sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Mustikka-suklaapallerot ja mietteitä

Olen nyt ollut Suomessa muutaman viikon (puolitoista vielä jäljellä) ja tänä aikana olen jonkin verran fuskannut syömisen suhteen. Siis verrattuna siihen,mitä normaalisti syön. Ruisleipä on aina kuulunut suosikkeihini,ja sitä tulikin alkupäivinä popsittua aika reippaasti. Myös tuoretta kalaa,etenkin lohta olen syönyt ja jonkinverran maitotuotteita,joita minun pitäisi välttää,laktoosi-intoleranssin vuoksi.Salaatteja olen kuitenkin enimmäkseen popsinut,joten en sentään ihan ranttaliksi ole pistänyt. Mutta jossain vaiheessa alkoi olo olla sellainen,että selvästi huomasin,että nyt eivät nämä jutut minulle sovi. Luulen,että reagoin ruisleipään,sillä normaalisti en syö lainkaan leipää,vaan teen raakakräkkereitä.

Olen suurimmaksi osaksi ollut Helsingissä poikani ja kihlattunsa luona,ja tämän viikon olen hallinnut keittiötä yksin ,sillä he menivät kauemmaksi lomalle.Sponsoroin osittain heille myös uuden tehosekoittimen,sillä vanhasta ei ollut mihinkään.

Muutama päivä sitten ajattelin tehdä raw-tortun,johon suunnittelin käyttäväni mustikkaa. Mukanani Israelista toin tuoreita taateleita ja steviaa,ja harmikseni jätin pähkinät sinne,sillä täällä ne ovat reilusti kalliimpia.  Jauhoin liotetuista manteleista ja cashew-pähkinöistä tahnan,johon lisäsin liotettuja taateleita ja mustikoita ja hieman steviaa. Maku ja rakenne (pieni jauhamiseen sopiva laite tässä huushollissa ei ihan samaa tee kuin oma Magic Bullettini kotona) ei kuitenkaan tyydyttänyt,joten lisäsin raakakaakaota ja kookosöljyä (ostoksia Ruohonjuuresta)Vieläkään en ollut tyytyväinen ,joten lisäsin kookosöljyä ja steviaa,sekä kookoshiutaleita,ja presto:näistä tuli aivan mielettömän herkullisia. Tosin kaakao häivytti täysin mustikoiden maun...
 Uuden tehosekoittimen myötä myös vihersmoothieiden laatu parani,ja tämän aamuisessa smoothiessa oli varsiselleriä,inkivääriä, mangoldia,ananasta ja nektariinia. 

Olen joskus lukenut suomalaisista blogeista siitä ,miten kivikovina ostetut avokaadot kypsyvät hitaasti. Ostinkin yhden todella kovan avokaadon ,jonka laitoin paperipussiin,ja arvelin sen kypsyvän pehmeäksi päivässä ja parissa,kuten kotona.Nyt on kulunut 5 päivää,ja se on edelleenkin kivikova! Ainoa selitys on se,että ne poimitaan raakoina ja saapuvat tännekin erittäin raakoina.

15 kommenttia:

  1. Kyllä se välillä on vähän duunailua näiden leipomusten kanssa, varsinkin jos välineet eivät ole sitä mihin on tottunut:) Hyvältä pallerot kuitenkin vaikuttavat. Taidanpa itsekin lisätä seuraavin palleroihini kuivattuja mustikoita.

    Täällä myös välilä tuskaillaan avokadojen kanssa. Saattaa viikko hyvin vierähtää että ovat kypsiä jos silloinkaan. Joskus näen myytävän avokadoja "syöntikypsä" nimellä, joten ne lienee sitten heti käytettävissä.

    Aurinkoista ja hyvää lomaa sinulle täällä Suomessa:)

    VastaaPoista
  2. Kaisu;totta,jos välineet on ihan toista tasoa ja on toisen keittiössä,nin vaikeammin tuo sujuu,Mutta lopulta näistä palleroista tuli aivan mielettömän hyviä;etenkin raakakaakaon ja kookosöljyn ansiosta;)
    Olin ihan unohtanut,että Suomessa tosiaankin voi vierähtää pitkä aika avokaadon kypsymiseen.Kotona ne kypsyvät paperipussissa päivässä tai parissa. Kiitos,on kivaa olla täällä lomalla!

    VastaaPoista
  3. Minä ostan täällä syöntikypsiä avokaadoja.

