sunnuntai 15. elokuuta 2010

Täytetyt paprikat ja muutos ruokavaliossa

Olen tekemässä toistaiseksi jonkinlaisia muutoksia ruokavaliooni,ja ylläolevat täytetyt paprikat (raw)syntyivät sitä ajatellen.Paprikat ja muutkin kasvikset, paitsi porkkana ja punajuuri, ovat myös tämän muutosajan aikana onneksi sallittuja.

Täytetyt paprikat (6 puolikasta)
  • 3 punaista paprikaa
  • 1 kyssäkaali tai puolikas pieni kukkakaali
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 1 rkl oluthiivaa
  • nippu persiljaa
  • nippu korianteria
  • kourallinen ruohosipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa,mustapippuria ,paprikaa,yrttimaustetta
Halkaise paprikat keskeltä,ja poista valkoiset osat sekä siemenet.Laitoin jokaisen paprikan 2 osaan,sillä valmistin ne kuivurissa,jossa minulla on yksi ylimääräiin rengas joka asetetaan kuivurin kerroksen päälle,näin siinä voi tehdä myös hieman korkeampia juttuja.Mutta liian korkeita ruokia siinä ei voi tehdä....Olin suunnitellut käyttäväni täytteeseen kukkakaalia,mutta koska kaupan kukkakaali oli tänään tosi surkean näköistä ,käytin tähän jääkaapissa olleen kyssäkaalin,joka toimikin tässä ihan kivasti. Laita täytteen ainekset monitoimikoneeseen,ja käytä konetta,kunnes massa on murumaista. Täytä paprikat täytteellä.
                                         Kastike

  • 1 punainen paprika
  • 1-2 keskikokoista tomaattia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 4-5 aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • loraus balsamicoa tai omenaviinietikkaa
  • suolaa,pippuria
Valmista kastike:laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha kastikkeeksi.Laita kastiketta paprikoiden alle ja lusikoi sitä myös niiden päällä.Kuivata kunnes paprikat ja täyte ovat pehmentyneet.Kastike kuivuu kokoon,ja saa ihanan täyteläisen,syvän maun kuivurissa. 

Miksi ruokavalion muutos?
3 vuotta sitten jätin pois eläinperäiset tuotteet ja innostuin raakaruoasta.Kävin parilla kurssilla täällä,ja opin paljon netistä  ja alan ihmisten kanssa jutellessa.Muistissa oli myös teini-iässä tapahtunut tutustuminen Ann Wigmoren oppeihin. Täyttä raakuutta kesti 6 kuukautta,ja jo sinä aikana alkoi paino nousemaan jonkun verran. Puolen vuoden jälkeen söin edelleenkin suurimman osan ruuastani raakana,mutta söin joskus myös kalaa ja vuohenjugurttia ja juustoa.Suurin osa ravinnostani on kuitenkin ollut ,ihan tähänkin päivään asti,aika lailla raakavoittoista.Mutta kas kummaa,olen lihonut yli 10 kiloa sinä aikana,mikä ei lainkaan kuulosta loogiselta: minähän syön terveellisesti ja kevyesti;miten ihmeessä paino vaan jatkuvasti nousee vaikka juon vihreitä smoothieita ja salaatteja ja idätettyä quinoaa ja tattaria ja pähkinöitä?Jopa syömättä jättäminen ei ole auttanut,paino vaan nousee....Olen ollut aika epätoivoinen,sillä en ole ymmärtänyt,miten ajoittaisesta melkein paastoamisesta huolimatta vain lihoan.Kesän alussa sain kuulla ystävältäni kuvassa näkyvästä kirjasta "The Metabolism Miracle" Ystäväni on laihtunut tämän avulla jo useita kiloja ja voi paljon paremmin kuin ennen. Kirjan kirjoittajan,ravitsemusterapeutti Diane Kressin mukaan on olemassa kahden tyyppistä metabolismia:55 % ihmisistä kuuluvat Metabolismi A:n luokkaan mutta loput 45 % kuuluvat tuohon B-luokan metabolismiin,jolloin haima ja insuliinin eritys toimivat eri tavalla kuin suurimmalla osalla ihmisiä. Lukiessani kirjaa huomasin monen kohdan koskevat itseäni,ja nyt sitten olen aikeissa aloittaa 3-osaisen ohjelman Kressin oppien mukaan. Ensin 8 viikon ajan pidetään hiilhydraatit minimissä,ja ruokaa pitää myös syödä vähintään 5 tunnin välein(juuri tätä en ole tehnyt,vaan välit ovat joskus olleet jopa yli 10 tuntia...) Toisessa vaiheessa terveellsiä hiilihydraatteja lisätään ruokavalioon,ja niitä on silloin pakko syödä tietyin välein. Näin saadaan elimistö toimimaan paremmin,sillä ainakin omani ei näytä toimivan tarpeeksi hyvin,jos pelkkä salaatin syöminenkin lihottaa. Tämä ei ole myöskään mikään Atkins-dieetti,sillä käytettävien rasvojen tulee olla kevyitä.
Aion edelleenkin jatkaa niin,että suurin osa ruokavaliosta on raakavoittoista,mutta joudun jättämään monet asiat toistaiseksi pois,kuten:
hedelmät,kaikenlaiset viljat,myös idätetyt (quinoassa ja tattarissa esimerkiksi on hurjasti hiilihydraatteja)
Sen sijaan voin edelleenkin syödä   (klikkaa kuva suuremmaksi)pähkinöitä,siemeniä,vihanneksia paitsi herneitä,porkkanaa ja punajuurta,ja proteiinia saan tofusta ja soijatuotteista.Varmaankin laitan tänne myös raporttia siitä,auttaako tämä vaihe mitenkään vai ei.

