sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Tahinipikkuleivät

Tahini (seesamitahna) on vuosia kuulunut jokapäiväiseen ruokavaliooni. Se on tosi hyvää eri muodoissa ja esimerkiksi vegaaneille se on hyvä kalsiumin lähde.Täälläpäin käytetään tahinia paljon ja sitä löytyy joka paikasta. Tahinia voidaan käyttää myös jälkiruuissa ja leivonnassa, ja tänään teinkin ihanan mureita tahinipikkuleipiä. Nämä pikkuleivät ovat todella helppotekoisia ja hyviä. Vegaanista margariinia käytettäessa ne ovat vegaaneille sopivia. Mureat tahinipikkuleivät (n.25 kpl)
100 gr margariinia (voita)
1 3/4 dl sokeria
1½ dl tahinitahnaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinpulveria
vaniljaesanssia/uutetta/tuoretta vaniljaa
Vispaa margariini ja sokeri vaahdoksi , lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä palloja, ja laita leivinpaperin päälle. Tasoittele pikkuleivät haarukan avulla. Pikkuleivät levenevät uunissa, joten älä aseta taikinapalloja liian tiheästi.Paista 200 C asteessa 15-20 min,kunnes ne saavat vähän väriä.Anna pikkuleipien jähmettyä; ne ovat hyvin murenevia kuumana, joten käsittele niitä vasta kun ne ovat jäähtyneet.
Tein myös pizzaa , jossa taikinana käytin aikaisemmin tekemääni pizzataikinaa.
Pizzan päälle laitoin cashew-ruohosipulilevitettä, munakoisoa, jota olin paistanut pannulla kannen alla,kunnes se oli aivan pehmeää, kirsikkatomaatteja sekä kuivattua oreganoa. Cashewlevite kuivuu kivasti uunissa, ja tämä vegaanipizza ei ollut yhtään hullumpi.

24 kommenttia:

  1. Juu nuo tahinileivat on tosi hyvia. Nam! Teen niita tosi usein. Alkuvispaukseen laitan kylla tahininkin jo mukaan.

    VastaaPoista
  2. Anumorchy: oli tosi ihania ja mureita! Ensi kerralla mäkin sitten laitan sen tehinan heti alussa.

    VastaaPoista
  3. Olipa taas mielenkiintoinen pizzatäyte! Mun täytyy varmaan tulla sulle oppiin :-D

    Tuosta tahinista en hirveästi tykkää, mutta noissa pikkuleivissä se saattaisi mennäkin ;-) Tosi murean näköisiä!

    VastaaPoista
  4. Moikka! Vasta nyt alysin tulla tanne! Hei tuo pikkuleiparesepti on tosi hyva, kokeilen vaikkapa heti ensi viikonloppuna! Meinasin naas tehda S-kekseja, mutta tama on hyva lisa niiden kanssa. Vahan uusiakin makuja. Hei kerrotko mulle miten nama Gazan jutut nakyy teilla arjessa jos mitenkaan. Meilla oli naas joskus suunnitelmissa matkustaa Tel Aviviin (mulla on siella myos koulukavereita) mutta uutiset on tietty turn off... :)

    VastaaPoista
  5. Eloveena, kiva kun poikkesit :-) Vastasin sun kysymykseen blogissasi.

    VastaaPoista
  6. Hippu :-) laitoin cashewtahnan pizzan päälle kun piti käyttää se loppuun ja se toimi ihan kivasti niiden munakoisojen ja tomaattien kanssa.

    Tehina teki noista pikkuleivistä tosi mureita.

    VastaaPoista
  7. mikäs siinä, hyvän näköisiä.

    VastaaPoista
  8. Hannele: kiitos

    Pikkujutut ;-)

    VastaaPoista
  9. Kylläpä sinulla on mielenkiintoisia ohjeita. En ole ikinä aikaisemmin kuullut tahinista.

    VastaaPoista
  10. Rita, tahinia saa Helsingin etnisistä kaupoista ja useista marketeistakin.

    VastaaPoista
  11. Nam, nuo pikkuleivät kuulostaa tosi herkullisilta! En yleensä ole mikään suuri keksien ystävä, mutta näitä täytynee kokeilla.

    VastaaPoista
  12. Elina,mä teen kauhean harvoin pikkuleipiä, mutta nämä oli hyviä ja helppotekoisia :-)

    VastaaPoista
  13. Voiko sitä tahinia tehdä itse sesamin siemenistä ja jos niin miten? Murskataanko ne vaan vai onko siinä muutakin seassa? Meiltä saa vain niitä siemeniä, olisi kiva hyödyntää niitä muutenkin kuin sellaisenaan leivän päällä.

    VastaaPoista
  14. Sirokko, olin ihan varma että sitä teilläpäinkin löytyisi. Mä olen joskus Suomessa jauhanut sitä itse, ei siitä yhtä hienojakoista tule sillä tavalla, mutta kyllä sellaistakin voisi näihin pikkuleipiin käyttää. Mulla on sellainen hyvä mylly joka jauhaa aika hienoksi siemenet.

    VastaaPoista
  15. Sirokko, siis unohtui sanoa että ei siinä tahinitahnassa mitään muuta ole kuin seesaminsiemeniä, että kyllä voi murskata/jauhaa tähän tarkoitukseen.

    VastaaPoista
  16. Omateikoiset pikkuleivät ovat hyviä, näyttävät pehmoisen suussasulavilta.

    VastaaPoista
  17. Arleena, seesamitahna teki näistä tosi mureita ja hyviä.

    VastaaPoista
  18. Olen naita joskus syonyt mutten ole koskaan itse tehnyt. Pitaapa napata tasta ohje. Kiitos!

    VastaaPoista
  19. tahinia saa joka marketista ihan täällä kehäkolmosen ulkopuolellakin ;) Jos sulla on enemmänkin tahiniohjeita, kun mulla on sitäkin möhnää kotona, kun se on niin kiintoisaa, niin suolaiset ohjeet olisivat kovin kiintoisia? siis ihan ruoka, en niinkään tarkoita pelkkiä leipomuksia. Vai onko niitä?

    VastaaPoista
  20. S. nämä oli hyviä, kannattaa kokeilla.

    Krisu, suolaisena käytetään paljon, mulla on aikaisemmin ollut tälläinen resepti http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2008/12/kukkakaalia-tahinikastikkeella.html

    Muitakin on, täytyypä laittaa....

    VastaaPoista
  21. Tein näitä ja tuli aivan mahtavia! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  22. Liisa:Kiva kun tykkäsit! Minustakin ovat tosi hyviä:)

    VastaaPoista
  23. Mitähän tuon vehnäjauhon tilalle voisi laittaa?. Kysyn nyt kuitenkin, vaikka tuskin löydän tänne uudelleen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...