tiistai 24. toukokuuta 2011

Virkistävä passionhedelmäjuoma

Ilmat ovat lämmenneet täälläpäin,vaikka vielä onkin suhteellisen miellyttävä sää,mutta lämmennyt sää vaikuttaa selvästi janon tarpeeseen. Lempijuomiani lämpimällä säällä ovat veden lisäksi vaikka limonana-juoma tai passionhedelmäjuoma.Rakastan passionhedelmän makeankirpeää makua,ja siitä tehtyä mehua tulikin juotua usein Venezuelassa asuessani.Ihan täällä lähelläni on erään talon aitana valtavan rehevä passionhedelmäköynnös,joka juuri nyt sekä kukkii että tuottaa hedelmää,ja kuvia siitä voi nähdä täällä.

Tähän juomaan käytän pari passionhedelmää,tai niin ,että  hedelmälihaa siemenineen on noin 3/4 desiä. Jos mehua siemenineen alkaa heti siivilöidä on se hieman vaikeaa,joten laitan hedelmälihan siemenineen tehosekoittimeen ja lisään joukkoon noin desin vettä.Tämän jälkeen siivilöiminen käykin nopeasti ja kuorimassan saa erotettua mehusta.

Koska passionhedelmä on kirpeänmakeaa,voi se hieman kaivata maketutusta ja itse käytin tässä steviaa. Siivilöity ja makeutettu mehu laitetaan tehosekoittimeen,mukaan laitetaan vielä jonkun verran vettä ja runsaasti jäitä,ja juomaa sekoitetaan kunnes jäät ovat kokonaan murskautuneet.Tämä juoma on ihanan raikasta!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanan kirpealta. Mina saan veden herahtamaan kielelle, jos esimerkiksi vain ajattelenkin sitruunaa tai muuta kirpeaa :).

  VastaaPoista
 2. Juoma kuulostaa raikkaalta, itsekin pidan passiohedelmista, taalla niita onneksi saa lahes ympari vuoden kun Australian pohjoisosissa on sen verran trooppinen ilmasto.

  VastaaPoista
 3. Mun parvekekasvissa on jo parikymmenta raakiletta! Kypsyvat varmaan vasta heinakuulla kun ollaan Suomessa. Komennan sitten kukkienkastelijan keraamaan ne jaakaappiin! Laitatko tuohon juomaasi muutakin kuin passionhedelmaa? Eihan sita valttamatta tarvitsisi siiviloida vai mita?

  VastaaPoista
 4. Tuula;minäkin tykkään kirpeistä juomista,ja sitruunaisists jutuista.

  Maria:Juoma on tosiaankin ihanan raikas;) KIa että teilläkin on passionhedelmiä ja vielä ympäri vuoden:)

  Anu:Vautsi,harmittaa kun se omani kuoli. Siis tuohon juomaan tuli passionhedelmää,steviaa,vettä ja jäitä,ei muuta. No musta pitää siivilöidä,en tykkää että siinä on siemeniä.

  VastaaPoista
 5. Yael, how about a passionfruit limonana? :-D

  VastaaPoista
 6. Onpa jännä juoma! Olen aina jotenkin kokenut passionhedelmän siemenet niin vaikeina käsitellä, että ei ole tosiaankaan tullut mieleeni, että passionhedelmästä voisi tehdä juomaakin. :-)

  VastaaPoista
 7. Liz;well that would be a good idea;D

  Hippu:kun laittaa kuten minä laitoin tuon mehun,niin siemenistä ei ole haittaa.Venezuelassa joka paikassa oli tarjolla passionhedelmämehua,ja tykästyin siihen.

  VastaaPoista
 8. Ihanan eksoottinen juoma näin suomalaisesta näkökulmasta!

  VastaaPoista
 9. Okriina:eilen oli ihana janonsammuttja:D

  VastaaPoista
 10. Oohh I love passion fruit anything! This looks like the perfect summer refresher.

  VastaaPoista
 11. Mä kanssa rakastan passionhedelmää (ja mangoa) ihan mielettömästi.

  VastaaPoista
 12. Katherine:Same with me,love passionfruit:) And this was a really nice drink for the summer:)

  Allu:Samoin minä,mutta mangoa täällä joudutaan vielä odottelemaan jonkun aikaa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...