lauantai 16. kesäkuuta 2012

Hellepäivän pelastus

Huh,eilisestä lähtien täällä on ollut tosi kuumaa,ja kosteusprosentitkin ovat nousseet,mikä tekee siedettävästä kuumuudesta ei siedettävän. Keittiössä ei oikein jaksa mitään tehdä,ja tekee mieli kaikenlaista kylmää. Silloin  maistuvat hedelmäjääpuikot tosi hyvälle ja ne  viilentävät kivasti.

Suosin soseutetuista hedelmistä ja kookos-tai pähkinämaidosta  laitettuja puikkoja.Kuvan puikoissa on suosikkihedelmääni nektariinia sekä mansikkaa,ja lisäsin jonkun verran steviaa joukkoon. Taustalla olevissa puikoissa on appelsiinia,banaania,vaniljaa sekä steviaa.Luomuappelsiinin laitoin kokonaisena tehosekoittimeen;kuorin ja tarkistin ettei siinä ollut siemeniä.

Muita suosikkejani ovat mustaherukka-banaani,mansikka-kookosmaito,mansikka-mantelimaito,taateli-vanilja-banaani,kahvi-mantelimaito. Vaihtoehtoja on vaikka mitä!
Kirsikkatomaatit olivat eilen edullisia torilla,joten niitä tuli ostettua muutama kilo. Osa meni gazpachon tapaiseen kylmään raw-keittoon,joka sekin viilentää kivasti:)

17 kommenttia:

  1. Täytyykin alkaa taas tekemään tällaisia jätskejä pakkaseen, kun nyt työputki vähän hellittää. Täälläkin on ollut melkoiset helteet (näin pohjoisen mittapuulla) ja viilennystä kaipaisi. Ihanilta kuulostavat kaikki nuo suosikkisi!

    VastaaPoista
  2. Voi miten nostalgista. Äiti teki meille lapsina näitä terveellisempiä mehujädejä ja nyt tekis mieli hankkia nuo muotit itsellekin. Ihania makuyhdistelmiä.

    VastaaPoista
  3. Paula:Luinkin,että teilläpäin on nyt ollut oikein kunnolla kesäistä! Ja nämä tällaiset hedelmäjäät viilentävät ihanasti ja maistuvat hyvälle:)

    Anna:itsekin tein pojalleni tämän tapaisia hedelmäjäitä kun hän oli pieni ja tykkäsi kovasti.Kun on kuumaa ja kosteaa niin tuollainen tekee hyvää:) Huomasin,että tänne IKEAan oli tullut uudet muotit,joten pitää lähteä sinne niitä metsästämään;D

    VastaaPoista
  4. Helsingissä oli vasta tänään ensimmäine hellerajaa hipova päivä, joten eipä ihme, etten ole edes muistanut ajatella koko hedelmä- tai muita jääpuikkoja. Tiedänkin, mitä huomenna laitan pakkaseen... :)

    VastaaPoista
  5. Outi:huomasinkin,että teillä oli tosi lämmintä! Täällä oli paitsi lämmintä myös kosteaa,ja se väsyttää niin,ettei viitsi kauheasti keittiössä touhuta.Mutta näitä puikkoja on helppo tehdä:)

    VastaaPoista
  6. Vo että mitkä ostomahdollisuudet torilla ... :) kyllä mullakin kuluisi jos olisi noin komeita kirsikkatomaatteja saatavilla. Meillä ne on aika kalliita.

    VastaaPoista
  7. Yael, soseutatko stevian lehdet hedelmasoseen mukaan vain oletko uuttanut siita makeutta jotenkin?

    VastaaPoista
  8. Mausteinen Manteli;täällä onkin tosi ihanat valikoimat torilla mutta siellä Brasiliassa varmaankin ovat hedelmävalikoimat ihanat,kuten Venezuelassa.

    Pilvi:olen käyttänyt stevia-tippoja,joita olen ostanut Nitzat Haduvdevanista.Myös Eden Teva Marketissa niitä on.Sellainen pipettipullo.Lehtiä en olekaan käyttänyt kuin kerran ja niissä mielestäni oli joku sivumaku.Tipat paljon kätevämpiä;D

    VastaaPoista
  9. Meillä lauantain upea kesähelle muttui taas kylmän sateiseksi. Mutta hyvä idea tehdä tuollaisia "jäätelöitä" kotiin omaan pakastimeen.. Itse en osta koskaan tai en ainakaan montakaan kertaa kesässä mehujäitä kaupasta, koska ne ovat ällöttävän makeita. Meillä noin hienojen vaihtoehtojen tekeminen ei ole aivan helppoa.

    VastaaPoista
  10. Marja-Leena:no teillä oli sitten lyhyt se helle.Terveelliset mehujäät ovat hyviä ja ne kaupan mehujäät ovat minustakin ällön makeita.Mutta teillä on pian marja-aika;niistä saa ihania mehujäitä aikaiseksi:)

    VastaaPoista
  11. Hope it's not so hot next week, as I'll be visiting Jerusalem and Tel Aviv on a week-long foodie trip together with 4 other food bloggers (the trip is organised by Kinetis).
    Being Estonian, I'm not used to very hot temperatures ;)

    VastaaPoista
  12. Pille:I hope so too,but summer is here to stay...although it still quite nice compared to the heat and humidity of August here. That foodie-trip sounds awsome! If I can recommend something I would like to recommend my favourite little cafe called Sugar Daddy,which is a lovely little cafe and pastryshop,with great coffee.

    VastaaPoista
  13. oh vad yummy!
    isglass!
    passar dom har heta dagarna..
    kramar

    VastaaPoista
  14. Herkullisia!:) Täytyisi itsekin laittaa jotain taas jäätymään, kun tuollaiset puikkomuotit löytyy. Jogurtistakin saa ihania.:)

    Omat tomaatit kukkii vasta, mutta onneksi täälläkin tomaatit on taas todella halpoja. Mahdottoman kauniilta näyttää pöydällinen tomaatteja.:)

    VastaaPoista
  15. Sara;när det är så hett som nu,så är nog isglass gott:) Gillar nog inte alls hettan..
    Kram till dig också!

    Kmsu:Totta,jururtistakin saa laitettua tosi nameja jääpuikkojuttuja:) Ja vaikka mistä:) Teidän puutarhassane on varmaan mahtava sato tulossa myöhemmin.Nuo tomaatit olivat niin upeita,että oli ihan pakko kuvata!

    VastaaPoista
  16. Vuosia sitten tein aina erilaisia sosejaapuikkoja. Pitasköhan aloittaa uudelleen. Nayttaa niin hyvalta tuo sinun tekemasi.

    VastaaPoista
  17. Sateenkaari:juu ehdottomasti,nyt kun teilläkin on kuumaa niin kannattaa tehdä näitä:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...