lauantai 9. maaliskuuta 2019

Kyssakaalislaw Syö Hyvä Olo-kirjasta

Helsingissä loka-marraskuun vaihteessa kävin  Syö Hyvä Olo-kirjan kirjajulkkareissa,  mutta vasta nyt sain tehtyä jotain kirjan ohjeista.  Suoliston hyvinvointiin perustuva Syö Hyvä Olo-kirja on täynnä vatsaystävällisiä ohjeita.  Kirja kertoo siitä  miten raaka-aineita lisäämällä päivittäiseen ruokavalioon voidaan vaikuttaa suoliston normaaliflooran toimintaan, ja miten tasapaipainossa oleva suoliston floora voi vaikuttaa psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiimme. 

Oma suoleni ärtyilee välillä,  ja kirjassa on juuri sellaisia reseptejä joita noudattamalla voin  välttää ikäviä vatsapuruja.  Kirjan alussa on myös hyvä  suolen hyvinvointiin liittyvä infopaketti. 
Hapatetun kookosjugurtin ohje löytyy kirjasta
Kirjan ohjeita   täydentävät kauniit kuvat,   ja olenkin löytänyt kirjasta monta sellaista  ohjetta joita tulen vielä kokeilemaan.  Hapattaminen eli fermentointi on nykyään taas suosiossa,  ja kirjasta löytyy monta fermentointiin liittyvää ohjetta.

Tein kirjan ohjeella kyssäkaalislaw-raastesalaattia,  mutta minun piti jonkun verran muuttaa ohjetta ,. sillä yksi aineksista on piparjuuri,  jota inhoan. Jotta  salaattiini tulisi hieman poltetta,  laitoin  piparjuuren sijaan chilihiutaleita,  ja lisäsin hieman porkkanan  ja kyssäkaalin määrää, mutta laitan tänne ohjeen suurinpiirtein sellaisena kuin se on kirjassa. Salaatti on ihanan raikas,  ja tällaiselle kaalifanille juuri sellainen mistä pidän.   Ohjeessa  on käytetty mm. fenkolinsiemeniä   joita itsekin käytän kaalisalaateissa,  sillä niitä lisäämällä voi välttää kaalien aiheuttamaa turvotusta ja ärsytystä.

Kyssäkaalislaw
  • 1 keräkaali (noin 500 gr)
  • 1 kyssäkaali (noin 400 gr)
  • 2 porkkanaa
  • 50 gr piparjuurta
  • 2 salaattisipulia
  •  1 nippu tilliä ( laitoin kourallisen)
  • 1 luomusitruuna
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 dl majoneesiä  (vegaani  majoneesi kirjan ohjeissa: itse käytin kaupan vegemajoneesiä , ja paljon pienemmän määrän)
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • suolaa maun mukaan 
  1. Pese kaalit ja juurekset. Raasta kyssä-ja keräkaali, porkkana ja piparjuuri. Silppua salaattisipuli ja tilli pieneksi.
  2. Huuhtele luomusitruuna,  raasta kuori ja purista mehu.
  3. Jauha siemenet morttelissa  ja laita sekaan kuoriraaste ja mehu. Lisää tilli,  majoneesi  ja omenasiiderietikka,  ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Sekoita kaikki kasvikset keskenään suuressa kulhossa,  ja lisää joukkoon kastike.    Mausta suolalla ja tarjoile.
Anna Sarmasto ja Tara Junker,   Syö Hyvä Olo-kirjan viehättävät tekijät.

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle tuo salaatti...Pakko testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa, Tosi hyvää, olen tehnyt jo pari kertaa (ilman piparjuurta;D)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä tuo salaatti!
    Ihanaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
  3. Such a fresh and lovely salad! I wish I could get a copy of that book too. It sounds very inspiring. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva resepti. Täytyypä tutustua tuohon kirjaan :)

    VastaaPoista
  5. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole ikinä ollut mikään kaalin ystävä. Ehkä se johtuu siitä, että minun kaalituntemukseni liikkuu valkokaali-punakaali -akselilla. En ole tainnut edes maistaa kyssäkaalia koskaan! Täytyy ehdottomasti kokeilla näitä sinun kaaliohjeitasi. Erityisesti tuo aiemmin postaamasi tahini-kaalijuttu kuulostaa ihan järisyttävän hyvältä. :-)

    VastaaPoista
  6. Ooh, kyssäkaalilaw, mutta miksipä ei, täytyykin testata :).

    VastaaPoista
  7. Tämä olisikin hyvä keino lisätä kaalin syömistä! Kiitos kivasta ohjeesta ja hyvästä kirjavinkistä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...