Helsingissä loka-marraskuun vaihteessa kävin Syö Hyvä Olo-kirjan kirjajulkkareissa, mutta vasta nyt sain tehtyä jotain kirjan ohjeista. Suoliston hyvinvointiin perustuva Syö Hyvä Olo-kirja on täynnä vatsaystävällisiä ohjeita. Kirja kertoo siitä miten raaka-aineita lisäämällä päivittäiseen ruokavalioon voidaan vaikuttaa suoliston normaaliflooran toimintaan, ja miten tasapaipainossa oleva suoliston floora voi vaikuttaa psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiimme.
Oma suoleni ärtyilee välillä, ja kirjassa on juuri sellaisia reseptejä joita noudattamalla voin välttää ikäviä vatsapuruja. Kirjan alussa on myös hyvä suolen hyvinvointiin liittyvä infopaketti.
Hapatetun kookosjugurtin ohje löytyy kirjasta |
Kirjan ohjeita täydentävät kauniit kuvat, ja olenkin löytänyt kirjasta monta sellaista ohjetta joita tulen vielä kokeilemaan. Hapattaminen eli fermentointi on nykyään taas suosiossa, ja kirjasta löytyy monta fermentointiin liittyvää ohjetta.
Tein kirjan ohjeella kyssäkaalislaw-raastesalaattia, mutta minun piti jonkun verran muuttaa ohjetta ,. sillä yksi aineksista on piparjuuri, jota inhoan. Jotta salaattiini tulisi hieman poltetta, laitoin piparjuuren sijaan chilihiutaleita, ja lisäsin hieman porkkanan ja kyssäkaalin määrää, mutta laitan tänne ohjeen suurinpiirtein sellaisena kuin se on kirjassa. Salaatti on ihanan raikas, ja tällaiselle kaalifanille juuri sellainen mistä pidän. Ohjeessa on käytetty mm. fenkolinsiemeniä joita itsekin käytän kaalisalaateissa, sillä niitä lisäämällä voi välttää kaalien aiheuttamaa turvotusta ja ärsytystä.
Kyssäkaalislaw
- 1 keräkaali (noin 500 gr)
- 1 kyssäkaali (noin 400 gr)
- 2 porkkanaa
- 50 gr piparjuurta
- 2 salaattisipulia
- 1 nippu tilliä ( laitoin kourallisen)
- 1 luomusitruuna
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl kuminansiemeniä
- 2 dl majoneesiä (vegaani majoneesi kirjan ohjeissa: itse käytin kaupan vegemajoneesiä , ja paljon pienemmän määrän)
- 2 rkl omenasiiderietikkaa
- suolaa maun mukaan
- Pese kaalit ja juurekset. Raasta kyssä-ja keräkaali, porkkana ja piparjuuri. Silppua salaattisipuli ja tilli pieneksi.
- Huuhtele luomusitruuna, raasta kuori ja purista mehu.
- Jauha siemenet morttelissa ja laita sekaan kuoriraaste ja mehu. Lisää tilli, majoneesi ja omenasiiderietikka, ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Sekoita kaikki kasvikset keskenään suuressa kulhossa, ja lisää joukkoon kastike. Mausta suolalla ja tarjoile.
Anna Sarmasto ja Tara Junker, Syö Hyvä Olo-kirjan viehättävät tekijät.
Kuulostaa hyvälle tuo salaatti...Pakko testata :)
VastaaPoistaMelissa, Tosi hyvää, olen tehnyt jo pari kertaa (ilman piparjuurta;D)
PoistaLåter mycket gott!
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä tuo salaatti!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Jael <3
Such a fresh and lovely salad! I wish I could get a copy of that book too. It sounds very inspiring. :)
VastaaPoistaKiva resepti. Täytyypä tutustua tuohon kirjaan :)
VastaaPoistaNyt täytyy tunnustaa, että en ole ikinä ollut mikään kaalin ystävä. Ehkä se johtuu siitä, että minun kaalituntemukseni liikkuu valkokaali-punakaali -akselilla. En ole tainnut edes maistaa kyssäkaalia koskaan! Täytyy ehdottomasti kokeilla näitä sinun kaaliohjeitasi. Erityisesti tuo aiemmin postaamasi tahini-kaalijuttu kuulostaa ihan järisyttävän hyvältä. :-)
VastaaPoistaOoh, kyssäkaalilaw, mutta miksipä ei, täytyykin testata :).
VastaaPoistaTämä olisikin hyvä keino lisätä kaalin syömistä! Kiitos kivasta ohjeesta ja hyvästä kirjavinkistä :)
VastaaPoista