40 kommenttia:

  1. Jään kiinnostuneena odottamaan raportointiasi.

    VastaaPoista
  2. Todella yllattavaa etta paino nousee noin kevyen tuntuisella ruokavaliolla nonikin paljon. Onnea uuteen kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Unelma;minäkin jään odottelemaan mitä tapahtuu.Aloitan parin päivän kuluttua,kunhan saan kaapissa olevat tuoreet hedelmät syötyä ensin pois...

    Anu;Se siis riippuu tyypistä,eli onko metabolismi A vai B. Suurimmalla osalle ei näin käy, mutta mulle kävi näin.Pitää opetella syömään myös 5 tunnin välein,,,,

    VastaaPoista
  4. Olipa jännä kulla tuo juttu. Ei mitenkään uutta sinäänsä, koska jos kahlaa näiden vege ja muiden parsan purijoiden juttuja vuosien jälkeen, niin aina ei ole kovin mairittelevia juttuja.

    Mutta siis mielenkiinnolla odottelen jatkoa tälle.

    T: Myy

    VastaaPoista
  5. Täytetyt paprikat ovat namia!

    Mutta juu, olenkin seurannut että hurjan terveellisesti syöt, ei taitaisi minusta olla kumpaakaan ruokavalioon. IHAN pakko saada kunnon pitsa tai roskaruoka-ateria joskus, leivonnaisista puhumattakaan.. ;D

    VastaaPoista
  6. On tärkeää syödä usein ja vähän vähemmän kerrallaan, näin olen oppinut. Syönkin vähintään kolmen tunnin välein jotain. Mutta pitäisi vaan kiinnittää huomiota enemmän siihen, että MITÄ syön.. Mutta siis, tämä vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Ja tällainen kokeilu vaatii sen, että on suht tasainen arki, ja mielllään kotioloissa. Matkoilla ei kokeilu onnistu.

    Kerrot varmasti lisää myöhemmin.

    VastaaPoista
  7. Myy:Aika yksilöllistä varmaan kaikilla,riippuu siitä.Jos pitää huolta,että saa kaikki ravinteet ruuasta,niin kasvisruokavalio on ihan hyvä.Ongelmana ovat makeat ja hiilarit;etenkin jos on tuota B metabolismityyppiä,kuten selvästi näyn olevan.

