tiistai 13. tammikuuta 2009

Rucolapersiljapesto

KUVAT Pidän tosi paljon kaikenlaisista tahnoista, ja joskus teenkin kaikenlaisia kokeiluja tahnojen suhteen.Pesto on yksi lempitahnoistani,mutta pestoksi voi kutsua myös muita tahnoja , joihin ei varsinaisesti tule basilikaa. Tällä kertaa jääkaapissa oli rucolaa , joka taitaa olla sinappikaali suomeksi.  Tein siitä ja persiljasta pestoa, jossa pohjana oli saksanpähkinöitä. Saksanpähkinä on yksi terveellisimmistä pähkinöistä, siinä tosin on paljon rasvaa kuten pähkinöissä yleensä,mutta rasva sisältää terveellisiä omega-rasvahappoja.Tästä tuli oikein hyvää, ja parmesaanin puuttuminen ei häirinnyt lainkaan.

Rucolapersiljapesto

nippu rucolaa

nippu persiljaa

3/4 dl saksanpähkinöitä

2-3 valkosipulinkynttä

suolaa, mustapippuria maun mukaan (lisään ja maistan, en kirjoittanut määriä ylös)

1 dl rypsi –tai oliiviöljyä

1½ rkl oluthiivahiutaleita (ei välttämätön)

Hienonna ensin saksanpähkinät, lisää muut ainekset ja hienonna tahnaksi. Lisäsin B-vitamiinirikasta oluthiivaa, joka antaa tahnalle hieman juustomaisen maun. Oluthiivahiutaleita voi ripotella vaikka salaatin päälle.

17 kommenttia:

  1. Nyt taytynee ostaa paakaupungista rucolaa ja saksanpahkinaa.Noita herkkuja ei meilla ole.Tai taytynee taas tehda tutkimusmatka.Kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Pikkujutut:kiitos:-)Eikö teilläpäin käytetä paljon pähkinöitä?

    VastaaPoista
  3. Vau! Tata voin minakin tehda :) Taytyy ostaakin markkinoilta rucolaa ens kerralla. Saksanpahkinoita ja persiljaa on aina :)
    Missa asioissa sina tata erityisesti kaytat? Leivan paalle? Ruokiin?

    VastaaPoista
  4. Heli:tykkään käyttää leivän päällä, mutta se sopii hyvin esim. pastan kanssa.

    VastaaPoista
  5. Teetkö vain kasvisruokaa? Itse en syö punaista lihaa ja se joskus vaikeuttaa ruoanlaittoa, mutta sinulla on ainakin kasvisreseptejä!

    VastaaPoista
  6. Susadim:-) teen kyllä joskus kalastakin jotain, mutta lihaa en syö missään muodossa.

    VastaaPoista
  7. Sä oot kyllä tahnaekspertti, Yaelian :-)

    Noista pähkinöistä vielä... Mahtaisko sulla olla tietoa asiasta... kun oon asiaa aina miettinyt (ja ukonkin kanssa tästä kinastellut), että mikä pähkinöistä on se kaikkein terveellisin noiden rasvahappojen yms. suhteen? Entä cashewpähkinä, se ei taida kauhean terveellinen olla? Voisin mä nyt tämän asian selvittää itsekin, mutta ajattelin, että jos sinä sattuisit vaikkapa tietämään.

    VastaaPoista
  8. That looks beautifully vivid Yaelin! I agree walnuts are high in fat but it's good fat so that's the good kind :)

    VastaaPoista
  9. Hippu: mä olen aika paljon tutkinut asiaa pähkinöiden suhteen, ja mun tietääkseni juuri saksanpähkinät ja mantelit ovat sieltä terveellisemmästä päästä. Saksanpähkinän rasvaprosentti tosin on kovin korkea, mutta sen rasvaa pidetään erittäin terveellisenä.Kaikki pähkinät sisältävät paljon rasvaa,mutta niiden rasvojen koostumus on erilainen eri pähkinöillä.Cashewhän on itseasiassa siemen, ja jopa vähärasvaisempi kuin monet muut pähkinät, ja tästä rasvasta 75% on samanlaista terveellistä rasvaa kuin esim.oliviöljyssä. Cashew itseasiassa on hieman vähärasvaisempi kuin saksanpähkinä ja yllätys yllätys:manteleissa on enemmän rasvaa kuin saksanpähkinöissä sekä cashewpähkinöissä.Hasselpähkinöissäja pistaasipähkinöissä on yhtä paljon rasvaa kuin cashewpähkiöissä.Cashewpähkinä on vaan niin hyvä monessa asiassa kermaisen rakenteensa takia.

    VastaaPoista
  10. Lorraine: Thanks:-) That's why we should include nuts in our daily dier, at least in moderate amounts.

    VastaaPoista
  11. Voi suuret kiitokset, Yaelian, vastauksesta! Arvasin, että sulla on kyllä tästä asiasta tietoa :-)

    VastaaPoista
  12. P.S.
    Eihän se raska ole vaarallista..

    VastaaPoista
  13. P.S.
    Eihän se rasva ole vaarallista... tarkoitin.

    VastaaPoista
  14. Hannele:-)Eihän se rasva siinä olekaan vaarallista, paitsi linjoille.Rasva mikä rasva, läskiä kerääntyy kun liikaa sitä syö.
    Jag älskar pesto,jättegott tycker jag.

    VastaaPoista
  15. eras kuulu turkkilainen sydankirurgi(tehnyt amerikassa sydanleikkauksen eraalle entiselle amerikan presidentille) suosittelee ohjeissaan saksanpahkinan kayttöa paivittain. ei tietenkaan kilokaupalla. hanen aamiaispötaansa kuuluvat aina myös saksanpahkinat. taalla turkissa kaytetaan pahkinöita todella paljon. ainoa ongelma pahkinöitten kanssa ovat allergiat.

    VastaaPoista
  16. Sateenkaari: Taitaapa sydänkirurgi olla oikeassa.Täälläkin käytetään paljon pähkinöitä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...