keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Kevään 2019 kolmiopikkuleivät

Kuva ei tee oikeutta  hamantaschen-pikkuleivilleni,   sillä  kuvasin tämän  huonossa valaistuksessa
kännykällä
Nyt on se aika täällä jolloin  kolmion muotoisia täytettyjä pikkuleipiä näkee täällä joka paikassa.  Nämä Hamanin korvat tai Hamantaschen-pikkuleivät liittyvät  Purim-juhlaan,  jota vietetään huomenna. Kolmiopikkuleivät  tehdään yleensä hyvästä murotaikinasta,  ja klassisin täytte on  tehty unikonsiemenistä, mutta  näihin käy mikä täyte tahansa.     Vuosien aikana olen tehnyt lukuisia versioita näistä ihanista pikkuleivistä; esim. viime vuonna käytin niihin mm. piparitaikinaa.  Muutama vuosi sitten pikkuleipäni olivat sitruunankeltaisia  sekä gluteenittomia,  ja vuonna 2015 tein vaaleanpunaisia kolmiopikkuleipiä.  

Tällä kertaa kotikadullani asuva ystävä pyysi minua valmistamaan hänelle hyviä kolmiopikkuleipiä, jotka hän halusi viedä tutuille.    Täällähän on tapana antaa   purim-juhlan aikana  ruokalahjoja,  jotka yleensä ovat makeita. Tein ensin tosi hyvältä ja murealta kuulostavan  1-2-3-taikinan,  johon tulee 1 osa sokeria, 2 osaa voita  ja 3 osaa  jauhoseosta,  jossa vehnäjauhoa,  mantelia ja Maizenaa, sekä kananmunaa. (minulla oli 100 gr sokeria, 200 gr voita ja 300 gr jauhoseosta, jossa oli 250 gr vehnäjauhoa, 25 gr jauhettua mantelia ja 25 gr Maizenaa).    Taikinasta tuleekin ihanan mureita pikkuleipiä , ja laitoin taikinan pakastimeen odottelemaan.  Taikina ei kuitenkaan ollut niin helposti käsiteltävää,   joten päätin valmistaa uuden taikinan,  ja säästää tuon 1-2-3-taikinan piirakkaa varten.

Toinen taikina oli sitten tällainen: 100 gr huoneenlämpöistä  voita,  60 gr tomusokeria,  200 gr vehnäjauhoa,  ½ tl leivinjauhetta,  1 kananmuna sekä ripaus hyvää vaniljauutetta. Tämä taikina oli helppotekoinen,  ja ensin sekoitettiin (yleiskoneessa tai monitoimikoneessa)  voi, jauhot, sokeri , leivinjauhe ja vanilja,  ja muna lisättiin vasta kun muut ainekset olivat sekoittuneet. Selvästikin helpommin käsiteltävä taikina kuin edellinen,  josta tosin tuli ne mureimmat kolmiopikkuleivät,  mutta tosi hyviä tuli tälläkin taikinalla.  Taikinan annetaan levätä  jääkaapissa vähintään tunnin,  mutta sen voi jättää jääkaappiin myös yön yli. Hamantaschenit paistetaan  170 asteen lämmössä, noin 15-17 minuutin ajan,  kunnes kolmioiden pinnat alkavat saada hieman väriä.
Lehamim-leipomon  (Breads Bakery New Yorkissa ) perus-hamantaschenit.  
Täytteitä tein peräti  3 erilaista:  Tummaa suklaata ja karamellisoitua  banaania,  valkosuklaata  ja hapankirsikkahilloa  sekä valkosuklaata ja maapähkinävoita.  Täytteet laitoin pursotuspussiin ,  ja pursottelin taikinaympyröiden keskelle.  Jos täyte on löysähköä,   kannattaa taikinaympyrät ensin sivellä kananmunanvalkuaisella, niin täyte pysyy hyvin kasassa. 

Ja jos joku teistä vielä haluaisi leipoa näitä Hamantaschen-pikkuleipiä, niin tällä videolla näytetään miten pikkuleivät täytetään ja taitetaan:)

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä leivonnaisia. Teki mieli heti keittää kupponen minttuteetä ja napata yksi leivos mukaan :)
    Ihanaa iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkuja. Viron reissulta juuri palanneena minulle tulee mieleen makeat leivonnaiset siellä. Tuskin edes ovat samanlaisia, mutta tällainen mielijohde. Maistuisi kyllä muutama kahvikupillisen kera.
    Kivaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Kuules: millaisissa leivonnaisissa oli viikunahilloa...kuvan nähtyäni luulin ensin näiden olevan niitä. Tai sitten sotken jo maat ja leivonnaiset. Mutta joka tapauksessa nämä täytyy kokeilla. Kiitos taas sinulle leivontainspiraatiota antavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. De ser så goda ut och mums vilka fyllningar! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
  5. Nuo ovat varmasti herkkua! Mukavaa torstaita❤

    VastaaPoista
  6. Ai mitä herkkuja :)
    Minäkin muistelen nähneeni joskus viikunatäytteisiä kolmiopikkuleipiä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...