittelyä varten,voi massaan lisätä vettä tarpeen mukaan. Taputtelin taikinaa piirakkavuokaan,jonka olin vuorannut leivinpaperilla,ja laitoin piirakkapohjan pakastimeen sillä välin kun valmistin täytteen.
Tåytettä varten sekoitin sauvasekoittimella kulhossa Silken tofun,johon olin lisännyt sitruunamehua. Lisäsin sitruunakuoriraasteen,sokerin,kasvismaidon (johon olin sekoittanut Maizenaa),sekä tahinin. Täytemassan tulee olla täysin sileää,ja siinä tulee tuntua sitruunan maku.  Lämmitin uunin  200 C-asteeseen,otin pohjataikinan pakastimesta ja kun uuni oli lämmennyt  esipaistoin piirakkapohjaa noin 12 minuuttia.Alensin uunin lämmön 175 C-asteeseen,ja  kaadoin täytteen piirakkapohjan päälle.Piirakka täytteineen  meni uuniin,jossa se paistui  noin 40 minuuttia (riippuu uunista). Loppuvaiheessa lisäsin foliota piirakkapohjan reunoille,jotta se ei palaisi. Piirakan tulee jähmettyä täysin huoneenlämmössä,josta se siirretään jääkaappiin,ja vasta kun täyte on jähmettynyt kylmässä voi piirakan poistaa vuoasta. Pohja oli ihan hyvä;tosin odotin että riisimurolisäys tekisi siitä vähän rapeamman.

12 kommenttia:

  1. Voi nam miten hyvän näköinen piirakka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos:) Vastaanottaja tykkäsi:) Minä maistoin pienen palan ja tykkäsin myös:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Tack ,det var också gott tyckte den som fick tortan:)

      Poista
  3. Sitruuna pitää mielen virkeänä ja piirakka suun makeana. Laitanpa reseptisi kokeiluun =)

    VastaaPoista
  4. Tykkään kaikesta sitruksisesta, ja tämä vaikuttaa kiehtovalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selina:kiitos.Itsekin olen sitrushullu, ja tortun saaja piti tästä tosi paljon

      Poista
  5. Vaikuttaapa tosi hyvältä! Riisimurot kuulostaa hauskalta idealta, vaikka kaapintyhjennystä onkin, mutta joskus silloinkin syntyy parhaimmat ideat :)
    Pehmeä tofu toimii kyllä hyvin piirakoiden täytteenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni:kiitos:) Totta,mulla on syntynyt montakin ideaa kaapintyhjennyksen kautta;D pehmeä tofu on todellakin ihana täyte piirakoilla ja "juustokakuille"

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...