    Hanna;roskaruuan perään en ole koskaan ollut,vaikka voi pizzatkin sitä olla;D

    Sooloilija:Olen kyllä tuon tiennyt,mutten noudattanut.Huonosti olen pitänyt kiinni,ja on voinut olla jopa 15 tuntia aterioiden välissä.Näköjään ei sovi mulle,joten joudun nyt syömään sitten useammin ja totuttelemaan siihen.Mulla onkin pähkinäpussi laukussa koko ajan,jos sattuu menemään yli ajan.Matkoilla tosiaankin voi olla vähän hankalempaa tuollaisen noudattaa tuollaista rytmiä.

    VastaaPoista
  8. Jos hiilareita ei syödä paljoa ja rasvaakin vältetään, niin nojaako tämä ruokavalio sitten proteiinin syömiseen? Vai onko tavoitteena vain kalorivaje tuon ensimmäisen 8 viikon ajan?

    VastaaPoista
  9. Voi kamala! Mistä tietää käytännössä kuuluuko A- vai B-luokkaan??? Jotain yleisi ominaisuuksia kai täytyy olla, kun tunnistit itsesi monesta kohtaa.

    VastaaPoista
  10. Tiina;tässä ei lasketa kaloreita,vaan ensimmäisen 8 viikon kohdalla jokaisen 5 tunnin jakson aikana enimmäismäärä hiilareita on 5gr. Muuten voi syödä ihan normaalisti,kunhan ei tuota hiilarimäärää ylitetä ja pidetään kiinni siitä,että ei tule liian suuria välejä.Itse asiassa kirjassa kehoitetaan syömään näin:aamupala,välipala,lounas, välipala,illallinen,ja vielä ennen nukkumaanmenoa jotain.

    Anonyymi:No jos yrittää vaikka kuinka laihduttaa perinteisin menoin ja vain lihoo,niin sekin on aika hyvä parametri....väsymys ja himo hiilareihin ovat myös oireita.

    VastaaPoista
  11. Kannattaa kokeilla. Sitten on paljon viisaampi.

    Se on ainakin hyvä että syö terveellistä ja monipuolista ravintoa. Hitsi muuten että alkoi tehsä mieli punajuurta kun sen mainitsit (kiellettynä) :)

    VastaaPoista
  12. Eli siis rasvan ja proteiinin osuutta ruoasta nostetaan jotta saadaan syötyä tarpeeksi energiaa? Vai pidetäänkö ne ennallaan, jolloin tulee energiavajetta?

    Anteeksi tällainen tenttiminen, mutta uteliaisuus vaivaa. ;)

    Minusta on tärkeämpää se että saa pidettyä hiilarit matalana kuin se että syö sen 5 ateriaa päivässä. Joskus olen itse yrittänyt syödä usein ja vähän kerrallaan, mutta "jatkuvasta" syömisestä tuli vain huono olo.

    Tervetuloa VHH-maailmaan! Ensimmäisten viikkojen aikana saatat potea päänsärkyä ja fyysista väsymystä, mutta kunhan kehosi tottuu polttamaan rasvaa sokerin sijaan, olosi helpottuu.

    VastaaPoista
  13. Yritin jo aiemmin kommentoida, mutta viesti hävisi jonnekin. Eli mielenkiintoiselta ja haastavalta kuulostaa kokeilusi. Kuulun itse niihin ihmisiin, jotka raakavoittoiseen ruokavalioon siirryttyään joutuvat huolehtimaan pikemminkin siitä, ettei paino lähde laskusuuntaan. Siksi onkin ollut yllättävää lukea viime aikoina useista blogeista saman suuntaisia kokemuksia kuin sinulla. Toivottavasti dietti auttaa! Siinä mielessä huomaan olevani Kressin kanssa samoilla linjoilla, että syön aika tiheästi. Olen muissakin yhteyksissä lukenut, että aineenvaihdunta pysyy näin käynnissä, mikä on hyvä juttu. Odottelen raporttejasi mielenkiinnolla. Ai niin ja ihana paprikaohje!

