maanantai 18. toukokuuta 2009

Pähkinäiset vegaaniset omenakanelipikkuleivät

Cookies 1

Täällä on nyt hurjan kuuma, kuten jo mainitsin aikaisemmassa smoothiepostauksessa.Tänään on lähes 40 astetta,ja eilenkin oli tosi kuumaa. Huomenna pitäisi lämpötilan jo normalisoitua,kun aavikolta puhaltelevat kuumat tuulet jatkavat matkaansa jonnekin muualle. Keittiössä ei tee tietenkään mieli tehdä mitään,mutta eilen illalla teki ihan kauheasti mieli jotain makeaa ja mitään valmista sellaista ei ollut. Mutta raaka-aineita sellaista varten kyllä riittää, sillä jääkaappi on täynnä pähkinöitä (pidän niitä jääkaapissa lämpimän ilman koittaessa) ja kuivia hedelmiä ja sen sellaista löytyy myös kaapeista. Halusin myös hieman pienentää pähkinävalikoimaani, sillä niitä oli kertynyt aika paljon ja nekin pitää tietyn ajan kuluessa käyttää pois. Pähkinöitä tykkäänkin käyttää kaikenlaisiin tarkoituksiin,kuten pähkinämaitoon, kermaan ,tahnoihin ja tietenkin leivontaan.

Aikaisemmin olen tehnyt useasti pähkinäisiä pikkuleipiä elävän keittiön oppien mukaisesti (elävän keittiön opettajani soittikin eilen ja kysyi tulenko seuraavalle kurssille, mutta pahus kun se on juuri samaan aikaan kun joogatuntini, niin oli pakko kieltäytyä), ja nytkin tein etupäässä pähkinöitä sisältäviä pikkuleipiä, jotka myötäilevät elävän keittiön kursseilla oppimiani namusia.

Pähkinäiset omenakanelipikkuleivät

  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • ¾ dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl tahini seesamitahnaa
  • 4 isoa medjoul taatelia tai vastaava määrä pienempiä taateleita
  • ½ rkl kanelia
  • 1 omena paloiteltuna(käytin vihreää hapokasta Granny Smith omenaa)
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia, taatelisiirappia tai muuta siirappia (itse käytin pelkästään omenista tiivistettyä siirappia)
  • 1 ½ rkl sokeria (käytin ruokosokeria)

Jauha ensin pähkinät monitoimikoneessa, lisää kookos, kaurahiutaleet, pellavansiemenrouhe, ja anna käydä kunnes kaikki on hienontunut. Lisää tahinitahna, taatelit,anna käydä muutaman kierroksen kunnes taatelit ovat hienontuneet ja lisää muut ainekset..Anna käydä kunnes tuloksena hieno massa.

taikinavuokaKäytin tähän silikonivuokaani,jossa kukanmuotoiset kolot 15 isolle pikkuleivälle .Yhtä hyvin voi massasta ottaa lusikalla ja muotoilla ne leivinpaperin päällä.Massa tosin on hieman tarttuvaa,joten kostuttele hieman käsiä kun muotoilet ne. Koska massa sisältää enimmäkseen pähkinöitä, jotka palavat herkästi, tulee pikkuleipiä paistaa ihan miedossa lämmössä.. 120 C astetta noin 20-30 minuuttia uunista riippuen ja uuniluukun on hyvä olla hiCookies 2eman raollaan. Tarkista myös välillä etteivät pikkuleivät pala reunoistaan. Tein nämä miniuunissani,ja paistamisen aikana puhuin puhelimessa jolloin unohdin ne hieman liian pitkäksi aikaa uuniin, ja kuten kuvasta näkyvät, tuli niihin pikkuisen liian paljon väriä.Erittäin hyviä ovat kuitenkin! Pikkuleipien tulee antaa jähmettyä ja sen jälkeen säilyttää kylmässä. Nämä ovat todella energiapitoisia ja sopivat hyvin välipalaksi vaikka urheilusuorituksen jälkeen.

16 kommenttia:

  1. Huh miten kuuma siellä!
    Vaikea kuvitella, kun itse istun kananlihalla (sisällä on KYLMÄ!) ja ulkona on harmaata ja sateista ...
    Namin näköisiä pikkuleipiä!

    VastaaPoista
  2. Nam nsm, voi miks mä asun niin kaukana!!!

    VastaaPoista
  3. 40 astetta on kyllä kuuma - tällä hetkellä tosin kelpaisi hyvin edes (tai juurikin vain) hetkeksi!
    Nämä ovat varmasti maukkaita pikkuleipiä! Voisikin tehdä pötköiksi niin saisi omatekoiset energiapatukat :)

    VastaaPoista
  4. MaaMaa:Nyt onneksi vähän laski lämpötila, palataan normaaliin hiljalleen.Kiitos! Tosi hyviltä maistuvat nämä..

    Allu:-)

    Susa: Kiitos ja maistuikin namille.

    Patalintu: 40 astetta on kyllä sen verran kuuma että....mutta jos on kuivaa sen kestää vielä jotenkin, kosteuden kanssa se olisi jo helvetillistä.Nyt laski jo ja on vain 29 astetta...
    Ovat tosi maukkaita ja sopivatkin hyvin energiapatukoiksi. Ja ei paljon sokeria kuten huomaat;makeus tulee taateleista ja muista jutuista.

    VastaaPoista
  5. Apua, mä en selviäisi siellä hetkeäkään. Hirveä lämpö!

    Piti oikein erikseen katsella, että pikkuleipiä vai pikku leipiä. Pikku leipien näköisiä pikkuleipiä :) Varmasti hyviä.

    VastaaPoista
  6. Jams:Onneksi se lämpö laski jo ja on enään noin 25 astetta tällä hetkellä,vaikka sekin on iltalämmöksi mulle liikaa...

    On ne pikkuleipiä, siis ihan pieniä ovat,vaan vähän korkeita kun tuolla muotilla tulee sellaisia.

    VastaaPoista
  7. They look so delicious and healthy! I'd love to try these Yaelin!

    VastaaPoista
  8. delicious indeed, nu ligger jag efter i recpetprövningen...även smoothien låter så god..godnatt!

    VastaaPoista
  9. Lorraine: thanks:-) These are easy to make and yummy!

    Sara:-)

    Hannele:Kiitos:-)

    VastaaPoista
  10. Oijoi, varmaankin tosi ihania! :-) Tyhmä kysymys: miksi pidät pähkinöitä jääkaapissa; pilaantuuko ne huoneenlämmössä kuumalla nopeammin tai jotain...?

    VastaaPoista
  11. Hippu: Kiitos:-)Ei mikään tyhmä kysymys ;-) Mä pidän niitä lämpimän sään koittaessa jääkaapissa, koska pähkinöissä on paljon rasvaa,joka voi helposti härskiintyä lämpimässä. Ainakin mä luulen niin...

    VastaaPoista
  12. Kiitos, Yaelian. Hyvä vinkki ja varmaan pitää ihan paikkansa! Täytyypä siirtää pähkinät keittiön hyllyltä viileämpään.. :-)

    VastaaPoista
  13. Tosi hieno kakkublogi. Kivoja reseptejä, täytyy tulla kurkistelemaan uudemmankin kerran ^_^ !

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...