torstai 4. joulukuuta 2008

Smoothie

Päivän smoothie oli tällä kertaa seuraava: pinaattia, granaattiomenaa,persimonia, mandariinia, sitruunamehua ja pellavansiemenjauhoa. Smoothien taustalla ovat seuraavat kasvit: leveässä terrakotan värisessä ruukussa on ananas ja käynnös on passionhedelmä. Ananaksen istutin elokuussa, laitoin vihreän osan multaan ja rupesin odottelemaan....siellä se pikkuhiljaa kasvaa, ensimmäinen kerta kun olen onnistunut ananaksen kanssa. Saapa nähdä, miten se jatkaa kasvuaan...

14 kommenttia:

 1. Nyt mä oon vähän kade, kun sulla kasvaa tuommoisia ihania, eksoottisia kasveja ihan kotona :-) Onnea vaan, että oot saanut ananaksenkin kasvamaan!

  VastaaPoista
 2. Hippu, yritin monta kertaa, leikkasin sen vihreän osan alapäästä osan pois ja laitoin ohjeiden mukaisesti veteen joksikin aikaa.Noin ne ei koskaan onnistunut mut sitten kun pistin sen suoraan multaan niin se onnistui! Varmaan onnistuis sisällä Suomessakin kun on aina tasaisen lämmintä.Mulla oli pikku appelsiini-ja sitruunapuiden alkuja Helsingissä, kasvoi tosi hyvin mutta taas täällä en ole niitä saanut onnistumaan!

  VastaaPoista
 3. ihanan näkönen ja kuulonen smoothie! varmasti herkullista ja raikasta! *vesikielellä*

  VastaaPoista
 4. Aika mieletöntä. En kyllä olisi osannut kuvitella, että tuommoisia hedelmäpuita voi kasvattaa Suomessakin (tosin en muutenkaan ole mikään puutarhaihminen :-)).

  Aika ihmeellistä, että ne eivät sitten siellä kasva, vaikka täällä kasvoivat. Luulisi, että siellä sitä lämpöä ja valoa on paljon enemmän. Mistähän mahtaa johtua... Tuliko niihin puihin hedelmiäkin?

  VastaaPoista
 5. Maamaa, noita smoothieita voi tehdä monta erilaista, your imagination is the limit...

  Hippu, sitruuna/appelsiinit kasvoi mulla Suomessa hyvin sen takia kun sisällä ympäri vuoden on aika tasainen lämpötila.Täällä ne on mulla sisällä, ei ole kunnon parveketta, ja lämpötilan vaihtelut sisällä on suuremmat.Mä luulen että se johtuu siitä.Ulkona ne kasvais paremmin.Ei niihin hedelmiä ehtinyt tulla, mutta oli kiva seurata niiden kasvua.

  VastaaPoista
 6. Ai niin vielä, ei niitä puiksi voinut kutsua, sellaisia pikkupuita kukkaruukussa, ihan siemenestä kasvatettu, kokeilepa..

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihana smoothie. Nyt kokeilen myös anannaksen kasvatusta. kun ostan tuoreen ananaksen. Eikö sitä vihreää lehteä sieltä päästä voi istuttaa.

  VastaaPoista
 9. Arleena, siitä vihreän osan alaosasta tulee leikata osa pois, niin että näkyy ne juuren alut,sellaiset pisteet, siellä. Ja sitten vaan laitoin sen multaan, kastellaan kerran viikossa, ei liikaa vettä.

  VastaaPoista
 10. Lista hankittavista tuotteista sen kun kasvaa. Ihania ruokia olet tehnyt, minakin tahdon tehda, joten kokkkaamaan..:)

  VastaaPoista
 11. Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla tuota sitruspuiden kasvatusta, mutta luulen kyllä että mulla ne kuolisivat, jos nyt edes itäisivätkään :-D

  VastaaPoista
 12. I love the sound of that smoothie with so much gorgeous fruit! Good luck with the pineapple, it looks good so far :)

  VastaaPoista
 13. Thanks so much Lorraine,your blog is among the best I have found:-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...