    VastaaPoista
  14. Rita;niin sitten ainakin tiedän,onko tuo mulle,mikään muu kun ei ole auttanut...Ja monipuolisuus ravinnnon suhteen onkin tärkeää.

    Tiina;Piti ensin ihan googlettaa,mikä tuo VHH oikein onkaan;D Lihansyöjillä on helpompaa tietysti;itse syön kalaa ja tofua,ja siemenistä,pähkinöistä ja vihreistä lehdistä saa myös proteiinia.Kressin mukaan on tärkeää juuri se,että ei tule 5 tuntia pidempiä välejä,ja ensimmäisessä 8 viikon vaiheessa tulee pitää hiilihydraatit max. 5 gr per 5 tunnin jakso.Tuo jaksottelu on se,mikä on vaikeinta,pitää huolehtia ,ettei tule pidempia taukoja.Toisessa vaiheessa hiilihydraattien määrä on per 5 tuntia 11-20, ja silloin sitä määrää EI SAA alittaa. Hyvin tarkoin tutkittu juttu.Tämä ei ole dieetti, vaan elintapa,jossa 2 ekalla vaiheella keho tottuu tuohon elintapaan.Eli jos on metabolismi-A tyyppiä,niin silloin tätä ei tarvitse,ja normaalit kalorinlaskennat ym. toimivat,mutta metabolismi-B tyypit vain lihovat. Kirjassa selitetään todella hyvin kaikki fysiologiset asiat ja miten eri asiat vaikuttavat,ja siellä on myös useita esimerkkitapauksia.Olen vasta aloittamassa,joten en osaa vielä sanoa mitään,mutta olen nyt vähentänyt jo tällä viikolla jättänyt melkein hedelmät ja kaikenlaiset viljat pois ja aloitan varmaan ensi viikolla.

    Okriina: Tuota tiheää syömistä Kress painottaakin,ja kirjassa on kaikki selitetty perinpohjin miksi.Näköjään olet sitten onnekas metabolismi A-tyyppi....kade kade....pakko vaan todellakin katsoa,jos kaiken high carb-juttujen pois jättäminen vaikuttaa. 8 viikon kuluttua voi jo syödä hiilareita enemmän,kunhan ovat hyviä hiilareita ja määrät ovat kohtuullisia.Laitan tänne varmaankin sitten raporttia miten sujuu.Ja kiitos,paprikoista tuli tosi hyviä!

    VastaaPoista
  15. Olisi oikein mukavaa kuulla miten ruokavalion muutoksesi sujuu.

    Itse aloitin oman VHH-ruokavalioni reilu vuosi sitten. Alussa söin hiilareita max. 20 g päivässä, proteiinia max. 100 g ja loppu ravinto olikin sitten rasvaa eri muodoissa.
    Tämän vuoden puolella olen nostanut hiilarimäärän max. 50 g ja samassa suhteessa sitten vähentänyt rasvaa.

    Tällä ruokavaliolla voin hyvin ja aion pysyäkin tässä näillä näkymin loppuelämäni. Painoakin on tippunut siinä sivussa 10 kiloa. :)

    VastaaPoista
  16. Tiina:Sulla näkyy sujuneen hyvin tuo VHH-ruokavalio,ja hyvät tulokset. Tuossa kirjassa sanotaan tästäkin,että ei ole dieetti vaan ruokatapojen muutos,jolla estetään myös mahdollista tulevaa sokeritautia.(Metabolismi-B tyypeilllä suurempi mahdollisuus saada 2-luokan diabetes)Tässä ei rasvoja ja muita tarvitse laskea,mutta kehoitetaan kuitenkin syömään kevytrasvaisia tuotteita.

