maanantai 20. heinäkuuta 2009

Tomaattichilisalsa



Täälläpäin usein tarjottava tomaattichilisalsa on vuosikausia kuulunut suosikkeihini. Lähellä kotiani olevassa falaffelipaikassa saa tätä salsaa lisätä falaffeliannoksensa joukkoon niin paljon kuin haluaa.  Salsa on helppotekoinen  ja ihanan makuista!

salsan valmistus

 Tomaattichilisalsa
-3 tai neljä suurta tomaattia
-puolikas vihreä chilipippuri
-2 valkosipulin kynttä
-1 rkl sitruunamehua
- 3-4 rkl oliiviöljyä
-suolaa maun mukaan




Raasta tomaatin raastimen karkealla puolella.Tomaateissa on paljon nesteitä,joten tomaattiraaste laitetaan raastamisen jälkeen lävikköön, ja annetaan olla siellä,kunnes suurin osa nesteistä on  poistunut. Jäljellä oleva neste on hyvää tuoretta tomaattimehua.Nestettä voi tietenkin myös käyttää ruoanlaittoon.Lisää pieneksi pilkottu chilipippuri (poista siemenet pippurista ennen paloittelemista) tomaattiraasteen joukkoon.Lisää myös murskatut valkosipulin kynnet, sitruunamehu, suola sekä oliiviöljy.Sekoita seos ja anna vetäytyä jonkun aikaa,jolloin maut tasoittuvat.

mehu

Tomaattimehunesteeseen lisäsin
suolaa ja pippuria, sekä pari tippaa
sitruunamehua. Oli raikas tomaattimehu, nam!

nakkari


Tämä salsa on tosi ihanan makuista!
Sitä voi syödä ihan noin vain, käyttää lisäkkeenä vaikka kalan kanssa, salaateissa ja leivän päällä. Esim.hapankorpun päälläkin se on tosi hyvää!

13 kommenttia:

  1. Aivan, salsa täytyy EHDOTTOMASTI tehdä itse. Kaupan purkkiversiot eivät ole mistään kotoisin. Itse olen tehnyt vähän vastaavaa, tosin laitan sinne usein lisäksi hieman tuoretta minttua (sopii todella hyvin) ja käytän limemehua sitruunamehun sijaan. Maistuu loistavalta esimerkiksi tonnikalan kanssa, tai tietysti dippinäkin.

    VastaaPoista
  2. Tama nayttaa hyvalta ja varmasti parempaa kuin kaupan. Saako Israelista muuten suomalaisia hapankorppuja? Taalta saa, montaa eri makuakin :)

    VastaaPoista
  3. Dea:OIkeassa olet, kannattaa tosiaankin tehdä kotona itse.Tämä kyseinen salsa on siinä mielessä erilainen,että tomaatit raastetaan ja se kuoriosa ei tule lainkaan mukaan,jä tämä vaikuttaa myös itse salsan rakenteeseen.Minttua voisikin hyvin lisätä. Tähän täällä yleensä käytetään sitruunaa, koska kesäisin täältä ei saa limeä,ja talvellakin joutuu sitä metsästämään kunnolla.....

    Anna:.Tämä salsa on tosi hyvää! Juu,täältäkin saa niitä maustettuja hapankorppuja:monivilja, valkosipuli, korianteri,mutta itse tykkään eniten ihan originalmausta.

    VastaaPoista
  4. Jänskä ajatus tuo tomaattien raastaminen salsaan. En ole tullut tuota ajatelleeksikaan! Tämä on varmasti parempaa ja terveellisempää leivän päällä kuin mun ainainen juustoni... :-)

    VastaaPoista
  5. Raikkaalta kuulostaa ja tietysti sopii kokojyväpatongin päälle (meillä).

    VastaaPoista
  6. Hippu>Tuo raastaminen ja kuorien poisjättäminen tekee siitä tosi hyvää, ja hyvin sopii leivän päälle!

    Hannele:-)

    Arleena:kokojyväpatongin kanssa olisikin hyvää!

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa ihanalta! Minusta on myös ihana tehdä itse kaikenlaiset dipit, että varmasti tietää mitä niissä on. Makukin on ihan eritavalla tuore ja raikas. Salsaa en muista ainakaan tehneeni mutta koska sitä kuluu, pitäisi kyllä koittaa. Mulle oli kans aivan uutta tomaattien raastaminen, jostakin syystä ei ole käynyt edes mielessä ;) Ihanan suoraviivainen resepti minullekin :)

    VastaaPoista
  8. Oikea kesäherkku: helppoa ja hyvää, NAM!

    VastaaPoista
  9. Risulinna:Salsojen kotona teko kannattaa ehdottomasti, paremman makuisia ja takuulla tietää mitä ne sisältävät!

    Krisu:-) juu, helppoa ja hyvää!

    VastaaPoista
  10. ÄLSKAR den här sortens salsa...
    har precis ätit god majadra med aubergine sallad etc. mhm.

    VastaaPoista
  11. Tollasta määkin tykkään tehdä leivän päälle ja lisukkeeks.Jos teen leivän päälle ni kaikki vaan sekasin sauvasekottimessa..Joskus jätän oliiviöljynkin pois..ihan hyvää silti.(tomaatti,valkosipuli,sitruuna,punasipuli usein pääosassa)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...