    Minakin soin vaan ruisleipaa Suomessa. Ja toin sitä mahdollisimman paljon matkalaukussa mukaani tanne ;).

    VastaaPoista
  4. Tuula;Siellä kaupassa ei sellaisia ollut kun tuon yhden ostin,nyt se varmaan kypsyy vasta lähtöni jälkeen;D
    Ruisleipä on ihanaa,muttei selvästikään ihan sovi vatsalleni,kuten ei muukaan leipä,vaikka verikokeessa ei gluteeniherkkyyttä löytynytkään.

    VastaaPoista
  5. Vinkkinä avocadojen suhteen, että kannattaa ostaa luomuavocadoa, sillä ne kypsyvät kotona päivässä,parissa tai ovat jo ostettaessa syöntivalmiita. Normaalien avocadojen kanssa saa odottaa päivätolkulla. Näin olen ainakin itse havainnoinnut. :)

    VastaaPoista
  6. Muinullekaan ei oikein ruisleipä sovi, vaikka jälkiuunileivän maku kyllä kovasti miellyttää.

    Ihanan meheviä palleroisia kuvassa! :)

    VastaaPoista
  7. Myös mina olen alkanut oireilla ruisleivalle(sille hapatetulle),kun sita ei juurikaan taalla Turkissa syö.Joskus ostan saksalaista vakumpakattua ja herkkuna syön.Vatsa ei tykkaa.

    VastaaPoista
  8. Taalla ollessa on oppinut todella arvostamaan paikallisia tuotteita ja avokadot on taalla erityisen hyvia! Mustikka-suklaapallerot kuulostaa niin herkullisilta! Nautinnollista Suomen reissua!

    VastaaPoista
  9. (Tuore) ruisleipä on kyllä semmoista, että se tuntuu aiheuttavan ongelmia aika monelle. Harmi, kun se olisi niin hyvää! On muuten jännä juttu, miten vatsa tottuu johonkin tiettyyn ruokavalioon. Itselleni liha aiheuttaa välittömästi hirveät vaivat, jos en ole syönyt lihaa pitkään aikaan.

    Kiva kun sponssasit pojallesi uuden tehosekoittimen. :-) Minä en ole vieläkään vihersmoothieista innostunut, mutta ehkä sekin päivä koittaa vielä joskus. ;-) Sinun smoothiesi kuulostaa kyllä aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  10. Täällä ne käskee kääriä avocadon omenan kanssa sanomalehteen. Omenan etyleeni nopeuttaa kypsymistä.

    VastaaPoista
  11. Heippa, kiitos suklaapalleroinnostuksesta! :) En olekaan tehnyt mitään palleroita vähään aikaan - jotenkin ne eivät ole vain tulleet mieleen jälkkäreitä miettiessä. Ah, mistä saisikaan näin paljon inspiraatioita ja muistutuksia keittiöön, ellei blogeja olisi. :)

    VastaaPoista
  12. Valitettavasti leipään jää koukkuun täällä Suomessa, ei sovi mulle! Järkyttävää miten leipää suositellaan syötäväksi 6-8 palaa päivässä ( maitomääristä puhumattakaan ) ja sitten ihmetellään kun porukka kierii vatsavaivoissa...

    VastaaPoista
  13. Minullekaan ei sovi ruisleipä mutta syön sitä joskus kun jaksan ottaa ne kivut mitä siitä seuraa ja hyvää se on aina. Syön sitä oikeastaan pelkästään graavilohen kanssa - mieletön herkku :)

    Missä muodossa oikein käytät tuota steviaa? Minulla on pitkä stevia parvekkeella kasvamassa. tai ollu nyt jo kotvan aikaa mutta en oikein tiedä miten tuoretta voi käyttää ja minkälaisia määriä?

    VastaaPoista
  14. Varmasti herkullisia palleroita!:) Magic Bullettia joskus himoitsin, kun mainokset pyörivät ostos-tv:ssä. Hinta siellä vain oli hirmuinen. Sitten niitä tuli edullisemmin myyntiin johonkin Anttilaan tai Ellokselle, mutta ehtivät loppua ennen kuin kerkesin tilata. Sittemmin olen vallan jo koko kapistuksen unohtanutkin. Laittamassasi linkissä ei olisi mitenkään pahan hintainen...

    VastaaPoista
  15. Nyt olen käynyt lukemassa rästiin jääneitä ruokajuttujasi. Ihania ideoita. Yritän tehdä matkaevääksi jotain naposteltavaa.

    Mustikkapalleroita pitäisi kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...