    VastaaPoista
  17. Mielenkiintoista. Mulla oli kanssa vuosia sitten sellainen aineenvaihdunta, että vaikka en syönyt yhtään mitään, lihoin. Sain sen kuntoon ravitsemusterapeutin avulla, mutta nyt tuntuu, että ollaan taas menossa väärään suuntaan. Pitäis kai mennä uudelleen sen terapeutin luokse. Hänen ohjeillaan söin silloin enemmän ja laihduin.

    VastaaPoista
  18. Allu;no mulla on ollut just tuollainen.Joku aikoinaan sanoikin mulle,että syön liian vähän...ja tuloksena lihominen,mikä tuntuu oudolta,mutta näin se vaan on jollain.Toivottavasti sullakin järjestyy tuo asia oikeaan suuntaan.

    VastaaPoista
  19. Täälläkin suurella mielenkiinnolla seurataan mitä uusi ruokavalio tuo tullessaan!
    Mä mietin silloin raakaravintokurssilla sitä pähkinöiden määrää jota käytetään, nehän nyt kuitenkin on lähes pelkkää rasvaa että mitenköhän kävisi painon. Mutta näemmä kokemuksia on molempiin suuntiin.

    Itse olen pohtinut viljatonta kokeilua. Vehnää en nyt muutenkaan juuri käytä mutta jotenkin aina vatsa ihan turvoksissa niin jospa siitä löytyisi apua.

    VastaaPoista
  20. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan raportointia :-)

    Tuli äkkiseltään mieleen että kehosi on ehkä liian tottunut pelkkään raakaravintoon ja etenkin pitkiin ateriaväleihin. Sitten kun syöt, se nappaa kaikki ravinteet ja rasvat hyötykäyttöön ja se edesauttaa painon kertymistä.

    Uskon että tämän kaltainen dietti on mainiota shokkihoitoa aineenvaihdunnalle ja juuri tasaiset ateriavälit pitävät aineenvaihdunnan käynnissä..

    Tsemppiä diettiin :-)

    VastaaPoista
  21. Satu:niin tuo pitkä ateriaväli ei varmaankaan ole ihan hyväksi.Sitäpaitsi,raakaravinnossa olen käyttänyt tosi paljon hiilareita,vaikkakin hyviä sellaisia,hedelmistä,quinoasta,tattarista jne.Kiitos,toivonkin että tämä ,että seuraan tuota ohjelmaa,auttaisi pudottamaan painoa.

    VastaaPoista
  22. Jytis:kiitos:-)Pähkinöissä on tosiaankin paljon rasvaa,tosin hyvää sellaista,mutta jos niiden määrää pidetään pienenä,niin musta ainakin on ihan ok;niissä on sen verran hyviä ravinteita.Vilja mullakin selvästi turvottaa mahaa.

    VastaaPoista
  23. Täytetyt paprikat on hyviä. Nämä taitaa olla aika tyypillistä ruokaa siellä Välimerellä?

    Aika urhea olet ollut tuon raakaruokadieetin kanssa. Itse en pystyisi! Outoa, ettei paino ole laskenut... onnea tuolle uudelle dieetille, toivottavasti se tuottaa tulosta!

    VastaaPoista
  24. Anna:Täytetyt paprikat ja muutkin täytetyt kasvikset ovat suosittuja täälläpäin;nämä omani vaan ovat hieman erilaiset kun ovat raakaruokaa.Kiitos tsempeistä,todellakin aika jännä juttu että paino vain nousi kun söi noin terveellisesti.En muuten aio paljon muuttaakaan nykyistä ruokavaliotani,jätän vaan tietyt asiat toistaiseksi pois,kuten hedelmät,viljat,tattari,quinoa jugurtti.

    VastaaPoista
  25. Kalori ei ole kalori vaikka, niin väittävät eikä se laihdu eniten välttämättä joka syö vähiten.

    On tullut kantapään kautta opittua ja painonvartijoiden pisteillä lihottua vaikka en ylittänyt niitä koskaan ja liikuin hirveästi.

