torstai 3. joulukuuta 2009

Hedelmärullia kuivurilla


Tein taas kuivurille hedelmärullia.Aikaisemmassa postauksessa kutsuin niitä nahkoiksi,mutta kyllä rulla nimenä on parempi vaihtoehto.  Kuvassa on kolme erilaista rullaa: vasemmalla passionhedelmä-cashewpähkinärulla, sitten mansikkajugurtti rulla ja banaani-cashew-rulla.


Laitan tänne ylös pari sääntöä,jotka on hyvä muistaa kun tekee tällaisia rullia kuivurilla.

 1. Öljyä kevyesti kuivurin kiinteä pohja tai leivinpaperi ennen kuin laitat siihen kuivattavan nestemäisen ruuan.
 2. Soseuta marjat tai hedelmät niin,että syntyy paksuhko sose.
 3. Tasoita hedelmä(tämä pätee myös vihanneksista tehtyihin rulliin)sose tasaiseksi kiinteälle pohjalle.
 4. Rullat kuivuvat nopeammin pyöreän kuivurin reunaosista kuin keskeltä,joten jos voi,kannattaa laittaa reunoille paksummat kerrokset.
Passionhedelmärullassa oli siivilöityä passionhedelmäsosetta (jätin siemenet pois)agavea, sekä jauhettua cashewpähkinää. Mansikkarullassa oli mansikoita ,sitruunamehua, agavea sekä tavallista jugurttia, ja banaanirullissa oli banaania,vaniljaa ja cashewjugurttia.

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista tuo kuivurilla tuollaisten tuotteitten tekeminen.Tosi mukavia pikkuvalipaloja.

  VastaaPoista
 2. You're killing me! Mun kuivuri tulee vasta ens viikolla! Ihan kun ei muutenkaan malttais olla ajattelematta niitä ihanuuksia mitä sitten saa.. =) Tiedä sitten onko edes hyvä laite, Stocklin metallinen vempain. Ainakin on raw, kun saa säädettyä 20-70 astetta.

  VastaaPoista
 3. Sateenkaari:Noista rullista tulee kuin makeisia ja voi vaihdella eri makuja.Kiva tuoda tuliaisiksi,kuten tein tuon mansikkarullan kanssa.Ja siitä tykättiin:-)

  Aletheia:Kiva kun sun kuivuri tulee ihan kohta!Toivottavasti on hyvä laite,mun laitteessa lämpötilat ovat 30-60 astetta.

  VastaaPoista
 4. Hih, nyt en kyllä yhtään osaa kuvitella miltä nuo maistuisivat =), mutta tosi hauskalta vaikuttavat ja ihanan näköisiä!

  VastaaPoista
 5. Mia Lucia:Maistuvat vähän kuin toffeemaisilta karkeilta...

  VastaaPoista
 6. Voiko noita siis tehdä ihan tavallisella kuivurilla?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi:Olen tehnyt näitä ihan tavallisella kuivurilla, sellaisella pyöreällä.

  VastaaPoista
 8. Hei,
  Minua kiinnostaisi tehdä noita rullia, mutta minkä verran laitan esim. tuohon mansikkarullaan mansikoita, sitruunamehua ja jugurttia?

  VastaaPoista
 9. Hei Anonyymi:Huomasin tämän vasta nyt,kun en pysty näkemään jos on tullut kommentteja aiempiin postauksiin.En ihan kirjoittanut määriä ylös,mutta mansikoita oli rasiallinen,kai siinä 250 gr. muistaakseni 2 pientä purkkia maustamatonta jugurttia,sitruunamehua ihan pikkasen ja sitten agavea muistaakseni pari ruokalusikallista.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...