tiistai 2. joulukuuta 2008

Kukkakaalia tahinikastikkeella

Tähän aikaan vuodesta kaalitarjonta on erinomaista täälläpäin, ja se innostaa tekemään kaaliruokia. Pidän kaikenlaisista kaaleista, varsinkin kukka-ja parsakaalista.
Seuraava resepti on helpohko , ja todella hyvää.
Kukkakaalia tahinikastikkeella
1 tuore kukkakaali tai pussillinen pakastettua kukkakaalia
suolaa , pippuria
pari rkl sitruunamehua
öljyä paistamiseen
½ dl vehnäjauhoa
1 kevätsipuli
tahinikastiketta (tahinitahna, sitruunamehu, valkosipuli, vesi ,persilja, suola ja pippuri sekoitettaan tahnaksi)
Jos käytät tuoretta kukkakaalia, pese se ja erottele kukinnat toisistaan. Laita astiaan, kaada kiehuvaa vettä kukkakaalien päälle, anna olla vedessä minuutin ja siivilöi.Jos käytät pakastettua kukkakaalia, tämä vaihe jää pois. Kierittele kukkakaalipalat vehnäjauhoissa, ja paista öljyssä kunnes kukkakaalipalojen pinnat ovat ruskeita ja rapeita. Palat saavat olla vähän kovia, al dente.Mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.Kaada tahinikastike kukkakaalipalojen päälle ja sekoittele. Koristele kevätsipulin palasilla.Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Kasvisruokia pitää nyt taas syödä, kun on tullut vähän liikaakin possua syötyä pikkujoulumenuussa.

    Kukkakaalista pidän erikoisesti

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Mäkin tykkään varsinkin kukkakaalista tosi paljon, mutta parsakaali unohtuu kyllä aina jotenkin jääkaappiin :-(

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja nayttaa tosi hyvalta.
    Mulla on kauhee nalka, enka millaan kuitenkaan jaksais tehda ruokaa. Toi sun kuvasi sai kylla veden kielelle! Olispa mulla kukkakaalia nyt kotona.
    Tata pitaa ehdottomasti tehda.

    VastaaPoista
  4. Arleena, Hippu, Susa kiitos:)
    Kukkakaali oli hyvää!Hippu, musta parsakaali on vielä parempaa.

    VastaaPoista
  5. Tosi herkun nakoista. Itsekin pidan paljon kukkakaaliruoista. Mutta voisitko selittaa mulle (ignoramus), mita tahini oikeastaan on? Siihen en ole talla tormannyt.

    VastaaPoista
  6. Anna, tahini on seesamisiementahna, puristettu seesamisiemenmassa siis.Sitä kyllä saa ihan kivasti Suomessa, isommissa marketeissa on, etnisissä kaupoissa jne. Se on aika paksua, ja siihen sekoitetaan nuo tuossa reseptissäni mainitsemat jutut, jolloin siitä saadaan paksua kastiketta. Veden määrällä voidaan säädellä sitä paksuutta.

    VastaaPoista
  7. Aaaaa! Kiitos kovasti tästä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...