    Matalilla kaloreilla ei saa, kun itselle hormoonitoiminnan sekaisin ja sitä olen yrittänyt kunnostaa jo vuoden eikä taida riittää edes 2 v.

    T: työkyvytön

    VastaaPoista
  26. Työkyvytön:luulen,että painonhallinta on niin yksilöllistä;mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle,Tuossa ruokavaliossa ei lasketa kaloreita eikä muuta kuin hiilareita,joita nyt alussa ei saa olla melkein lainkaan ja jatkossa rajattu määrä,Kunhan kokeilen,niin sitten tiedän.

    VastaaPoista
  27. Itselläni on ongelmia ollut enemmänkin siinä, että painoni putoaa liikaa. Siksi syön myös keitettyä ruokaa, niin en aivan kuihdu pois. Toissa keväänä kun olin enemmänkin raakalinjalla, sain kuulla kiitettävästi kommentteja, että syötkö mitään ja onko sulla se ortoreksia jne..Joten yllättävää kuulla, että joillakin paino nousee raakalinjan myötä (äitinikin kyllä surauttelee viherdrinksuja tämän tästä ja ihmettelee kun paino ei vaan putoa...verenpaine on kyllä jo kondiksessa) Muistaakseni luin Boutenkon kirjasta, että paino laskee raakaruoan myötä jos mahahappoa on vähän..

    Mielenkiintoista kuitenkin seurata miten ruokavaliosi muutos tuo tullessaan:)Voisin saada äidillenkin siitä hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
  28. Ahaa, ruokavalion muutos koskikin extra-kiloja :)
    Luulin, että muutossuunnitelmasi johtuivat astmasta.
    Allergikko nääs aattelee laillansa ;)

    VastaaPoista
  29. Kaisu:Tästä just näkee miten yksilöllistä tämä voi olla,joillain paino laskee raakaruualla ja joillakin se nousee. Odotan itsekin innostuneena mitä tapahtuu.

    Nurkkalintu:joo,kiloja on tullut liikaa eivätkä ne millään putoa joten pitää yrittää vähän korjata asiaa;-) Helpotusta siihen allergiaasi!

    VastaaPoista
  30. Mielenkiintoista! Ei voisi todellakaan uskoa. Mutta voihan se olla lisäksi myös niin, että tietyt hedelmät itse asiassa voi nostattaa painoa "sokerinsa" vuoksi. Mutta tuskinpa sulla ylipainoa kuitenkaan tulee olemaan, vaikka paino tuosta vielä nousisi. Ehkä kehosi vaan pyrkii kohti luonnollista painoaan, mikä ei voi olla ylipainoa?

    Liikut varmaan tarpeeksi? Onko siis tuolla metabolismijutulla ja aineenvaihdunnalla tekemistä toistensa kanssa?

    Toisilla paino vaan tippuu nopeasti tekemättä juuri mitään (esim. mulla alkoi tippua, kun siirryin rasvaisiin tuotteisiin :D), toisilla se vaan nousee, vaikka olisi millä dieetillä tahansa. Mutta SILTI, että raakailulla se nousee.. mielenkiintoista!!

    VastaaPoista
  31. Kte;Täysin raakailulla olin vain puoli vuotta ,ja sen jälkeen niin,että iso osa raakailua,senkin vuoksi,että lempiruokaani ovat kasvikset ja salaatit.Hedelmiä söin aika paljon,ja niissä on paljon sokeria ja hiilareita,joten ehkä se on yksi syy. Mulle on tullut ylipainoa ihan kamalasti siitä asti kun siis aloitin raakailun,mutta se ei ole ainoa syy;liikuin ennen enemmän ja olin sitä ennen lopettanut tupakoinnin.Mutta en ole onnistunut laihduttamaan näitä saavutettuja kiloja vaikka mitä teen.Kirjassa korostetaan liikunnnan merkitystä,ja että kun noudattaa tätä ohjelmaa pitäisi 5 kertaa viikossa liikkua minimum 30 minuuttia.Jännää että sulla alkoi tippua rasvaisten tuotteiden johdosta!

