perjantai 14. tammikuuta 2011

Pastaa kukkakaalin ja anjoviksen kanssa

Joku aika sitten näin täkäläisessa lehdessä kivan pastareseptin,jonka laitoin talteen,ja tällä viikolla otin reseptin esille,ja valmistin pastaa sitä mukaillen,sillä jouduin jonkun verran alkuperäistä reseptiä (muunnos jostain italialaisesta) muuttamaan.Lehden reseptissä oli punainen chili,mutta koska minulla oli jääkaapissa vain vihreitä,sai sellainen kelvata. Lehden reseptissä oli myös rusinoita,joita en missään nimessä käytä suolaisissa ruokaohjeissa,sillä se tuo mieleeni lapsena syvästi inhoamani maksalaatikon.



Täällä ovat nyt kukka-ja parsakaalit parhaimmillaan,ja kukkakaalia tuleekin käytettyä usein:raakana,uunissa paahdettuna tai sitten näin pastan kanssa.Kukkakaali (samoin kuin parsakaali)sopivat loistavasti  pastan seuraksi. Tuoreen kukkakaalin sijaan voi hyvin käyttää myös pakastettua kukkakaalia.







Pastaa kukkakaalin ja anjoviksen kanssa
  • puolisen kiloa kukkakaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 vihreä tai punainen chilipaprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5-6 vihreää oliivia (lehden ohjeessa oli mustia oliiveja)
  • ruokalusikallinen anjovis-tahnaa tai 2 hienonnettua anjovis-filettä*
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • puoli pussillinen täysjyvä-fusillipastaa
  • suolaa,runsaasti mustapippuria


Pastana käytin tässä luomukokojyväfusillia. 
Kukkakaali keitetään vedessä,johon lisätty suolaa,noin 10 minuuttia,jonka jälkeen se siivilöidään ja leikataan palasiksi,myös varret leikataan pieniksi palasiksi. Pasta keitetään kypsäksi kukkakaalin keitinvedessä. Sillä välin suurelle paistinpannulle laitetaan 4 rkl öljyä,jossa paistetaan keskilämmöllä punasipulia,kunnes siitä tulee kuultavaa. Hienonnettu chili lisätään joukkoon,ja annetaan kypsyä minuutin,jonka jälkeen joukkoon lisätään pilkotut oliivit ja anjovistahna. Jonkun ajan kuluttua kukkakaali lisätään joukkoon,ja minuutin kuluttua sinne lisätään pasta,vähitellen pienissä määrissä käännellen seosta koko ajan,jotta ainekset sekoittuvat hyvin. Kypsytä vielä minuutin ,pari ja tarjoa.Päälle voi raastaa parmesaania. Tosi maukas pastaohje! Aiemmin olen postannut hieman samantapaisesta pastaohjeesta parsakaalin kanssa,täällä

9 kommenttia:

  1. Pasta on tosi hyvää parsakaalin ja anjoviksen kanssa!:P Olen vähän samaan tapaan useasti tehnyt. Jamie Oliverin keittokirjasta ohjeen aikoinaan löysin. Tosi yksinkertaista, helppoa ja nopeaa, mutta tosiaankin maukasta. Niinhän ne parhaat reseptit tuppaa olemaan.:)

    VastaaPoista
  2. Kmsu:todellakin on hyvää! Taitaa samantapainen pastaresepti eri versioin kiertää netissä,olen aiemmin tosiaankin postannut parsakaalipastasta,jota opin ystävältäni Suomessa.Hyvää!

    VastaaPoista
  3. Jael, pastan takia en ikinä voisi ryhtyä karppaajaksi. Tietäisitpä, mitä herkkuja...

    Siis minä teen usein kukka- ja parsakaalista sitä helppoa gratiinia, johon tulee kermaa, pippuria ja sinihomejuustoa. Ainakin Aurajuustossa on niin paljon suolaa, että minusta sitä ei tarvitse lisätä.

    Pastoista erityisesti pennepasta on herkkuani. Olen saanut kokkipojaltani hänen parhaan pennepasta ohjeensa, jota mukailin vain hiukan ja se tekee kauppansa kaikille paitsi ei vegaaneille, sillä siinä on broileria.

    VastaaPoista
  4. Leena;pidän pastasta,mutta syön sitä per kerta vain puoli kupillista (eli per 5 tuntia)ja ainoastaan täysjyväisenä.Vaikeaa olisi siitä ihan täysin luopua.Kermaa en ole varmaan moneen vuoteen käyttänyt ruuanlaitossa,mutta hyvältä kuulostaa tuo pastagratiinisi!

    VastaaPoista
  5. Pasta, parsa- ja kukkakaali sopivat niin hyvin yhteen. Juuri täällä täysjyväspagettia keitin pinaatti-juustokastikkeella.
    Minäkään en voisi koskaan luopua pastasta!

    VastaaPoista
  6. Ihanan meheviä kaaleja kuvassa! Itse olen rusinoiden suuri ystävä myös suolaisissa ruuissa. Ilmeisesti ei sitten ole maksalaatikkotraumaa ;)

    VastaaPoista
  7. Sooloilija;pasta tosiaankin on tosi hyvää noiden ihanien kaalien kanssa!

    Okriina: Kaalit ovat täällä just nyt ihanan meheviä! Sen vuoksi syönkin niitä aika runsaasti tänä aikana.No hyvä,ettei sulla ole tuota maksalaatikkotraumaa;D

    VastaaPoista
  8. Pastaa parsakaalilla ja anjoviksella on mun lempipasta, myös tämä kukkakaalinen on ihanaa! Tosin en laittaisi siihen sipulia. Enkä taatusti rusinoita, vaikka ne oleellinen osa napolilaista (vai olikos sisilialaista) ohjetta ovatkin.

    VastaaPoista
  9. Veera:kukkakaaliversio oli tosi hyvää,ja mun mielestä ne sipulitkin kyllä sopi tuonne ihan hyvin,etenkin,kun mulla oli vaan pienehkö punasipuli. Ja rusinoita en laita mihinkään paitsi makeisiin juttuihin;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...