    VastaaPoista
  32. Täydennyksenä tuohon omaan: raskausaikana neuvottiin syömään max. 9-prosenttista juustoa ja pyrin juomaan rasvatonta maitoa (laktoosittomana) ja kaikkea tällaista. Töissä kun ei kerinnyt kunnon ruokaa syödä läheskään aina, niin söin sitten aika paljon valmispizzoja tms. kun oli pakko saada jotain nopeeta. No, paino kyllä tippui tuolloinkin, kun en syönyt oikeasti kunnollista, mutta tottakai raskausaikana paino nousi. Laskihan se tietty jonkin verran synnytyksen jälkeen, mutta sitten se vaan jämähti paikoilleen, kunnes jätin lähestulkoon kaikki einekset, keinotekoiset mausteet ja vähärasvaiset tuotteet pois. Tai siis karsin niitä niin paljon kuin pystyin ja korvasin juuston rasvaisella juustolla, siirryttiin takaisin kevytmaitoon, jogurttina aloin syödä turkkilaista jogurttia jne. Mistään itsetehdyistä kakuista, pullista ym. en koskaan kyläpaikoissa kieltäytynyt, ja paino lähti heti nousuun, eikä oo tullut takaisin, vaikka en edes liiku paljoa. Niin, ja syön todella paljon!! Mutta tääkin on varmasti niin kehokysymys; ayervedisten "uskomusten" mukaan tietyt kehotyypit saavat painoaan tiputettua ja nostettua muita helpommin, toisilla taas paino ei tipu, vaikka mitä söisi tai olisi syömättä, ellei liikuntaa lisää radikaalisti. Tunnistan noista kehotyyppikuvauksista niin itseni kuin lähipiirini!

    VastaaPoista
  33. Kte:Jännää,miten tämä laihtuminen ja lihominen vaihtelee eri ihmisillä. Mulla on ollut vuosikausia sellaista jojo-laihtumista ,eli ylös alas ja se on kuulemma tyypillistä myös tuolle B-tyypille. Mä olen melkein aina miettinyt mitä syön,ja olen rajoittanut itseäni,ja kuitenkin sitten nyt lihoin.Kressin mielestä ,useiden vuosien kokemuksen ja tutkimusten mukaan,B-ja A-tyypit on geneettinen juttu,ja jossain vaiheessa joku triggeri sitten voi aiheuttaa lihomista ihan noin vain.Äitini kuoltua lihosin 10 kiloa,vaikkein syönyt enemmän eli se oli se triggeri.Sain sen sitten helposti pois,mutta nykyäänn ei paino vaan laske...

    VastaaPoista
  34. Kuulostaa tosi hyvältä! :D Ja olen varma,että tämä sinun uusi ruokavalio muutos toimii ja nostaa energiatasoa :) vähennettyäni hiilihydraateja itsekin, huomasin ihan selkeän eron energiassa, sitä tuli paljon virkeämmäksi ja muutenkin aktiivisemmaksi. (joskin mulla myös havaittiin sitten vilja-allergiakin). Lopulta ajattelin, kun tutkin noita kaikkia eri ruokavalioita ja näin,että niitä oli aivan mielettömän monta, että ehkä jokaisen täytyy vain löytää juuri se omalle keholle ominainen ravitsemustapa kuuntelemalla kehoa, tuo sinun kuulostaa tosi hyvältä, ja olen ihan varma että se tuottaa toivottua tulosta :) Ja itsekin sain liikunnalla sen alkupyrähdyksen käyntiin, se todella käynnistää aineenvaihdunnan ihan uudella tavalla, tosi oma liikunta aikaisemmin oli tuota sohva-jääkaappi- väliä, että kovin suurta muutosta siihen liikuntaan ei tarvittu, kun se jo alkoi toimia :D

    Hurjasti tsemppiä urakkaan :D

    VastaaPoista
  35. Karkki;kiitos tsempeistä! Liikaa hiilihydraattia on joka puolella kun menee supermarketiin ja yllättävissä asoissa on muutenkin niitä hiilareita.Mun hiilarit ovat tulleet lähinnä terveellisistä jutuista viimeisen parin vuoden aikana,mutta niitä taisi sitten olla liikaa. Pakko on saada painoa pudotetuksi....
    Kiva kun sulla tuo hiilarien vähentäminen kohensi oloa,ja totta,liikunta on tosi tärkeää kun haluaa itsensä parempaan kuntoon!

    VastaaPoista
  36. Oletko kuitenkin aiemmin syönyt tarpeeksi vai oletko ollut "nälässä"? Eikö elimistö saata mennä ns. itsepuolustustilaan, jossa se kuvittelee että nyt on "nälänhätä" ja alkaa varastoida niin paljon kuin mahdollista energiaa rasvakudokseen? Itse olen huomannut, että liian vähällä terveellisellä syömisellä lihakset häviää ja rasvaa kertyy keskivartaloon eli minusta tulisi helposti ns. laiha läski. Hyvää rasvaa ja proteiinia tosiaan tarvitsee riittävästi. Syötkö sitä neitsyskookosöljyä, siitähän kovasti nyt puhutaan mm. laihdutuksen tukena (esim. http://www.kookosravinto.com/) Olen jostain lukenut, että 1-2 hedelmää päivässä olisi sopiva, ei enemmän. Tsemppiä minultakin diettiin, mielenkiinnolla odotan raportteja.

    VastaaPoista
  37. Pellon pientareella:Eräs tuttavani sanoi että syön liian vähän....itse voisin elää ihan salaateilla.Eli kai tuossa mitä sanot onkin jotain perää.Mutta olen välillä pitänyt pitkiä taukoja syömisten kanssa,mikä ei näköjään ole hyvä tuon aineenvaihdunnan kannalta.Neitsytkookosöljyähän olen käyttänyt pari vuotta,lähinnä noissa jälkkäreissä,mutta myös smoothieissa aina välillä.En ainakaan ole laihtunut sen johdosta;D Kiitos tsempeistä:-)

    VastaaPoista
  38. Odotan mielenkiinnolla, britit sanoo että kirja liian amerikkalainen ja vaikea soveltaa sikäläisiin oloihin, joten en uskalla hankkia ennen kuin kuulen kokemuksiasi ja esimerkkejä resepteistä ja ruuista. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  39. Tuo kehon ns. säästöliekki-juttu on sittemmin kumottu, en kyllä ole tallettanut linkkiä eli ei ole sitä tähän hätään tarjota. Kyllä ainakin omalla kokemuksella laihduttaminen on hienosäätöistä hommaa ja toimii jokaisella niiiiiiin eri tavalla, mullakin silloin joskus paino jumitti mutta sitten ihmeellisillä pienillä säädöillä ruokavalioon sen sai jälleen laskusuuntaan. Ja mun ruokavaliosta ja itsekurista moni olisi melkein kade, silti ei vaan helposti onnistu. Nyt vielä viittä viimeistä raskauskiloa tiputtelen ja onneksi jo vanhasta tietää, mikä auttaa ja mikä ei...

    VastaaPoista
  40. Anonyymi:Kirjan reseptit ovat tosiaankin aika lailla amerikkalaiseen tyyliin,mutta niitä voi myös soveltaa.Ja kyllä sieltä ihan jokapaikkaan sopivia ohjeitakin löytyy.

    Johki;yksilöllistä tämä onkin,olen sen huomannut myös itsessäni. Nythän syön enemmän kuin ennen tätä kuuria,mutta tunnen ,että joitakin senttejä on jo hävinnyt.Tässä kuurissa laihtuminen on tosi hidasta,pitää olla kärsivällinen,sanoo ystäväni,joka on onnistunut tämän avulla laihduttmaan yli 7 kiloa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...